Kuzuyu kurda emanet etmek

Motosikleti
Yok
Bir kaç gün önce Halkbank'tan telefonuma mesaj geldi; "Değerli müşterimiz kart başvurunuz onaylanmıştır" şeklinde.

Dedim herhalde numara benzerliğinden vb. bir yanlışlık oldu, başkasına gidecek mesaj bana gönderildi - çünkü benim bir kart talebim olmamıştı.

Sonra "Kartınız adresinize gönderilmek üzere kuryeye teslim edilmiştir" gibisinden bir mesaj daha geldi, dedim bu işte bir halt var.

Ertesi günü kurye beni aradı, kartı getiriyorum diye, dedim "Getirme. Benim böyle bir talebim olmadı, kartı almayacağım, müsait bir zamanımda şubeye gidip nedir bu diye soracağım."

Neyse bugün şubeye gitmeden internet şubesine giriş yapıp kartlar bölümüne baktım, benim adıma çıkartılmış Paraf Ailem Troy Temassız kart olduğunu gördüm.

..................................

Yani amaç belli esasında, "Bu herifin (benim) hesap açtığından beri bize bir kuruş kazandırdığı yok, sadece bizden faiz kazanmasını biliyor, buna bir kredi kartı iteleyelim, harcasın da ödeyemesin, bunun da kanını emelim" gibi bir mantık.

Bu arada Halkbank müşteri temsilcisi aradı, "Niçin kartınızı almadınız" diye, aynı şeyleri söyledim, kadın ne yalanlar söylüyor, "Efendim (banka kartınız) otomatik yenileme yapılmış olabilir, kartınızın son kullanma tarihi yaklaşmış olabilir, gelin alın kartınızı" gibisinden.

..............................

Neyse fazla uzatmayayım, artık bu Halkbank'ın yaptığı, yani benim talebim olmadan benim adıma kart başvurusu yaptırılıp, onaylatılıp, kart basılıp sonra adresime teslim edilmeye çalışılması - bana göre hem bir çingenelik, hem de bir suç.

Ama kimi kime şikayet edeceksin ki? İt iti ısırır mı?

Başlıkta da belirttiğim gibi, bu bankalara paranı koymak, kurda kuzuyu emanet etmek gibi bir şey; sana faiz işletip senin de kanını emebilmek için yapmadıkları şey yok, yalanla-dolanla, avantaj varmış gibi gösterip o işin dezavantajlarını saklamak suretiyle, en son da bu anlattığımla, vs.

Halbuki insan parasını koyduğu bankaya en başta güvenmek ister - ama öyle bir şey mümkün değil görüldüğü gibi. (Bu sadece Halkbank'la da sınırlı değil, çalıştığım diğer bankalarda üç aşağı beş yukarı aynı zihniyette)

Google'da biraz araştırdım, benimkiyle aynı şekilde olan bir şikayete denk geldim:

https://www.sikayetvar.com/halkbank/halkbankta-izin-almadan-kredi-karti-basvurusu-yapilmasi

Şimdi şubeye gitsem "Ne demek oluyor bu benim talebim olmadan adıma kart çıkartmak?" diye hakkımı arasam, "Efendim çok özür dileriz, muhakkak ki bir yanlışlık olmuştur, derhal düzeltiriz" gibisinden yanıt alacağım muhtemelen.

Yani bir günde milyonlarca işlem yapılıyor Halkbank'ta, hiç birinde bir kuruş dahi hata olmuyor, ama kart işine gelince "Bir hata olmuştur."

Yersen işte...

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Konu size bilginiz dışında kredi kartı gönderilmesinden fazlası. Ben size meselenin aslını anlatayım...

Visa veya Mastercard ödeme sistemi yerine, Yerli ve Milli Kredi Kartı kullanacağınız hikayesiyle TROY özellikli kart icat ettiler. Devlet bankaları başta olmak üzere de tüm bankalara bu özellikte kart satma koşulu getirdiler. Ama TROY kartların bir handikapı vardı. Yurtdışında kullanamıyordunuz. Hemen hemen hiç bir ülkede anlaşmalı bir yer yoktu. Hatta yurtiçinde bile bazı noktalarda (özellikle internet alışverişi) problem çıkıyordu.

Bunun üzerine, özellikle sözde ABD tekeline karşı ürettikleri TROY kartlara DISCOVER ve Diners Club anlaşmaları eklemek zorunda kaldılar. Son gelen Troy kartların arkasına bakarsanız göreceksiniz. Ama burada da bir paradoks var. Her ikisi de ABD Şirketi :) Aslında Yerli ve Milli diye pazarladıkları kartların bununla hiç ilgisi yok, yine bir Amerikan ödeme sistemi kullanıyorsunuz ama ciddi sayıda insanımızın bundan haberi de yok :)

Peki Troy kartlara Discover ve Diners Club anlaşmaları eklemek fayda etti mi? Hemen hemen hayır! Yurtdışında bazı bölgeler ve sınırlı anlaşmalı mağazalar hariç yine çalışmıyor TROY kredi kartları! Ama sayısal olarak bakarsanız yerli kredi kartımız şu kadar kullanıcı sayısına ulaştı diyebiliyorsunuz...

Özel bankalarda pek sorun değil de, devlet bankalarında Visa veya Mastercard özellikli kredi kartı almak isteseniz bile mutlaka ana kartınızın yine de TROY olması gerekiyor. Yani banka size talebiniz üzerine Visa veya Mastercard çıkarıyor ancak Troy kartınızı iptal edemiyorsunuz (ek kart iptal edilebiliyor). Sayısal olarak Troy rakamları düşmüyor netice itibariyle :)

Nerden biliyorsun demeyin, benim için çok çok yeni bir sinir savaşı konusudur :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şu ülkede yolunda giden bir şey yok. Her gün yeni bir saçmalıkla karşılaşıyoruz. Bazen kulaklarımı tıkayayım, gözlerimi kapatayım da şu saçmalıklara maruz kalmayayım istiyorum ama yok yine de bir saçmalığı duyuyor, öğreniyor ve ona maruz kalıyorum. Ne derece doğrudur bilemiyorum ama Tübitak'ın yağmur duası araştırmasına ayırdığı kaynağı okudum. Aklımdan geçenleri dürüstçe söylesem güneş yüzü göremeyeceğim.

Voltaren Hocam senin durumunu da basit bir şube hatası ya da çalışanın at hırsızlığı olarak değerlendiriyordum ama Punctum olan biteni detaylıca anlatmış.

Motosikleti
Yok
----vazgeçtim bu mesajı yazmaktan---

Son düzenleme:
Motosikleti
Dominar D250
pandemide sıfır faizle kredi vermişlerdi hatırlayan vardır belki, bende sırf bedava parayı kullanmak için ihtiyacım olmadığı halde o krediye başvurdum bu yüzden Halkbankta hesabım açılmış oldu, kredi taksitlerini ödemek haricinde ne hesabı kullandım ne başka bir şey yaptım,
kredi ödemeleri bitti, hesap da öyle boş duruyordu, geçen sene bir gün aynı mesaj bana da geldi;
"Kartınız adresinize gönderilmek üzere kuryeye teslim edilmiştir"
:ROFLMAO: :ROFLMAO:

kurye geldi, dedimki ben bu kartı almayacağım.
biz bunu iade geçersek bir sürü prosedür uğraşacağız, ben teslim edeyim de sen iptal et abi dedi, adama iyilik olsun diye teslim aldım, kart tahmin edildiği gibi Troy, kartı parçalayıp attım, bankadan kartı da iptal ettim hesabı da kapattım, daha işim olmaz.

Motosikleti
D400
Halkbank kadar oe bir banka yoktur.

zamanında tüm taksitlerimi iptal ettirdim ve tüm tutarı ödedim kk mı kapatmaya aldım.

itin birisi 2 taksiti iptal etmemiş kapatamamışlar; aradım tekrardan onları da iptal ettirdim ödedim.

2 hafta sonra yeni kart geldi. it 1 taksiti yine açıkta bırakıp bi de üstüne ötekini işleme kapattırdım diye kk yollamış.

şmidi bu oe'nı yakalayıp dövsem ben suclu olurum.

Forum konu dışı bölümünde zaten bakma, okuma geç ha bir de yorum yapmak zorunda değilsin. Değişiksiniz.
Forumun neden bu hale geldiğini senin gibi tipleri görünce insan direkt anlıyor. İki kelime eleştiri görünce hemen bakma geç savunmasına giriyorsun çünkü ortaya koyacak düzgün bir düşüncen yok. Siz ortamı kaliteyle değil boş yaparak ayakta tuttuğunuzu sanıyorsunuz. Sonra da biri gerçekleri söyleyince rahatsız oluyorsunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar