- Konu Yazar
ben bu motoru yeni aldım. motorda nerdeyse hiç serilik yok tekken bile zor kalkıyor gibi ama otobanda düz yolda 115/120 hafif egimde 135-140a yaklaşıyor sizin motorlarda böylemi..
Bindiğiniz motorun CK125 olduğundan eminmisiniz. Bu motor ile nasıl 140 gördünüz merak ediyorum. 9000 devirde 110 civarı hız yapan bir motor ile 140 yapmak için kaç devir çevirdiniz merak ettim. Bu motorun Türkiye'ye gelmeyen yeni modelleri 8000 devirden sonra redline giriyor. 8000 devirde 100 civarı bir hız yapıyor. Ondan sonrası motora pek iyi bir muamele değil. Motoru iyi tanıyan ustalar böyle diyor. 125 cc. motorla hız arayışlarına girmek bana çok komik geliyor. Ayrıca seri değil kalkamıyor demişsiniz. Motorunuz arızalı diycem ama bir yandan da 140 gördüm diyorsunuz. İyice tuhaf bir durum.
debriyaj balatası ve sibop ayarlarını kntrol ettirmeni tavsiye ederim ybr den daa hızlı hatta cbf le bile kafa kafaya gidiyor son süratte geçiyor ben çok memnunum benim yağ bin km de kararıyor ondan değiştiriyorum uzun yol yaptığım içinmi çabuk kararıyor acaba yoldada baya sürat yapıyorum 100 ün altına hiç düşmeden en az 80 km gidiyorum 150 km den fazla yolda yaptığım oldu durmaksızın sübaplar uğultuya başlıyor çok ısınınca
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:43 ----------
vn 750 den sonra bu bisiklet gibi gelir normaldir c 800 kullanırken buna binince bisiklet gibi kullanıyordum şimdi sadece bunu kullandığım için normal geliyor sadece yokuşlarda sorun yaratıyor 60 lara kadar düştüğüm dik yokuşlar oluyor
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:45 ----------
motor yaptırmak sadece parçaları 6 ay önce 700 tl yi geçiyordu senin motorun üretim tarihi kaç parçalarının üzerinde yazıyor bildiğim kadarı ile bu motorlardan iki ayrı seri geldi ilk seri 100bin km dayanıyor diye biliyorum
Motor yaptırma fiyatı bana biraz abartılı geldi.
Evet bugün bir arkadaş Yamaha YBR 125 İ ile kafa tuttu.
Motoru modifiyeli, yoshimura eksozu, iridyum bujisi var.
Benim debriyaj balatam hafif bitik, hava filtrem kirli, eksozum orjinal, zincirim kötü durumda olduğu halde kabul ettim, dümdüz ve boş bir yolda denedik, ben önden fırladım, 3 te bana yetişti tekrar, 4. vitese kadar kafa kafaya geldik, 4. viteste 105 veya 110 dum, 5 e attım benim motor bayıldı5 ten sonra geçti beni
120 ye kadar gittim ama 2 metre falan farkla YBR 125 e geçildim
sizin motorlarda bayılıyor mu acaba
![]()
Dipnot:Motorumu yaptırdıktan sonra bulcağum oni![]()
Motorunu uzun bir süre sorunsuz kullanmak istiyorsan 8000 deviri geçmeni önermem. Hadi arada bir kısa süreli 9000 devire kadar çıkılabilir. Ötesi macera olur. KYMCO'nun en iyi servislerinden AYDIN motor'da bunu söylüyor. Hız ve rüzgarı daha iyi hissetmek istiyorsan 500cc altındaki motorlara hiç bakmayacaksın. CK125 9000 devire kadar da oldukça zevkli kullanımı olan bir motor. İyi sürüşler...