Ben varım da 55 derecede koruma demiri yere dayanıyor daha fazla yatmıyor benim makina ahey ahey :rendeer:
70 dedik ama =)
GS o blokla 55 dereceye inebiliyor mu? Başka motorla heralde.
50'ler 60'lar 70'ler n'apıyorsunuz arkadaşlar? =)
Benelli 249S için spesifik bu veriyi bulmak pek mümkün olmaz muhtemelen ama düz naked motor, pegler de konforlu bir konumda gibi, bu motor muhtemelen 50 derece yatamaz zaten. Lakin ebat ölçüsünün insanın başına dert olması için de kaç derece yatıldığının hiç bir önemi yok.
Açı bir tane değişken, ben 54 derece ile rayda gibi döndüğümü de biliyorum, 40 derecede düşmekten şans eseri kurtulduğumu da. Açının konuyla hemen hemen hiç alakası yok yani.
Lastik büyütmeye "ya değiştir bir şey olmaz" demek bana acayip güvensiz geliyor. Bişey olmaz mı? Yani olmayabilir, kasksız da sürebilirsiniz, kaza yapmadıkça bir şey olmaz sonuçta. Bana hiç farklı gelmiyor bu iki yaklaşım. Gündelik sürüşünde insan lastik taban genişliğinin farkını hissetmeyebilir tabii ki, e kaza yapana kadar kaskın eksikliğini farketmemekle aynı şey yine. Ben 8psi, evet 8psi lastikle işe gittim, bir şey olmadı. Bu şimdi 8psi'la sürülür bir şey olmaz mı demek?
Değişen yanak kalınlığına göre motosikletin geometrisinin dahi bozulmasına kadar gidecek bir sürü etkisi olur bu işin, devrilmesi kesinlikle zorlaşır. Temas alanı değişir ve bu "büyük taktım daha iyi tutunuyor" falan diye çalışan bir mekanizma da değil. Eskiden bir de öyle bir inanış vardı, motorda 160 lastik var, daha iyi viraj yapsın diye 180 takıyorlardı.. teey tey.
Bu sene heralde 4-5. defa böyle bir konu açılıyor. Fabrikanın söylediği her şey kutsal metin değildir, ama lastik ölçüsü %99 böyledir. İmaja görüntüye önem vermeyin demiyorum haddime değil, ama sürüşün dinamiğini bozacak, bir gün fark edecek şekilde sürerseniz göreceğiniz üzere zevkini de bozacak, yapılacak değişikliğin seviyesine göre sürüş güvenliğini dahi tehlikeye atabilecek bir şey yapmaya gerek var mı?