cevap için sağolun.o zaman 3000km bakımında inşallah servis soruna bi çözüm bulabilir.servise söylediğimde iyi az yakıyor diyor ama bence az değil.
Arkadaşlar,
Ben 51 yaşında
Yaklaşık 20 yıldır sürekli motorsiklet kullanıcısı,
Emekli Öğretmenim.
Bir çok model ve marka motorsiklet kullandım.
Halen Kymco Agility City 125 cc motora sahibim.
Ve binmektende nefret ediyorum.
Kymco markası iyi bir marka olabilir.
Ancak, markayı taşıyanlar
İthalatcı, satıcı ve servisleridir.
Bu halka benim nazarımda SIFIR.
Bu notum ,bir veya iki olayla verilmemiştir.
Duygusal veya bir sinirlilik anında da verilmemiştir.
Şu anda, Kymco kullanıcısı arkadaşlarım bazıları, " benim bir sorunum" yok diyerek, kızıyorlar.
Ancak, eminimki kısa sürede onlarda sıkıntı ile karşılaşacaklar.
Sonuç olarak diyorumki,
Eğer benim yaşıma ve tecrübeme güveniyorsanız.
Kesinlikle Kymco'ya HAYIR. HAYIR
Kazasız sürüşler
Bülent Koçoğlu
Ankara
motorumda bir sorunla karşılaştım sizinde öyle bir sorununuz oldumu?
Geçen gün motorumla şehirde geziyordum 2 kişiydik kasisten biraz hızlı geçtim 2 sn sonra motorda güçlü titreşimler olmaya başladı durdum ayaklık alt tarafta biryere takılmış bastım ayaklığa motor düzeldi ondan sonra 1-2 kere daha oldu servise götürdüm aldı kaynak makinesini 1-2 birşey yaptı düzeltti.
Birde motorda gaza yüklenince sanki kayış kaçıyormuş gibi bir ses oluyor bazen onada baktıracağım en kısa zamanda.
180 cc kit daha elime ulaşmadı almanyadan getirttim racingplanet yazın çıkar güzel site yanlız almanyada tanıdık olması lazım gümrükte takılma riski var.
motorumda bir sorunla karşılaştım sizinde öyle bir sorununuz oldumu?
Birde motorda gaza yüklenince sanki kayış kaçıyormuş gibi bir ses oluyor bazen onada baktıracağım en kısa zamanda.
180 cc kit daha elime ulaşmadı almanyadan getirttim racingplanet yazın çıkar güzel site yanlız almanyada tanıdık olması lazım gümrükte takılma riski var.
Artçı ile giderken çıkan sesle ilgili bişey olmadı Allahtan, sadece bazen düşük hızda giderken hangi vitesi seçeceğine karar veremeyip acayip resonans sesleri çıkarıyor. Buna benzer bir ses sizlerde de oluyor mu?
Motorde kayış kaçıyormuş, ya da sıyırıyormuş gibi olunca, genelde motor yeni ise yani araç düşük kilometrelerde ise, sol karterin içine toz pislik girmiş ve debriyaj sıyırıyor oluyor. Sol karter kapağını açıp debriyaj kısmına ve kayışa temiz, basınçlı hava püskürtürsen ses azalacaktır, bir süre sonra da yok olacaktır. Ben otlu ve tozlu (kumlu) arazide biraz fazla sürünce bu sesle karşılaşmıştım. Bilhassa kalkışlarda ani ve çok fazla gaz verince daha bariz duyuluyordu. Bi de debriyaj pabuçlarını kontrol et ve temizle istersen.
Motorü 180 cc ye çıkarmak için racingplanete baktım: www.racing-planet.de
Ayrıca www.scootertuningpage24.de ye de baktım. Bu web sitelerinde şu kit var: Silindir-Kiti NARAKU [180ccm] - 4-Zamanlı 97,84EUR (19,00% KDV dahil) . Sadece bunu mu alıyoruz, yoksa başka şeyler de gerekiyor mu? Yani mesela ekzosta bir değişiklik, varyatörde bir değişiklik,...lazım mı?
Aşağıdaki malzemeler de gerekiyor mu:
1)Piston Kiti, Kolbensatz Naraku [63mm / 180cc] - 4-Takt 1 Stk. NK600.06 30,23EUR (19,00% KDV dahil, mit Kolben, 2 Kolbenringen, 1 Satz Ölabstreifringen, Kolbenbolzen, 1 Satz Kolbensicherungsclipse)
2) Silindirkapağı Contası, Zylinder Dichtsatz Naraku [63mm / 180cc] 1 tane NK600.09 9,97EUR (19,00% KDV dahil)
3) Silindirkapağı, Zylinderkopf NARAKU [160ccm-180ccm] - GY6 125: 89,98 EUR (19,00% KDV dahil)
Bu bilgileri de yazarsan Almanya'da bir arkadaş bulup getirtmeye çalışacağım.
Acaba TÜV de bir problem çıkar mı diye de son bir sorum var...
Cevabın için şimdiden çok teşekkürler ederim.
iyi geceler arkadaşlar.yakıt sorunum devam etmekte.20.5 tl lik benzinle 120 km gidiyor max.servise verdim bakalım inşallah sorun çözülür.kullanan arkadaşlar bana ortlama ne kadar gitmeli yazabilirler mi?servisten aldığım zaman düzeldiğini anlayabilmem için sizin değerleriniz önemli.en fazla 140 km kullandım şimdi 120 km ye düştü.depo 6 litre yazıyor ama 6*3,73=22,38 ediyor ama o kadar benzin almıyor.max ne kadar benzin alabildiniz ?bu arada 4,5 ayda arka fren balatası bitmiş.bu kadar kısa sürede bitmesi normal mi ? balata değişimi yapılacak.garanti kapsamına girmiyor değil mi?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
merhaba , arkadaslar uzun sure farklı scooter markalarına baktıntan sora sym fiddle almaya karar wermıstım ama 2000 liralık butcem vardı ve bu fıyata bi fiddle bulamamıstım. Dun 2000 liraya 2009 model 13000 kmde kymco agility 125 alarak bende aranıza katıldım. Ikı gunde trafıkte 70 km yaptım ve bu zamana kadar 250 vitesli motor kullandıgım ıcın pısmanlık duydum scooter rahatlıgını yasam cidden baskaymıs. yakıt sarfıyatı konusunda depoyu bıtırınce bılgı verecegım.
Merhaba,
Hayırlı olsun motorunuz.
Güle güle kullanın.
tesekkur ederim. Merak ettiğim bi konu motosikletin farları cbf 150'lerdeki gibi motora gaz vermediğiniz sürece sönükleşiyo, gaz verince far tam performansıyla yanıyor bu sadece benim motorum için mi geçerli yoksa bütün agility 125'lerde aynı şekilde mi?
depoyı fulledım bugun 125 km gittikten sonra 4 litre benzin aldı. Buda 100 km de 3.6 litre gibi bi rakama geliyo. Sanırım biraz fazla yaktı, sürekli kısa mesafe ve trafikte surdugum için.