Kymco Türkiye'de Motosiklet Üretimine Başladı..

KYMCO-Downtown-GT-350.jpg

Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, KYMCO'nun İzmir'deki montaj tesisinde test üretiminin başladığını duyurdu. Kısa süre içinde seri üretime geçilecek.

Türkiye’de Doğan Trend Otomotiv distribütörlüğünde faaliyet gösteren Tayvanlı motosiklet şirketi KYMCO, Türkiye’de deneme üretimine başladı. Kısa süre içinde seri üretime geçilmesi hedefleniyor.

Aralık 2024'te test üretimi başladı

Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, “2023 senesinde açıkladığımız KYMCO markamızla motosiklet üretimi projemizde sona yaklaştık, ilk deneme üretimimizi İzmir Kemalpaşa tesisimizde Aralık ayında gerçekleştirdik. Kısa süre içinde seri üretime geçerek Doğan Trend Grubu olarak üretim kabiliyetini kazanıp ülkemiz için değer yaratma vizyonumuzda önemli bir adım atmış olacağız.” dedi.

Doğan Grubu 2024'te 16 bin motosiklet sattı

Doğan Trend Otomotiv, 2024 yılında KYMCO, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio, Suzuki ve Silence’dan oluşan motosiklet markalarıyla toplam 16 bin adet satış gerçekleştirdiğini duyurdu. Yerli üretim KYMCO modellerinin pazara sunulmasıyla birlikte satış miktarında artış hedefleniyor.

Kaynak : Donanımhaber

Motosikleti
D400
Merak ediyorum; üretim burada oldugu için yurtiçi pazara gönderilecek ürünlerde gümrük vergisi olacak mı yoksa kılıfına uyguduryorlar mı?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sevindirici bir gelişme. Burada montajlanan motosikletler %30'luk Gümrük Vergisi'nden muaf olacaktır. (Motor ve aksamı üzerindeki vergileri bilmiyorum yalnız; %30 olmadıklarına eminim...) Yani bu gelişme neticesinde nispeten daha uygun fiyatlara Kymco motosikletler alınabilmesi beklenir.

Sevindirici bir gelişme. Burada montajlanan motosikletler %30'luk Gümrük Vergisi'nden muaf olacaktır. (Motor ve aksamı üzerindeki vergileri bilmiyorum yalnız; %30 olmadıklarına eminim...) Yani bu gelişme neticesinde nispeten daha uygun fiyatlara Kymco motosikletler alınabilmesi beklenir.
Bekleyen olur evet !

haaaa ondan dün kymco fiyat listesine 50 bintl genel olarak zam geldi 🤣 🤣 şimdi o 50 bini silicekler ahanda size indirim:) bu tıpkı byd firmasının ötv muaf araba satmaya çalışmasına benziyor:) tamamem saplamalı bir fiyattan ülkemize giriş yaptı byd.bakalım kymco aynı yoldan devammı edicek?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hele bir tam faaliyete geçsin, burada montajlanan ürünler bayilerde yerlerini alsın ondan sonra bakarız. Acaba hangi ürünleri burada montajlayacaklar?

Motosikleti
Ns200 15"
İnşallah kayınço işi bir fiyat olurda piyasa canlanır.

Motosikleti
Tvs Jupi
Umarım hayrını görürüz, iki sene kıpırdayamam, sonrasında bakarım :)

Türkiyede üretilen (montaj) motorlu araclar, istihdam yaratmlarindan dolayi parca olarak ithal edilir, montaj fabrikasi da gerekli vergi kosullari nedeniyle devlete dolayli yollardan bazi vergileri ödemek zorundadirlar, bu arada montaj sanayisinde araclarin ihtiyaci olabilecek yan sanayi ürünleri (Lastik vs) gibi parcalar Türkiyedeki tedarikci yan sanayiden temin edilecegi icin ayrica o tadarik firmalarininda istihdam ihtiyaci ve ham madde ihtiyaci olacagindan ek bir sanayi kolu hasil olur, burada tasarruf edilcek olan kalemler ise, tasit ithalatindan alinan gümrük vergisi yerine yedek parca ithalati ile ilgili gümrük prosedürü uygulanir ve bu miktar cok daha az olur ,ayrica Nakliye,depolama, navlun bedellerinden tasarruf edileceginden motorun Türkiyede satis bedeli tüketici lehine bir miktar ucuza gelir, SYMnin Montaj fabrikasi Izmirde,Mondialin ki Denizlide , Kuba.Arora,ve RKS nin fabrikalarida gene Türkiyenin degisik sehirlerindedir, adi gecen bu markalarin fiyatlari bu ve buna benzer sebeplerden dolayi uygun oldugundan günümüzde büyük bir alici kitlesininin oldugu asikardir, KYMCO nunda bu kervana katilmasi cok iyi olup ic pazarda rekabet kervanina katilmasi isgücü ve istihdam meydana gelecigi icin insallah hayirli olur.

Firma bu yatırımı bize daha ucuz motosiklet satmak için değil kendi karını artırmak için yapmıştır bence. Fiyat düşereceğini sanmıyorum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar