Kuryeleri koruyan motosiklet kabini üretti.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
69320.jpg

DÜZCE'de demir doğrama ustası Seyfettin Gülaçtı, paket servis yapan motosikletli kuryelerin işlerinin artması üzerine, motosikletler için kabin üretmeye başladı. Gülaçtı, kabin sayesinde motosikletli kuryelerin yağmur ve rüzgardan etkilenmediğini söyledi.

69317.jpg

Düzce Aziziye Mahallesi’nde bulunan sanayi sitesinde demir doğrama ustası olarak çalışan Seyfettin Gülaçtı’nın koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalarda işleri durma noktasına geldi. Demir kapı, korkuluğu ve bahçe süslemeleriyle ilgili demir malzemeler yapan Gülaçtı, siparişler azalınca kendisine yeni bir gelir kapısı açmak için harekete geçti. Seyfettin Gülaçtı koronavirüs döneminde yiyecek alanında paket servisin mecbur tutulmasını fırsat bilerek, özellikle paket servis yapan motosikletli kuryelerin yağmur ve rüzgardan etkilenmemesi için kabin üreterek motosikletlere monte etti. Gülaçtı’nın işleri bir anda açıldı ve günde 3-4 kabin yapmaya başladı.

69318.jpg

Çalışması hakkında bilgi veren Gülaçtı, "Demir doğrama işleri yapıyorum. Şu an bizim iş kapılarımız kapalı. Herkes geçim derdine düştü. Kapı, pencere gibi işler yaptırmıyorlar. Kendimize yeni bir iş kapısı açmak istedik. Motosikletli kurye arkadaşlarımız yağmurda, rüzgarda motosikletleri ile gidip geliyorlar. Bir arkadaşımızın motosikletinin üstünü kapattık ve tente yaptık. Çok beğenildi. Şu anda buna talepler arttı. Bize yeni bir iş kapısı açılmış oldu. Günde 3-4 tane bu şekilde motosiklet yapıyoruz. Herkes birbirinden gördü ve yaptırmaya başladı. Kendimize bu şekilde bir geçim kaynağı yarattık. Allah'a şükür olsun işlerimiz iyi" dedi.

69319.jpg

2 Ocak 2021 Cumartesi

Ellerine sağlık da önden güzel bir rüzgar yiyince takla attırmaz inşallah.

BMW c1i gorup neden olmasın demiş gibi usta eline sağlık genede BMW nin yapamadığını yapabileceğini düşünmüyorum. Keşke sanayimiz bir Alman yada hiç değilse bile Fransız sanayisi kadar gelişmiş olsa.

Güzel olmasına güzel ama polis amcalar ruhsatta böyle bişey yok diyip sorun çıkartırlar büyük ihtimal.

Her şeyi geçtim o demirler kazada nerelerinden çıkar Allah korusun...

Düşünce ve ortaya çıkan ürün çok güzel ve iyi niyetli olduğu aşikar ama uygulanabilirlik ve güvenlik olarak benim kafamda ciddi soru işaretleri oluşturdu.

Geçen yolda bunun tıpa tıp benzeri bir şey gördüm, gerçekten yaklaşmaya korktum. Her an devrilebilir gibi duruyor. 2 tekerde böyle çözümler maalesef biraz sıkıntılı.

Komik olmuş. Teori güzel ama pratikte yelken görevi görür.

40 50km hız için ideal olabilir ama daha yüksek hız için faydadan çok zararı olur gibi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kare pistonlu motor olayının başka versiyonu olmuş bu.

Yıllar önce aldığım nmax 155 motosikletimi geçenlerde buna benzer bir şekilde teyp falan bağlanmış şekilde gördüm. 34 bdf *** plakalı :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar