Kütahya Emniyetinin Motosikletcilere ve Motosiklete Karşı Yanlış Tutumu

12/04/2008 Akşamı motosiklete gönül vermiş onu bi yaşam tarzı olarak bensimsemiş bir gurup arkadaş saat 09:00 da toplanıp çay içerek ve sohbet ederek güzel bir akşam geçirmek istemiştik, ancak...... Çaylarımızı içtikten sonra ufak çaplı bir şehir turu atmak istedik. henüz 500m bile ilerlemedikki Ekip otosunun motosikletli bir kaç arkadaşımızı sanki öldürmek istermişcesine bütün trafik kurallarını hiçe sayarak aracı direk motosikletlerin önüne sürmesiyle hepimiz şok olduk... olay karşısında daha üzerimizden birinci şoku atmadan Memur beyin aracı üzerine sürdüğü arkadaşımızın sinirlenmesi üzerine kurmuş olduğu cümleyle ikinci bir şok yaşadık.... "Ne o zoruna mı gitti?" Olaya hayli sinirlenen arkadaşımızın evet zoruma gitti sen ne yaptığını sanıyorsun demesiyle susmayıp kendimizi savunmamız doğrultusunda polimikler başladı..Trafik çağırıldı biz trafik polislerine meslek arkadaşlarının bizi nasıl sıkıştırdıkları hakkında bilgi vermemize rağmen konu hakkında herhangi bir konuşma geçmedi. Bizim tek haksız olduğumuz konu gurup halinde gezmemiz. kimsenin evraklarında ehliyetinde kaskında giyiminde kuşamında herhangi bir sorun yok. memur beylere "nasıl böyle bir şey yapabiliyorsunuz? neden anons ederek durmamızı istemiyorsunuz? eğer durmazsak ki yanlış olduğu halde bu şekilde bir tavır sergileseydiniz" sözümüz üstüne karşı taraftan aldığımız cevap herkes kaçıyor oldu... Ayrıca memur arkadaşlardan birin kurduğu şu cümle hepimizi isyan ettirdi... "Ne yapalım arkadaşlar Emniyet Müdürü Motosikletlere kıl oluyor sevmiyor" bu nasıl bir mantıktır. kaldıralım o zaman motosikletleri trafikten.. alalım hepimiz birartane bisiklet onlarla gezelim.. yada herkes köyünden atını eşeğini getirsin demir atlarımız yerine onlarla gezelim dolaşalım. Bakalım en kısa zamanda emniyet müdürünün mekanına çıkıp birebir kendisiyle konuşmak istiyoruz. hepimizin işinde gücünde insanlar olduğumuzu serseri olmadığımızı anlatsak tutumu ne olur diye düşünüyoruz....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum... o nası bir mantıksa " NE YAPALIM ARKDAŞLAR EMNİYET MÜDÜRÜ MOTOSİKLETLERE KIL OLUYOR SEVMİYOR"

öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum... o nası bir mantıksa " NE YAPALIM ARKDAŞLAR EMNİYET MÜDÜRÜ MOTOSİKLETLERE KIL OLUYOR SEVMİYOR"

+1

Benzer durum bir gezimiz sirasinda Antakya'da bizim basimiza geldi, hem de onca kuralsiz motosiklet surucusunun arasinda kurallara uyarak hareket ettigimiz icin kolay lokma olduk. Neymis efendim, Emniyet Muduru motosikletlileri sevmiyormus. Adam da hakli olabilir, dedigim gibi, o kadar cok motosikletli ve yanlis harekete sahit olduk ki, kurunun yaninda yasi da yakmada sakinca gormuyorlar.

Gecmis olsun. Bu ve benzeri olaylari ilgili mercilere tasimak guzel bir yol olaibilir, ama uygun bir sekilde yapilmali ki hedefine ulasabilsin. Sitemiz ve benzerleri aslinda bu gibi organizeler icin varolmali. Yoksa "benim motorum seninkini dover - kim kac basti" gibi muhabbetler bizi bir yere goturmez. Turkiye'de motosiklet bilincinin olusmasi, Hindistan-Pakistan degil de Italya-Almanya'daki sartlari yakalayabilmemiz icin toplumun her kesiminin bilincli, egitimli, disiplinli, ve belki de bizim icin en onemlisi birlik olmasi gerekiyor. Lutfen bunun ne kadar zor hatta imkansiz oldugunu soylemeyin, farkindayim, ama belki bizim cocuklarimiza sira geldiginde durumlar daha farkli olacaktir...

Şimdi kesin çıkacaktır. Arkadaşlar bir polis öyle yaptı diye tüm kütahyaya mal etmemek lazım diye konuşan insanlar =)

Şimdiden söylemek istiyorum arkadaşlar sizleri çok seviyorum. Umarım birgün sizin de işiniz düşer yada başınıza benzer bir olay gelirde polis sevginiz daha da körüklenir.

Bu konuya gelince, memurlarımıza VATANDAŞIN haklarının olduğunu ve bunları korumanın da tekrar kendilerinin görevi olduğunu hatırlatması ve maaşlarını bizi korumak için aldıklarının artık seminerle mi olur nasıl olursa anlatılması lazım.

Ama bir polis yaptı diye emniyete mâl etmemek lazım arkadaşlar :p:p:p

YUH!

Emniyet müdürü motosikletlere kıl oluyormuş öylemi..?

Üzüldüm o emniyet müdürü ve onun kontrolü altında olan emniyet mensubları için!

Merak ediyorum BU polis yetiştiren okullarda motosiklete karşı tavır almaları için özel bir egitim mi veriliyor. Bİr kural ihlali varsa ver cezayı gönder. Yoksada Kıllık yaparak ortamı germenin mantıgı ne?? İçimizde polis arkadaşlar şu togifge ugrayıp iki satır birşey yazmalarını ricam ediyorum. Bu nasıl bir mantık. BU şekilde haksızlık yapan polisleri nereye şikayet etmek gerekiyor.Şikayet edersek sonuç alınırmıyız?

Senin Kankan yokmu arkadaş alo kankayı arıyosun polis kankan sana en güzel muameleyi sunuyo :p:p:p
Bu arada geçmiş olsun.

Kimse kendi teşkilatı hakkında şikayet edebileceğin yer konusunda yardımcı olmaya çalışmaz. Ama Anayasal haklarımızı elimizden almaya çalışan bu gibi insanlarında, Anayasaya dayanarak çıkarılan kanunları uygulayan kişiler arasında da barındırılmaması gerekir.

Kanuni haklarımıza sahip çıkmayılız.

yaa arkadaslar bu böyle olmayacak hakikaten bi temsilci grubu oluşturup emniyete gidelim şu emniyet müdürüyle bi konusalım yoksa başımıza bişey gelecek şu polislerin yola atlama huyu yüzünden... yani motosikletlileri sebvmiosa içinden sevmesin, sevmek zorunda değil sonuç itibariyle.

üzülüyorum,polislerin halkın güvenini kazanacağı yerde tam tersi antipatisini kazanıyorlar.Sonra vatandaş yardımcı olmuyor, olmam tabi bende polislere kıl oluyorumda ondan

Kütahyadaki arkadaşlarıma bir önerim var ama lütfen bunu yapın Emniyet müdüründen bir randevu alın ve konuyu kendisine iletin ve bizimle paylaşın olumsuz bir cevap veya memurun size söylediği şekilde laflar sarfederse kendisine başka yollardan uyarı görevimizi yaparız.

12/04/2008 Akşamı motosiklete gönül vermiş onu bi yaşam tarzı olarak bensimsemiş bir gurup arkadaş saat 09:00 da toplanıp çay içerek ve sohbet ederek güzel bir akşam geçirmek istemiştik, ancak...... Çaylarımızı içtikten sonra ufak çaplı bir şehir turu atmak istedik. henüz 500m bile ilerlemedikki Ekip otosunun motosikletli bir kaç arkadaşımızı sanki öldürmek istermişcesine bütün trafik kurallarını hiçe sayarak aracı direk motosikletlerin önüne sürmesiyle hepimiz şok olduk... olay karşısında daha üzerimizden birinci şoku atmadan Memur beyin aracı üzerine sürdüğü arkadaşımızın sinirlenmesi üzerine kurmuş olduğu cümleyle ikinci bir şok yaşadık.... "Ne o zoruna mı gitti?" Olaya hayli sinirlenen arkadaşımızın evet zoruma gitti sen ne yaptığını sanıyorsun demesiyle susmayıp kendimizi savunmamız doğrultusunda polimikler başladı..Trafik çağırıldı biz trafik polislerine meslek arkadaşlarının bizi nasıl sıkıştırdıkları hakkında bilgi vermemize rağmen konu hakkında herhangi bir konuşma geçmedi. Bizim tek haksız olduğumuz konu gurup halinde gezmemiz. kimsenin evraklarında ehliyetinde kaskında giyiminde kuşamında herhangi bir sorun yok. memur beylere "nasıl böyle bir şey yapabiliyorsunuz? neden anons ederek durmamızı istemiyorsunuz? eğer durmazsak ki yanlış olduğu halde bu şekilde bir tavır sergileseydiniz" sözümüz üstüne karşı taraftan aldığımız cevap herkes kaçıyor oldu... Ayrıca memur arkadaşlardan birin kurduğu şu cümle hepimizi isyan ettirdi... "Ne yapalım arkadaşlar Emniyet Müdürü Motosikletlere kıl oluyor sevmiyor" bu nasıl bir mantıktır. kaldıralım o zaman motosikletleri trafikten.. alalım hepimiz birartane bisiklet onlarla gezelim.. yada herkes köyünden atını eşeğini getirsin demir atlarımız yerine onlarla gezelim dolaşalım. Bakalım en kısa zamanda emniyet müdürünün mekanına çıkıp birebir kendisiyle konuşmak istiyoruz. hepimizin işinde gücünde insanlar olduğumuzu serseri olmadığımızı anlatsak tutumu ne olur diye düşünüyoruz....

Arkadaşalar,
Emniyet Müdürü varsa o ilin mülki bir amiri de vardır!yani bir Vali vardır mutlaka!
Polis memurları adlarını vermeyeceği için araç plakası alınır,saat ve olay yeri not edilir ve hemen ertesi gün Valiliğe gidilerek resmi bir dilekçe ile şikayette bulunulur:wiinkk:

İnanın bana, vali bey O Emniyet müdürüne gerekeni soracaktır hemde alasından.Söylediklerinizde sammimi olduğunuzu düşünerek, o Emniyet müdürü kim oluyorki Motosikletlere KIL oluyomuş! öncelikle ailesini boğazından geçen ekmeğin Vatandaşın devlete ödediği vergilerden geldiğini biliyormu acaba:silent:

Daha söylenebilecek çok şey var ama nafile...

Geçmiş olsun

yaa arkadaslar bu böyle olmayacak hakikaten bi temsilci grubu oluşturup emniyete gidelim şu emniyet müdürüyle bi konusalım yoksa başımıza bişey gelecek şu polislerin yola atlama huyu yüzünden... yani motosikletlileri sebvmiosa içinden sevmesin, sevmek zorunda değil sonuç itibariyle.

Kayıt cihazı çalıştırmayı unutmayın!!!
tüm konuşmaları kaydedin ve Valiye gidin! ancak Vali bey çözer bu durumu ben size söyleyim......

Korkmayın sakın çünkü tüm resmi şikayetler şikayetçiler gizli tutularak ele alınır

Son düzenleme:
kütahya trafik polisinden bir alıntı: " gardeşim 2 motordan fazlası yassaaag grup yapmayın" ayrıca benide gv250limle drag yaptığım için durdurdu. bu motor nası drag yapar arkdaşlar akıl eriyo mu?? :silent:

recep ivediğin çok sevdiğim bir lafı var "müdür değilmisiniz,hepiniz yav....sınız":farao:

Emniyet Müdürü Motosikletlere kıl oluyor sevmiyor

sevmezse sevmesin, bi dahaki sefere maaşını ben veriyorum senin de geç gitsin..

heryerde aynı sorun var bve ben ilimin emniyet müdürlüğüne mail attım. önüne gelen çanta açtırıyor üsbaş araması yapıyor halbuki boynumda firmamın kimliği var. :pr:

ayrıca 5 arkadaştan fazla grup oluşturunca sanki bişey oluyor :pr: alt tarafı zevkini çıkara çıkara motosiklete biniyoruz resmen batıyoruz yani tek kelimeyle... inadına binecem inadına şeridin ortasında durcam. yol vermiycem arabalara..... inatsa inat size...

alp naber nasılsın dostum burdamısın ? :) bugün ufuk'la tanıştık senden konuştuk ayaküstü. çok geziyomuşun öle dedi :p:p:p:p kimbilir nerdedir şimdi dedi :p

Son düzenleme:

Yahu arkadaşım niye şikayetci olmuyorsunuz ilgili memurdan...her kimse kim...şikayetci isen en yakın karakola davet edilmek zorunda...Kütahya Emniyet Müdürü bile olsa prosedür budur...ha asayiş memuru korkarsa (ki tırsıcak) o zaman ertesi sabah varsa plakayı savcıya yazılı şikayette bulunacaksın...küçük yerlerde daha kolay olur bu...savcı insiyatifine kalır olay...

yapılacak bir şey yok...elin kolun bağlı...Vatandaş olarak Devletin memurundan daha önemli değilsin...Polis Devletiyiz...Türkiyeyi Askerler ve Polisler yönetir bunu kabul etmek gerekir...

sonra HSBC yi niye bombaladı bu şerefsizler dememek için Devlet Vatandaşına saygı duymalı...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar