Kuştepe,Menzil,Nissibi köprüsü gezisi.İlk gezim.Fotoğraf içerir :)

Toplam 300 km yol yaptım benim ilk uzun yol maceram.Biraz akşama kaldım kaskımın önü sivrisinek doldu.Hızım 90-110 arasındaydı.
300 km de 25 tl lik yakıtım gitti.Ve yağ değişmek zorunda kaldım.
İlk olarak Adıyaman-Kahta ya gittim Kahtalı mıçının memleketine :cherry:

Sonra Kuş Tepesine çıktım kommegene krallığından kalan antik bir kent.
EY7Gjz.jpg

Sonra 50 km ilerde Adıyaman-Menzil köyüne gittim.Küçük bir köy. Cemaat tarzı bir şey güzel bir ortamları var samimi ve sıcak.
b5Oqzj.jpg

Sonra Romalıların yaptığı 2. büyük köprü Cendere köprüsüne geçtim.Yaklaşık 1800 yıllık köprü 1955 de araç geçimi yasaklanmış Rica ettim görevliden motorsiklete izin verdi fotoğraf çektirebildim.
b5OOA0.jpg
rQqqL1.jpg

g5NNlb.jpg

Daha sonra Adıyaman ı Siverek(Şanlıurfa) ya bağlayan Nissibi köprüsüne gittim.Yeni yapıldığı için merak ettim gittim gördüm.
Xvnnyo.jpg

OqWWR5.jpg

EY77b9.jpg

pg77jN.jpg

Tek karşılaştığım problem hava sıcaklığı 40 derece motorsikletin altında kirkoya ? bir kaç damla yağ damlamıştı anlayamadım sebebini.
Bunlar da ekstra fotoğraflar hepsi acemice gezi ve fotoğraflar sıradaki gezim:Diyarbakır-Mardin olacak inş.Pişman olduğum tek şey yolda otostop çeken bir çocuk 14-15 yaşlarında çocuğu artçı olarak aldım.Yanımda yedek kask yoktu 40-50 geçmedim ama vijdanım yol boyunca rahatsızdı.
mPVV1R.jpg

Amoo50.jpg
Wnll1Y.jpg
1y99MA.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Iyi ki o köprü açılmış ya hatırlıyprum da saatlerce feribot beklerdik sabahları. Iyi yolculuklar tekerin düz bassın :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar