ben olsam CK125 yerine 2 bin lira verip 2006 model YBR alırım,
1- daha atak
2- Vibrasyon CK 'ya göre en az
3- Bol yedek parça
4- Gidon tutuş ve oturuş pozisyonuna göre daha kullanışlı
5- daha fazla kullanıcı ve 2. elde daha çok tutuluyor
6- motosiklet üzerindeki parça kalitesi/ günlerce yağmur altında kalsa 1 mm pas yok,
CK 10 dk yağmurda kalsa citatalarda paslanma olur
yani YBR 'ye binmeden kesinlikle karar vermeyin
YBR 125 CK125'ten daha kaliteli bir motor. Bunda kuşku yok. Ama yazdıklarının bazıları yanlış. "ben olsam CK125 yerine 2 bin lira verip 2006 model YBR alırım" demişsin. Tercih senin. Ama yanlış tercih. Şöyle dersen doğru tercih olur; "2006 model yıpranmış bir YBR alacağıma sıfır bir CK125 alır rahat ederim".
Benim motorum iyidir inadını çocuklara uygun bulurum. Yazdıklarına vereceğim cevaplar şunlar;
1- daha atak // CK 125 ataklık konusunda oldukça iyi. (daha iyisi için bakınız daha yüksek cc.)
2- Vibrasyon CK 'ya göre en az// Doğru.
3- Bol yedek parça// Doğru ve eksik(CK 125'in yedek parçası daha pahalı)
4- Gidon tutuş ve oturuş pozisyonuna göre daha kullanışlı// Yanlış. CK 125'in oturuş ve gidon tutuşu sorunsuz.
5- daha fazla kullanıcı ve 2. elde daha çok tutuluyor // Doğru.
6- motosiklet üzerindeki parça kalitesi/ günlerce yağmur altında kalsa 1 mm pas yok.CK 10 dk yağmurda kalsa citatalarda paslanma olur// Yanlış. Motorum 2 yıldır yaz kış faal. Daha paslanma yok.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:39 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:32 PM ----------
m oil yağ mı

ben castrol power 1 den şaşmam. (gerçi ybr var bende :mrgreen

acemi60; motorunun ilk baştaki çekişinin düşüklüğü devirsiz kullanmandan kaynaklanıyor.,
güle güle kullan motorunu, tekerin düz bassın :rendeer:
Castrol power1 4T 15w40 kullanıyorum. Benim motora uygun olanı bu. Motorumu ilk aldığım zaman bazı şikayetlerim vardı. senin dediğin gibi devirsiz kullandım. Kesinlikle 5000 deviri geçmedim. Ayrıca motor sübapları gevşek durumdaymış. Periyodik bakımda sübap ayarı yapılıp motor bir kaç bin km doldurunca mükemmel bir hale geldi. İyi sürüşler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:42 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:39 PM ----------
arkadaşlar bi sorum olacak kymco ck 125mi yoksa honda cbr 125mi daha iyi? :S
Hangisi daha iyi bilemem ama naked olmadığı için CBR125 R'nin tipini beğenmiyorum.