Lastik değişimi

Arkadaşlar lastikleri değiştirmek için otomobil lastikçisine götürsem değiştirebilir mi? Yoksa mutlaka motosiklet ustasına mı götürmeliyim? Teşekkürler.

motosiklet lastikçileri var , önemli olan bilgisayarlı balans ayarı yapan yerlerde yaptırmanı tavsiye ederim

İzmir İl Temsilcisi
Degiştirirler.

Bazı markalar hem otobil lastigi hemde araba lastigi satıyor.

Fakat firmadan firmayada degişir. Kesin konuşmayalım.

Firma felan değil bizim burda tanıdığın dükkanı var bilgisayarlı balans, lastik değişimi felan yapıyor otomobilinkini orda değiştiriyoruz acaba bunu da yapabilir mi diye size danışıyım dedim. Hani bazı tipler vardır ne götürsen hallederiz der bu da öyle yapar mapar cortlamayım sonra :D

Buralarda motosiklet lastikçisi yok çin mallarının yetkili servisliğini yapan bir yer var 6-7km mesafede ama trafiği sıkıntılı ve henüz deneyimim 200km olduğu için oraya gitmeye korkuyorum :(

Son düzenleme:
bu balans nasıl bir durum bilgisi olan açıklayabilir mi? Lastiği yeni takinca ne ayarı bozuluyor konuya hakim olmadığım için soruyorum arkadaşlar şart midir bu balans ayari nedir ne değildir

Motosikleti
Hero X Pulse 200
bu balans nasıl bir durum bilgisi olan açıklayabilir mi? Lastiği yeni takinca ne ayarı bozuluyor konuya hakim olmadığım için soruyorum arkadaşlar şart midir bu balans ayari nedir ne değildir

lastiğin jantın heryerine eşit oturtulması balans, yani tekerlek dönerken lastiğin 8 çizmesi balansın bozuk olması demektir bu giderken gidonda titremelere yol açar frenleme yaparkende tehlikelidir

balans ayarı çok az bile bozuk olsa yüksek hızlarda gidondan gelen titremeyi hissedebilirsiniz

araba ve motosiklet lastiği değişimi için kullanılan makinalar aynı fakat motosiklet lastiği bağlamak için ona uygun aparatları var lastikçide aparatlar varsa değiştirir

Motosikleti
Hero X Pulse 200
makinalar aynı olsa bile motosiklet lastiği sökmek arabadan daha zor ön fren var arkada zincir var kampanası yada disk freni var.. bilmeyen beceremez diye düşünüyorum ben

adam motosiklet lastiğini değiştirebilecek kabiliyetteyse elinde aparatı vardır, değiştiremeyecek adam niye aparatı niye bulundursun ki

oto lastikçi olan bir tanıdığıma değiştirttim ben.Ama kendisi motor kullanan biri olduğu için zorlanmadan değiştirdi.Bir sıkıntıda çekmedim.Daha çok ustalığıyla alakalı birşey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar