Tam ekipman ile yola cikmanizi oneririm. Tabi butce kisitli ve kisitli butce ile insanlar bazi ekipmanlari goz ardi ediyorlar. Minumum onerim su olur:
- ECE 22.06 sertifikali en ucuz sifir kask - Tahmini 5k TL
- Yeni yasaya uygun su gecirmez eldiven - Tahmini 8k TL
- Cizme tipi uzun ve su gecirmez bot - Tahmini 10k TL
- Ustune Decathlon vb. yerden alabileceginiz bir yagmurluk ile sirt, dirsek ve omuz korumali ceket - Tahmini 15K TL
- Yine ayni sekilde yagmurluk ile kullanilabilecek kesilmeye dayanikli, diz ve kalca korumali motorcu pantolonu - 5k TL
Tahmini toplam 43k TL ediyor. Kask disindaki seyleri ikinci el de toplayabilirsiniz. Boylece belki 30k'lara hesap kapanir. Ancak bu onerilerim yaz icin gecerli degil. Yaz icin eldiven ve ceket masrafi tekrar yapmaniz gerekiyor. Ayrica alacaginiz korumalarin sertifikali olmasina dikkat edin. Bazi ucuz markalarda sunger gibi bir sey koyuyorlar, onlar bir ise yaramaz.
Kuryeler veya bu ise yeni baslayan kisiler ekipmani yeterince onemsemiyor. Bu onerilerim yagmurlu gunlerde islanmamaniz ve kaza durumunda tekrar eski halinize kavusabilecek kadar korumaya sahip olmaniz icin
benim gozumde minimum harcamalar.
Bota gerek yok vs. derseniz size kaza sonrasi masrafi cok daha fazla olur, benden soylemesi. Yaklasik 1 bucuk ay once 80'le giderken yerde suruklendim. Ayagim 220 kg'lik motorun altinda kaldi ve icine sikisti. Eger sadece 10k TL'lik bir cizme tipi bot giymeseydim belki sol ayagim su an ampute olmustu. Bu kazada ekipmanlar hayatimi kurtardi. Sadece birkac parmakta kirik ve cikikla 1 ay sonrasinda tekrar yurumeye baslayabildim.
Butcenize sigan onerilerde bulundum. Umarim gozunuze bunlar buyuk gelmez ve bu harcamalari yaparsiniz. Iki tekeriniz duz bassin.