lastiğe civi girdi

Selamlar

Bu sabah 06.30 sularında motora binerken garip bir durum hissettim arka tekerden. Giderken acaba çivi mi girdi dedim ve durduğumda tekerimde çivi olduğunu farkettim ! :)

Çiviyi çıkarınca fısss diye ses geliyordu. ÜStün mühendislik eğitimimin ve yıllardır geliştirdiğim teknik bilgimin sonucunda gelen "fıss" sesinin nedeninin lastliğin delinmiş olduğunu hemencecik anlayabildim ! İşte bunca yıllık eğitimin faydasını görmüştüm.

Sonra lastikçiye gittim. İçine birşeyler sokuverdi. Olur bu böyle mis gibi dedi. Peki dedim 6 ytl tuttu yoluma devam ettim.

Şimdi olacak mı bu cidden?

Olur Livcim:) Fitil sokmuş içine, ama çok uzun ömürlü olmaz, tavsiyem; Lastiği söktür ve yama yaptır:cat:

ilk önce sabahın 6.30 unda motorun üstünde ne işin vardı :silent: hadi bindin diyelim
çiviyi nasıl denk getirdin :silent: hadi getirdin diyelim çiviyi niye çıkardın :silent: hadi çıkardın diyelim lastiği niye fitillettin :silent: :p :p :p
engin sonsuz ve olağan üstü bilgi hafızama dayanarak söylüyorumki :p lastiği söktürüp yama yaptırman daha sağlıklı olacaktır

dostum aynı problem kuşadasında başıma geldi aynı fitilden yaptırdım ve halen daha o şekilde gidiyor bence yamaya gerek yok yaklaşık 2 aydır problem yok motor 150 zat tı .

olur tabi de...
arkadaşların dedikleri gibi yama daha uzun ömürlüdür.
lastiğe çivi girince çıkarmak havasının inmesini kolaylaştırır.
geçmiş olsun bu arada.:)

banada oldu aynı sorun çiwi girdi ama çıkarmadım mühendislik okumadığımdan olsa gerek :queen: :queen: servise gittim adam lastiği söktüü elime tutuşturu werdii lastikçiye gitceksin dedii bende sen nasıl serwissin dedim tabii lastiği aldım söylene söylene tın tın lastikçi arıyorum bir lastikçii buldum allahtan ada lastikçii güyaa biz buu lastiklerii yapmıyoruz demezmii hay allahım dedim bide görsen lastikçi lüks biyer yanii sonra herneyse köhne bii lastikçi bulduk adamada dert yana yana çıkardı canttan lastiği içerden yama yaptıı çiwiyide bana werioo diyecektim orda bişee ama neysee olduu sonra serwise tekrar nasıl serwisse lastik yapmaktan aciz ama şunu biliorum kardeşim fitil ilerde lastiğini yırtıyorbiran öncee yama yaptır daha sağlıklıı

Çivi delikleri için ideali mantar yama diye tabir edilen hem deliğin içini dolduran hemde arkasını kapatan yama türüdür. Lastikçinin uyguladığı fitil lastiği tamir ettirene kadar idare etmek için üretilmiş bişeydir. 100 km civarı ömrü vardır. Maalesef memeleketimizde geçici değil kalıcı çözümmüş gibi uygulanmaktadır.
Mühendislik eğitimini pratik uygulamalarla zenginleştirmeni öneriyorum. Biraz saha çalışması yap yaw.

teşekkürler arkadaşlar

en yakın zamanda adam gibi bir lastikçi bulup yama yaptıracağım

yama yaptırdıktan sonra tekrar balans isteyebilir. Kontrol ettirt istersen..

Balansın 2 cins kontrolu var: manuel ve bilgisayarlı..

Manuel: Sen de yapabilirsin.
Lastik çıkıkken (yada ön lastikse havaya kaldırıp önünü) milinden tutup bırak, o bi yere dönüp duracaktır. Bi kalemle en alt noktayı işaretle.. Lastigi çevir (bu iş 2 kişi daha kolay!) ve bırak, yine dursun. bak aynı yer mi aşagı gelmiş. öyleyse, lastigin balansa ihtiyacı var. yani agırlık takılacak yada olan agırlık degistirilecek.

Bilgisayarlı versionda ise, lastigi bi alete takacaklar, bilgisayar ne tarafına ne kadar agırlık lazım, soyleyecek. Senden de para alacaklar :)

-t

Lastiğe balans ayarına gerek yok bence !
Çin malı motorların hepsi fabrikadan lastikleri ayarlanmadan çıkıyor .
Benim motor mesela 70-80km hız civarı hep zıplama yapıyor sabit hızda ,
yavaşlayıp hızlanırken zıplama yok !

Yaf kim tarafından üretilirse üretilsin balans ister..
Benimkinde bi ağırlık var bir tarafında. Fabrikası ayarlamış..
-t

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
denden dubleks tekerler öyle yapılıyor geçen ben gebzeden pendiğe gittim öyle serviste farkettim servisin dediği çiviyi çıkarma kadıköye gidip gelirsin
balans ayarıına gerek yok..
lastikte öyle yapılıyor orya fitil sokuyorlar yama falan istemez senelerce o fitil çıkmaz :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar