ben de görüşlerimi yazayım; motor şuan 20 bin km oldu sayılır.
ben hep bel desteğinin olduğu yere oturuyorum ve aşağıya kaymıyorum. bu konuda sıkıntı yaşamadım ki önde oturamam belim ağrıdığı için. motorda da belim hiç ağrımadı bugüne kadar. ergonomi çok iyi değil bence de benim üst bölgem ağrıyor. sırtlık aldım bunun içinde.
ben bu motorla 110 lara çıkıyorum ancak ön hafiflemesi rahatsız edecek seviyelere çıkmadı. ancak 2 kişi olunca biraz hissediliyor ön tekerin hafiflemesi.
frenler ile ilgili hiç rahatsızlık duymadım bugüne kadar, tutmamazlık yapmadı hiç. arka fren kampana, disk olsa daha iyi olurdu.
akü zayıfladı sanırım, havalar çok soğuk (0 derece falan sanırım şuaralar) el marşı ile çalışmıyor, bi süredir ayak marşıyla çalıştırıyorum. hava biraz ısınınca el marşı ile çalışıyor ve stop etmiyor herhangi bir nazlanma, sorun vs olmuyor. 8-9 bin km önce subap ayarı yapıldı. otomatik jigle sanırım bi süre çalışıyor.
benzin tüketimini kuruş olarak ifade etmek doğru değil hergün benzinin fiyatı değişiyor. 100 km de 2,70 ile 3 litre arasında değişiyor. bugünkü fiyat ile 15 ila 18 kuruş arası değişiyor.
sym fiddle in ayak koyacak yeri dışında agilityden pek artısı olduğunu zannetmiyorum. selesi de taş gibi, arka amortisor ayarı yok bildiğim kadarı ile. benzin tüketiminin farklı olacağını sanmıyorum o da karburatörlü. parça fiyatlarının temin edilmesi ve fiyatları konusunda çok şikayetci millet ki izmir de fabrikası var sym nin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:55 ----------
deponun altı delik olabilir, ben 33-36 km arası gidiyorum.
Çok hızı seven yada hız yapma tecrübesine sahip biri değilim,bu yüzden 80-90 ları anca otoban yoluna çıktığımda yapabildim,zaten şehir içinde yapılması tehlikeli bişey yüksek hızlara çıkmak,kedisi, köpeği ,tümseği, çukuru vs. Yani bu motorlada 110 lara çıkmak Azraille pazarlık yapmak gibi geliyor.
Frenlerden düşük hızlarda bir memnuniyetsizliğim yok ama yokuş ağaşı artçılı indiğim bir gün tedirgin olmuştum ,
Yanlız bakımdan çıktıktan sonra frenler gayet güven verici oluyor ama 1 hafta sonra hassasiyetini kaybediyor.
Memnun olduğum tarafları lastik basıncı kitapçığa uygun yapıldığında yol tutuşu ,sürüş zevki artıyor.
Sele yumuşak ama ben genede ufak bi bozuk yolda öne doğru zıplıyorum,ayaklarımı öne dayasamda farketmiyor.
Benzin olayı biraz sıkıntılı hesaplanıyor,yani deponun sonunada gelsen bitmiyor o yüzden 20 yada 25 tl lik benzinle şu kadar gidiyo diye hesaplamak daha kolay oluyor ama motoru sürmeden önce ısıtmak şart,benzin tüketimini etkiliyor belki daha randımanlı çalışmasınıda etkiliyodur ısıtmak, yani marşa bastıktan sonra motor sesi değişene kadar beklemek lazım,ortalama 3-5 dk arası.
Birde şöyle bir durumu keşfettim, hani 'karbüratörlü motora gaz vermeden çalışmaz' mitolojisi vardır.
Bunda gaz vermiyorsunuz ama marşa basarken elçiğin gaz ile arasındaki boşluk kısmını çevirmek zorundasınız.
Herşeye rağmen Agility 125 fiyat performans olarak iyi scooterdir,mesela Fiddle larda titreşim var derler ,ben pek Agility de titreşimle ilgili bi sıkıntı yaşamadım.