Lastik basıncı neden düşer?

Son 2 haftadır lastik basınçlarımda çok ilginç değişiklikler görüyorum. Normalde 2.0 bar olan lastik basıncı durup dururken(veya bilmediğim nedenlerden dolayı) 3-5 günde 1.5 bar seviyelerine düşüyor. Bunu da sürüş yaparken hissediyorum ve ilk benzincide kontrol ediyorum, düşük basınç olduğunu görüyorum. Sürüşümde veya rotamda herhangi bir değişiklik yok. Önceden belki de ayda bir 1.8'e falan düşüyordu, şu sıralar bu basınç kaybı fazlalaştı.

Merak ettiğim, lastik basıncı neden durup duruken düşer? Lastiklerime(stok lastikler) bir şekilde zarar vermiş olabilir miyim? Veya birisi pisliğine gelip gelip benim lastikleri mi indiriyor? :)

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

lastiğe mutlaka bir şey girmiştir iyice kontrol edin.
normalde kışın lastik basıncı düşer fakat bu 1-2 günde gözlemleyeceğiniz bir durum değil. mutlaka bir delikten hava kaçağı vardır.

lastiğe mutlaka bir şey girmiştir iyice kontrol edin.
normalde kışın lastik basıncı düşer fakat bu 1-2 günde gözlemleyeceğiniz bir durum değil. mutlaka bir delikten hava kaçağı vardır.

Teşekkürler, son iki haftada ön lastiğe 2, arka lastiğe 3 kere basınç ayarı yaptım. Hele ilk fark ettiğimde arka lastik 0.9 bar'a düşmüştü gözlerime inanamadım. Bugün ön ve arka 1.5 bar'dı mesela, her ikisine de yeniden 2.0 bar hava bastım.

Pek ihtimal vermiyorum ama sibop kapağı gibi bir sorun olabilir mi?

Lastikte gözle görünmeyecek ölçüde gözenekler bulunur,havasının eksilmesi bu nedendendir
Lastik havalarını haftada yada ayda bir kontrol etmek gerekir

sibobdan kacırıyor olabilir, ince patlak olabilir, dubleks ise jant yanaklarından kacırıyor olabilir . . .

Zeminden kaynaklı olabilir mi acaba diye düşünmüyor değilim. Ama fazla bir şekilde kaçak olduğu bariz belli .. İyice bir bakın derim lastiğe sert bir şeyler de girmiş olabilir. çivi, diken vs.

Bar değilde psi cinsinden söyleseniz bir tahminde bulunabilirdim. Ama özetle haftada 1-2 psi düşüşler normaldir.

Teşekkürler herkese yanıtları için, hem ön hem arka olmasa ben de lastiği zedelediğime emin olacaktım. Yine küçük bir ihtimal olarak aklıma benzin istasyonlarındaki hava basınç pompalarının farklı ayarlanmış olabileceği geliyor. Çünkü tüm ölüçümlerimde, öncelikle frenlemelerde bariz bir yalpalama farkedip ilk benzinciye girerek ölçüm yaptım, hepsi farklı istasyondu. Bu hava pompaları arasında bu kadar bariz bir tutarsızlık olabilir mi?

Bu arada Bar/PSI birim seçiminde hata yapmadığıma eminim. Her zaman bar üzerinden bakıyorum.

Valla ben motoru 1 yil boyunca kullanmiyorum.Garajda duruyor,lastik basinclarinda bi degisiklik olmuyor.Kesinlikle lastige bisey batmistir diye dusunuyorum.Iyice kontrol et.Hava degisiklerinden dolayi lastik basinci dusebilir ancak bu kadar da degil.

aklıma benzin istasyonlarındaki hava basınç pompalarının farklı ayarlanmış olabileceği geliyor. Çünküilk benzinciye girerek ölçüm yaptım, hepsi farklı istasyondu. Bu hava pompaları arasında bu kadar bariz bir tutarsızlık olabilir mi?

Bu konuda takıntılı biri olarak,benzin istasyonları hava basınç ayarının birbirini tutmadığını söylemeliyim.Ayrıca lastik havasını motor yürümeden,soğukken kontrol etmek gerekir.Cebinizde taşıyacağınız 10-15 tl.lik,kadranlı bir hava ölçüm cihazı sağlıklı sonucu verir.Son olarak akla sibob iğnelerinin gevşemiş olabileceği geliyor.
İnce uçlu kargaburunla,hafifçe sibob yuvasındaki iğneyi sıkın.Motor dışardaysa,şakacı biri gevşetmiş olabilir. :silent:

Son düzenleme:
Yaklaşık 7 psi düşüyormuş hava basıncı ( bar =14,05 psi )
Bu durumda problem var, arkadaşların da dediğ gibi ben de siboplardan şüphelendim.

Bu konuda takıntılı biri olarak,benzin istasyonları hava basınç ayarının birbirini tutmadığını söylemeliyim.Ayrıca lastik havasını motor yürümeden,soğukken kontrol etmek gerekir.Cebinizde taşıyacağınız 10-15 tl.lik,kadranlı bir hava ölçüm cihazı sağlıklı sonucu verir.Son olarak akla sibob iğnelerinin gevşemiş olabileceği geliyor.
İnce uçlu kargaburunla,hafifçe sibob yuvasındaki iğneyi sıkın.Motor dışardaysa,şakacı biri gevşetmiş olabilir. :silent:

Teşekkürler, ben de paranoyak olmak üzereydim iyi oldu :). Lastik ölçümü için analog mu yoksa dijital cihazları mı tavsiye edersiniz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:40 ----------

Yaklaşık 7 psi düşüyormuş hava basıncı ( bar =14,05 psi )
Bu durumda problem var, arkadaşların da dediğ gibi ben de siboplardan şüphelendim.

Dün hava bastığım için bugün konrol etmedim ama yarın en son gittiğim istasyonda tekrar kontrol edeceğim. Eğer yine bariz bir fark görürsem lastiği detaylı incelemeye almayı planlıyorum. Başta sibop ve yırtıklara(gerçi üstünkörü pek bir hasar görmedim ama) bakıcam. O da olmazsa artık yeni bir çift lastik yolu gözüküyor, zaten stok lastiklerin tutuşu da şaibeli :) komple değiştirip sorunu çözerim diye düşünüyorum.

Teşekkürler, ben de paranoyak olmak üzereydim iyi oldu :). Lastik ölçümü için analog mu yoksa dijital cihazları mı tavsiye edersiniz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:40 ----------

Dün hava bastığım için bugün konrol etmedim ama yarın en son gittiğim istasyonda tekrar kontrol edeceğim. Eğer yine bariz bir fark görürsem lastiği detaylı incelemeye almayı planlıyorum. Başta sibop ve yırtıklara(gerçi üstünkörü pek bir hasar görmedim ama) bakıcam. O da olmazsa artık yeni bir çift lastik yolu gözüküyor, zaten stok lastiklerin tutuşu da şaibeli :) komple değiştirip sorunu çözerim diye düşünüyorum.

Analog yeterli.Daha ucuz,pili zayıfladı,bitti derdi yok.Ben 2 yıldır Dreamcar marka analog kullanıyorum.Hepsiburada.com.dan almıştım.Tıkır tıkır çalışıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar