Kuryelik İçin Motor Tavsiyesi

Herkese merhaba,

Yakın zamanda kuryelik yapmayı planlıyorum. Hara güre kullanan ve agresif bir sürücü değilim ama yağmur çamur demeden binebiliyorum. Orijinal parçaları tercih ederim, ekmek kazandığım yere masraf yapmaktan çekinmem. İki motor arasında gidip geliyorum. Daha farklı önerileri olan arkadaşlarımız olursa seve seve değerlendirebilirim. Güncel bir konu bulamadım. O yüzden açma gereğini duydum. Şimdiden herkese teşekkürler :king:

TVS Jupiter 125
RKS Spontini 125

Motosikleti
Hero Dash 125
Merhaba, dün TVS Jupiter 125'i sıfır olarak satın aldım. 2023 Nisan ayında bir yakınıma kişisel kullanım amacıyla satın almıştık, kendisi halen sorunsuz bir şekilde kullanmakta. Yıl sonu zamlarıdır, kampanyalarıdır derken ben de bir motosiklet satın almak istedim. Honda Dio 40 bin tl 12 ay taksit kalanı peşin kampanyasına niyetlendim ancak bayiler aksesuarsız satamayız. Elimizde Stok yok dediği için Dio'dan vazgeçtim. (Zamlanmasını bekliyordu kocakafalılar, 7K zam geldi)

Hero Dash 125 ile Jupiter 125 arasında kalmıştım. Hero Bayisi İzmir'de bulamadım. Jupiter 125'i de arkadaşımdan dolayı bildiğim için TVS Jupiter 125'i aldım. 68500tl peşin fiyatına kredi kartına 9 taksit olarak alışverişimi yaptım.

RKS SPONTINI 125 liste fiyatı şuanda sitesinden baktığımda nakit 61.596 ₺ Kredi kartına taksitli fiyatı 62.828 ₺. Aralarında 6K kadar bir fark var. Birisi Çinli, birisi Hintli. TVS'nin servisleri UMA'ya geçtiği için servis konusu ve yedek parça sıkıntılı. İnternetten TVS'nin bir kaç parçasına baktım UMA harici satanlar mevcut. Dışarıda güvendiğim tamirciler de var. Bu sebepten yetkili servisten destek almadan internetten parça temin ederek gerekli tamiri bakımı yaptırabilirim. Garantisine UMA'dan dolayı güvenmiyorum, yokmuş gibi hareket edeceğim.

Geçtiğimiz günlerde motosiklet topcasse arka çanta ile ilgili bir arkadaşımız Spontini'ler için düzenlenen uygunluk belgesinde arka çanta ruhsata işli şeklinde bir yorum yapmıştı. Kuryelik için arka çantanın işli olması da büyük bir avantaj bunu da göz ardı etmemek gerekir.

Bu Başlıktan inceleyebilirsin

Ben şahsi fikrim olarak TVS'yi tercih ederdim. Ancak kuryelik mesleğini yapan yada iki motosikleti tecrübe etmiş arkadaşların da yorumlarını dinlemek isterim.

RKS alma başına bela alırsın. Bende hero dash var 125 lik çok memnumum ve kullanan herkes memnun. Yol bilgisayarı bluetooth vs vs bir dünya artısı var. Ha kuryelik yapacaksan ilk şart bir Pirelli angel scooter lastik takımı. İlk bakım 500km sonra hep 3000 de bir. Bakım aralığıda uzun. Ben 3 e bırakmıyorum. Bence yeni kasa dash 125 ide inceleyebilirsin şiddetke tavsiye ederim. Son olarak
Top speed 120km
100km/2.2 1.8LT arası.

F54

ben olsam honda dan şaşmam ne olursa olsun her yerde yedek parça her yerde ustası var motorlar belli yeni activa veya dio al kafan rahat olsun 7/24 istediğin kadar koştur tık demez
diğer markalarda elbet iyidir ama honda kadar koşturmaya gelmez

Motosikleti bilmem ama kuryelik yapacaksan motosiklet ile ilgili evrakların tam ve düzgün olsun.

Polisler le köşe kapmaca oynama her gördüğünde yüreğin pır pır etmesin.

Herkese çok teşekkür ederim cevaplarınız için. O zaman TVS yolu görüntü. Hondaya maalesef param yeterli kalmıyor insanların aç gözlülüğünden dolayı çok yüksek fiyatlar ile karşı karşıya kalıyorum. Evrak işlerinin tamamını hallediceğim polisler ile karşı karşıya gelmeyelim 🙂

Rica ederiz. Ama tvs dense hero daha iyi. Ama yinede her konuda Rabbim gönlğne göre versin ve daha iyilerini alacak günleri nasip etsin. Sepetin işlenmesi konusunda istanbulda polisler yakaladığı yerde öpüyor . 1 hafta süre yada direk motoru bağlıyorlar. Ayak üstü proje ruhsat falan 10/15 binlik oluyorsun. Bursada sepetim işli değil 3 ayda 10 kere çevirmeye girmişimdir hiç sıkıntı yaşamadım çok tolerans gösteriyolar bursada motorcuya.

TVS al diyen arkadaşların neden TVS dediğini anlamadım ama kuryelere sorman daha mantıklı olacaktır.Activa , Spacy ve Dio diyecekelrdir sana mutemelen.

Spontini 110 yan ayaktan sensör sorunu , kendi kendine gaz verme sorunu , bujilerin ıslanıp stop etme sorunu , ön fren pimlerinin aşınma sorunu olmasına rağmen en çok tercih edilen kurye motorudur çin malında .Bu arızalar illa çıkacak diye birşey yok bu arada benim motorda bunlar yoktu mesela.

RKS iyidir demiyorum değil ofsayt beğenmediğim özellikleri var ama sorun değil :) ama malzemeleri ucuz bulunuyor :D Yokuş bayır da çıkıyor sıfır alırsan uygunluk belgesinde çanta geçiyor (ruhsata işletebiliyorsun )

TVS de mükemmel değil.

Ama RKS den uzak dur TVS ye koş demenizin sebebini gerçekten merak ettim.

Sana tek diyebileceğim motor alırken 100cc nin altına düşme :)

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
honda activa yada suzuki an 125 alın bence... 0 km ye yetişemezseniz temiz ikinci ellerine bakın... çin malı motor ile kuryelikde kazanıyormuş gibi görünürsünüz sadece... ankarada çok arkadaşım var kuryelik yapan... ben de tamirciyim tecrübe çok yani...

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Rks'nin servis kötü değil çok kötü bence. Tvs bundan kötü olamaz.

Spontini'yi bayağı görüyorum. Ama bunu da alana kadar ben mati125 bakardım. Yada ölü japon alır yaptırırdım. Yada bu fikri de sevmediyseniz; honda activa yada honda dio. Bir kez ödersiniz.

Hero'ya da bakılabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar