Geçen hafta motorla Bolu'ya gittim.
Hız olarak 80'den aşağı düşmedim genelde. Yer yer 90'la da gittiğim oldu.
Motor 100'ü de rahat görüyor fakat yüksek devirde seyrettiği için fazla yakar diye 100'le pek gitmedim.
Normalde motor sıkıştırmam fakat bakalım motorun kondisyon nasıl diye bir eğimde gazı sonuna kadar çektim. İbrede 125'i gördü kerata. Reel olarak bu 125 neye tekabul ediyor bilmiyorum ama motorun performansında bir gerileme yok çok şükür.
Kızılcahamam'ı geçtikten sonra dik rampaların olduğu bir yer var.
2 sene önce motorla 2 arkadaş gittiğimizde motorun hızı o rampalarda 40'a kadar düşmüştü ve motor gaz yemiyordu.
Bu sene yalnız başına gidince motor o rampaları maşallah 80'e yakın bir hızla çıktı. Hakeze dönüşte Gerede'yi geçince de dik rampalarla karşılaşıyorsunuz. Maşallah orada da çekiş anlamında bir sıkıntı çekmedim.
2 kişiyle motorun hem yakıtı, hem performansı çok farkediyor.
Yakıt olarak da fikir vermesi açısından şöyle bir örnek vereyim. Bu sene 1 depo ile(21.5 TL'lik yakıt aldım) 190 km'ye yakın yol katettim. 100 km'de ort. 2.6 lt gibi bir tüketim söz konusu idi.
2 sene önce 2 kişiyle gittiğimizde 1 depo benzin 150 km bile götürmemişti. Ankara içinde biraz dolaştıktan sonra Çamlıdere taraflarında benzin iyice azalmıştı. Yedek olarak 5 lt benzin almıştım da ondan takviye etmiştim.
Yani 100 km gibi yol katettikten sonra benzin ibresi E'ye düşmüştü. E'den sonra zaten 40-50 km ya yapabiliyorsunuz,ya yapamıyorsunuz. (150 km hesabını ona göre yapıyorum)
Yedek benzinden takviye yapmıştık ama Gerede'de de ne olur ne olmaz diye benzin almıştık.
Anlayacağınız 2 kişiyle yakıt epey farkediyor.
Bu sene 1 depo benzinle Bolu'ya indim. Motor gaz kesene kadar sürdüm sırf ölçüm yapma adına.
Agility şehir içinde kullanılacak bir motor. Böyle bir motorla şehirler arası yola çıkıp da rahat ettim demek kesinlikle abartı olur. Çok rahatsız bir durum da söz konusu değildi fakat şehirler arası yola çıkılacak motor hakkaten 250 cc'den az olmamalı.