Lastiğe Atılan fitil

Herkese merhaba arkadaşlar , başlıktan ta anlaşılacağı üzere problem FİTİL pcx imin arka lastiğine vida girmişti, lastikçiye gittim scooter olduğu icin sökemeyecegini söyledi fitil atsakta yeter abi ben bu fitili kamyonlara atıyorum falan derken neyse tamam dedik . Dedik ama fitil olmadı olmuyor Her hafta artık düzenli şekilde hava basıyorum 57 ps basıp sonra hafta sonu 40 ps den bir daha 57 ye yanı siz siz olun yama yaptırın ama fitil attirmayin zulüm bu ya

R25 imin lastiğine 2 defa çivi girdi fitil attirdim yaklaşik 1 ay sıkıntısız bindim.

Düzgün atamamistir fitili. 57 ps nedir bu arada harfiyatmi taşıyorsun pcx ile.

33ps dır arka için.

Fitil pek iyi bir çözüm değil. İlk fırsatta lastiğin iç tarafından yama yapılması gerekir.
Lastikçiler motorsiklet lastiğini sökmezler ya da sökmek istemezler.

Motorsiklet servisleri ya da tamircileri yapıyor genelde.

Lastik tamircisine lastiği söküp götürdüm. Çivi batması sonucu patlamıştı lastik. Içten yama saglıklı olmuyor bunlarda fitil atmamız daha geçerli dedi. Sebebi motosiklet lastiğinin araba lastiğinden esnek olması. Bu sebeple içteki yama zamanla bırakabiliyor dedi. Fitil attık sıkıntı yok.

2.5 ay önce yamaha xmax motorumun ön tekere vida girmisti fitil attirdim 5000 kmdie kullanıyorum problem olmadi lastik havasi da inmiyor

Doğru Motosiklet lastiğini sökmek istemiyorlar heleki scooter olunca ,Çünkü lastiğe vida girdiği gün gebze'de 2 yere gitmiştim kimse sökmek istemedi . belkide bendeki fitil düzgün değildir . Ama sunu söyleyim yamada sorun yaşamamıştım fitili istemeye istemeye attirmistim .

ilk lastiğimde 5 fitil vardı aldığım gün çivi girmişti 20 bin km kullandım 3 fitili kendim attığım halde inme olmuyordu

Yahu fitil falan iyi de uğraştırıyor baya. hazır fitil konusu görmüşken bende bir soru sorayım: bu lastiğin patlamasını önleyici sprey falan da var diyorlar öyle birşey duyan,gören,deneyen var mı? Daha patlama vs yokken normal lastiğin içine sıkıyorlarmış. sonra çivi de girse tornavidayla delsen de bu sıvı hemen deliği kapıyormuş falan filan. Markası da formulax mi neydi öyle bişey...

Facebook üzerinde bi dünya reklamlarını gördüm, sözde birçok motorcu denemiş memnunuz falan yazmışlar, açıkçası ben kıllandım. reklam hilesi midir nedir anlayamadım. Var mıdır lastik patlamasına gerçekten çözüm olabilecek böyle birşey?

Yoksa yine 5 kavanoz bal 100tl vakasına benzer bir vakayla karşı karşıya mıyız beyler? :)

Yahu fitil falan iyi de uğraştırıyor baya. hazır fitil konusu görmüşken bende bir soru sorayım: bu lastiğin patlamasını önleyici sprey falan da var diyorlar öyle birşey duyan,gören,deneyen var mı? Daha patlama vs yokken normal lastiğin içine sıkıyorlarmış. sonra çivi de girse tornavidayla delsen de bu sıvı hemen deliği kapıyormuş falan filan. Markası da formulax mi neydi öyle bişey...

Facebook üzerinde bi dünya reklamlarını gördüm, sözde birçok motorcu denemiş memnunuz falan yazmışlar, açıkçası ben kıllandım. reklam hilesi midir nedir anlayamadım. Var mıdır gerçekten lastik patlamasına gerçekten çözüm olabilecek böyle birşey?

Yoksa yine 5kavanoz bal 100tl vakasıyla karşı karşıya mıyız beyler? :)

ben kullanmadım ama kullanan bir kişi ile konuşmuştum lastiğe sıkmış bir kaç ay sonra lastiği patlamış fakat o sıvı artık bozuldumu bilmiyorum delikten çıkmış kısacası işe yaramamış aynı markamı bilemiyorum

Kamyon tekerleği ile skutır tekerleğinin dönüş hızları oranı kaçmış acaba?
Kaza yaptırır, acilen içeriden yaptır yamayı.
O bile sakat ya...

57psi olması gerekenden fazla birde yük biniyor vs 1haftada 40a inmesi normal 34bas hala iniyorsa yama şart.
Bende fitil attırmak zorunda kalmıştım 2.günü yolda kaldım.Motorda bi dengesizlik bi ağırlaşma birazda alçalma hissettim amortisör patladı zannettim ilk önce sonra durup bi baktım fitil yerinde yok.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
benim arka lastiğimde şu anda iki fitil atılı, kısmetse açılan üçüncü delikte bir fitil daha atacağız :) 31 ps hava basıyorum kaçak falan yok. ön lastik 29 ps ve arka 31 ps yapıp geziyorum.

fitiller tıkıntı yapmıyor.

Motosiklet lastiği radyal olduğu için fitil sağlıksız. Lastik şehir içinde belki sorun çıkarmayabilir fakat uzun yolda kullanırsanız havası inecektir. Lastik ısındıkça Fitilden hava kaçıracaktır ve yolda kalacaksınız. Fitil geçici çözümler için. Hiç bir lastikçi motor lastiği tamir etmek istemiyor, çünkü sökmeyi takmayı bilmiyor. Şimdiye kadar hep ben söküp götürdüm lastiği. Motorcuya gittiğinizde lastikçiye vereceği para ayrı sök tak parası ayrı istiyor ve 40 tl istemişlerdi geçen sene. Bende sinirlenip bir lastikçi buldum ve bi kaç anahtar rica ettim söküp verdim jantı adama. Adam 15 tl ye tamir etti ve bende takarken biraz zorlansam da takabildim. En azından artık jant söküp takmayı biliyorum bu sayede. İçten yama çok önemli. Özellike yamadan sonra pres ile baskı daha önemli. Yamalı lastikle 10 bin km dir geziyorum tık yok

Yani özetle, fitili iyi yerde iyi sekildr bir usta atarsa fitil zararli degil, duzgun atilmayanlar hava kaciriyor sorun yasiyor.. 33 luk lastigr 57 basan arkadasa da tebrigi cakiyoruz :))

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Fitil de içten yapılan yama da hem lastiğin sağlığı açısından hem de sizin sağlığınız için sakıncalı.

Fitil hayat kurtarır, bir yerde yolda kaldığınızda atar, şişirir devam edersin. Ama en kısa zamanda mantar yama ile yama yaptırmanız lazım. Bütün lastik üreticileri sadece mantar yama ile yapılan tamiri onaylarlar.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Fitil de içten yapılan yama da hem lastiğin sağlığı açısından hem de sizin sağlığınız için sakıncalı.

Fitil hayat kurtarır, bir yerde yolda kaldığınızda atar, şişirir devam edersin. Ama en kısa zamanda mantar yama ile yama yaptırmanız lazım. Bütün lastik üreticileri sadece mantar yama ile yapılan tamiri onaylarlar.

Mantar yama ne oluyor?
Benim teknik Türkçe biraz zayıf.:)

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Mantar yama ne oluyor?
Benim teknik Türkçe biraz zayıf.:)

igneli-mantar-yama-minikombi.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar