Kusurlu sürücüye müjde

Sigortacılar, trafik kurallarının ihlali sonucu meydana gelen kazalarda ödedikleri tazminatı kusurlu sürücüden talep edebiliyordu. Danıştay aldığı kararla uygulamayı durdurdu. Kırmızı ışıkta geçerek ölüme ya da maddi zarara neden olan sürücülerden sigorta şirketleri artık tazminat talep edemeyecek.

Bunu yapan sürücüye müjde, bize ise cezadır bu. Şimdi adam jipiyle kırmızı da geçecek, sen gelip motorla ona çarpmışsın, çok ta tikinde olmaycak yani.

sigorta şirketleri bunun acısını yine bizden cıkartır seneye indirim beklemeyin trafik sigortasında

Dediğin gibi "kusurlu sürücüye müjde" peki kusuru olmayan, olayla alakası olmayanların suçu ne? Anca mausumun sırtına vursunlar küsküyü.

Peki mantıken zarar nasıl karşılanacak sigorta tutarından mı.Çok garip bir değişiklik

Bunu yapan sürücüye müjde, bize ise cezadır bu. Şimdi adam jipiyle kırmızı da geçecek, sen gelip motorla ona çarpmışsın, çok ta tikinde olmaycak yani.

sigorta şirketleri bunun acısını yine bizden cıkartır seneye indirim beklemeyin trafik sigortasında

Dediğin gibi "kusurlu sürücüye müjde" peki kusuru olmayan, olayla alakası olmayanların suçu ne? Anca mausumun sırtına vursunlar küsküyü.

Peki mantıken zarar nasıl karşılanacak sigorta tutarından mı.Çok garip bir değişiklik

aslında bu gibi sebeplerden ötürü sigorta yaptırıyoruz
yani sigorta şirketleri kar edemiyoruz diye ağlıyordu ya ?

siz kaza yaptıkça sizin ödeme primlerinize zam yapan bu gibi durumlarda tazminatı arkadan size yükleyen durumda ne anladım ben bu işten ben sen o ne işin sigorta yaptırıyorduk ?

işin bu tarafından bakan yok

benim kızıdıgım nokta sudur otomobillere daha az prim cıkıyor. örneğin pendikte ölümle sonuclanan kaza da otomobil sürücüsü %100 hatalı bulunacaktır kazaya sebeiyet verdiği için ve hayatını kaybeden arkadaşımızın ailesine sigorta şirketi cok yüksek rakamlar ödemek durumunda kalacak bu rakam 300 binlerde..

motosiklet kazalarında genelde arac sürücüleri kusuru ancak yine de motosiklet sigortaları cok daha fazla ucuyor..

aslında sigorta şirketini en cok zorlayan şey sürücünün ölmesi durumudur çünkü çok daha yüksek miktarlar ödemek zorunda kalır... motosiklet kazasında sürücünün vefat etme ihtimali arac sürücüsüne göre cok daha yüksek olmasının sebebi ile bu sekilde zamlar yaparak motosiklet kullanımını azaltma amacındalar.

bence doğru karar,trafiksigortası zaten suçlunun zararını ödemiyor suçlu olanın sigortası suçsuz olanın zararını karşılıyor,e suçlu olan hem prim ödeyecek hemde karşı tarafın zararını karşılayacaksa trafik sigortasına neden para ödeyecek ozaman,,sigorta şirketlerini zengin etmek içinmi

trafik kurallarını ihlal etmeden kaza yapan yok gibi bişeydir zaten,,meydana gelen kazada birinin kuralları ihlal etmesinden meydana gelir,yani az çok birisi suçludur

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar