scooter hemen hemen tüm bakımları yapılıp neredeyse sıfır halini aldı ancak merak ettiğim bana göre çok önemli bir şey daha kaldı scootera ani gaz verdiğimde gazı biraz geçikmeli algılıyor bunun bir arıza olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? mesela mondial 150 zc ile kıyasladığımda 150 zc gazı verir vermez(ani ve yüksek gazdan bahsediyorum)algılıyor ancak agilityde biraz gecikme yaşanıyor...yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden tşk...
Motoru kullanmak lazım bir sıkıntı olup olmadığına karar vermek için ama önceden bahsettiğiniz ve bizim manifolttan kaçak olarak nitelediğimiz sıkıntı sürüyorsa bu mesele manifolttaki kaçağa bağlı da olabilir, gaz kolu telinin gerginliği ile de alakalı olabilir.
Kayışın eskiyip bollaşması,debriyaj balatasının tükenmesi de ihmal dahilinde.
Dediğim gibi motoru görmek ve kullanıp müşahade etmek lazım.
Ayrıca rolanti ayrını nasıl yapabilirim scooterda devir saati olmadığından tam olarak doğru ayarı tutturamıyorum mesela rolanti ayar vidasını(bu arada hava ayarını yaptım tşk...) sona kadar sıktıktan sonra kaç tur çevirmeliyim?
Rölanti ayarını motor sıcakken yapmalısınız. Ayar vidasının belli bir tur döndürülmesi gibi bir durum söz konusu değil. Zira bu ayar motorun bulunduğu hava şartlarına göre farklılık göstereceği için her motor için değişken olabilir.
Motor sıcakken ayar vidasını motor ne yüksek devirde,ne de çok düşük devirde(motor stop etmeye yakın) olmayacak şekilde ayarlamak lazım.
Motorun yüksek devirde olduğunu arka tekerin dönüş hızından, düşük devirde olduğunu da titreyerek çalışmasından anlayabilirsiniz.