Geçen aya kadar 2 tekerleği olan(bisiklet hariç) motorlu bütün araçlara uzak bir hayatım vardı.Geçen ay bir arkadaşım yeni aldığı scooterını (Honda pcx) "Kullan bak çok kolay" demesine rağmen "Oğlum yeni alet düşürürüm çizerim" falan dememe rağmen zorla (!) kullandırdı ve baaammm!!!(yok çarpmadım) , ya bu ne kolay ve zevkli birşeymiş yaa, bayıldım.Önce sanırım benim gibi herkesin yaptığı sahibinden satış sitelerine girdim.Ooo, 1000-1500 tl ye ikinci el bir sürü scooter var, asya motor,mondial , kuba,kanuni vs. Anlamıyorum yaa, sudan ucuz bunlar hemen alsam mı bir tane falan derken, yaa benim ehliyetim de yok, onu da almak lazım dedim ve bu hafta artık gerekli belgeleri toplayıp başvurumu yapacağım(Bu arada önce ehliyet alacağım sonra scooter alacağım, bu kesinleştirdiğim ilk kararım.)
Sıfırı 2500 TL civarı 150 cc lik özellikle mondial gibi markalar bende ilk çekiciliklerini yaptı( bu zamana kadar tüm scooterlar benim için aynıydı, öğle yemeği getiren elemanın kullandığı alet işte)
Fakat dikkatli bakıp biraz da inceleyince görüntülerinin epey farklı olabildiğini görmeye başladım.Bir de Kymco, Honda, Yamaha gibi daha pahalı markalar olduğunu farkettim, ama ben zaten bu işe yeni başlıyordum , pahalıyla işim olmazdı da buda sonuçta plakası ruhsatı olan , bozuldu bu diye arka odaya atılacak bir alet değildi.
Daha dikkatli bakınca bazılarının daha büyük tekerlekli olduğunu farkettim ki okuduğum forumlardan anladığım kadarıyla(yanılıyor olabilirim)ilk kalkış seriliğinde dezavantaj ama yol kasis ve çukurlarında avantaj olduğunu anladım.Daha sonra Bursa daki Kymco satıcısında Agility City 125 i görüncede (elbetteki dış görünüş şu an için algılayabildiğim) ok beğendim . Bir anda 1000 -1500 tl den 4200 tl civarına çıktım.Ama daha fazla çıkmayı da düşünmüyorum önümüzdeki 2-3 yıl için.
Bu kadar uzun peşrevden sonra,umarım sıkmamışımdır,46 yaşındayım ve işim ve evim arasında kolay ulaşım amaçlı bir scooter almayı planlıyorum. Bu konudan sıfır seviyesinde anlıyorum ama bu aleti beğendim.
Bir kaç sorum olacak, tüm yazılanları okudum ve yavaş kullanıcı olacağıma adım gibi eminim. Yakıt konusunda çok kafam karıştı yazılanlardan, az yakan bir araç mı doğrusu anlayamadım. Bu forumda çoğu kullanıcı benden çok daha deneyimli olduğu için sizin sorunlarınız benim belki 2 yıl sonra sorunum olacağı için biraz uzak kalıyor.
Oturma yerinin çok rahat olmadığını yazmışsınız ama yanlış algılamadıysam 2010 öncesi modellerde bu sorun daha geçerli.
Son sorum ise siz benim yerimde olsanız City 125 ile mi başlardınız yada ilk yıllar için başka bir tercihiniz mi olurdu? Bu arada Like 125 de çok şıkmış , o da kafamı karıştırdı ama nednese bu tekerlek boyutuna takıldım kaldım.
Aralık da ehliyeti alıp hemen scooterımı da almayı planlıyorum. yani kafamı karıştırmak için en az 2 ayım var, hepinize sağlıklı sürüşler dilerim.