Ogretmenlik, kuryelik, muhendislik doktorluk butun mesleklerin artilari eksileri, kolayliklari zorluklari var.
Bu konu da, her konu gibi alim gucune, paraya ciktigi icin bence ortada konusulcak tartisilcak kayda deger bir konu yok.
Ulkede 100 bin dolardan asagi duzgun ev yok. Kari koca ogretmen bu ulkede full ekders kurs ivir zivir toplam 2 bin dolar kazaniyor. Ev alamiyorsun ev. En temel hak olan barinma hakki, hayatimin en buyuk kabusu.
Ev kirasi, mutfak parasi, faturalar, ulasim, kiyafet, hastane, kirtasiye ve diger butun zorunlu masraflardan arta kalan 700-800 dolari( en iyi ihtimal ile) 5 sene biriktircen pesinat yapican da, 15 yillik kredi cekip kafana sokacak en ucuz evi alican.
15 sene de kredi oderken minimum sartlarda yasamaya calisican. Ona da tabi yasamak denirse.Hayatta kalmak cunku bu yasamak degil.
Biliyorum daha zorlu kosullarda yasamaya calisanlar var, lutfen bana kizmayin. "Allahtan belani mi istiyorsun yeter o para. Asgari ucretle calisan ne yapsin?" demeyin.
Ben burda mesleklerden bagimsiz hepimizin ortak noktasini konusuyorum cunku. Kosullarimiz gercekten cok zor.
Birde su sartlarda TL ile verecegimiz herturlu ornek 3-5 ay sonra gecerlililigini yitiriyor. O yuzden dolar dedim.