Kurye Motoru Önerisi. Çanta Ruhsata İşli Olması Önemli

Motosikleti
Yamaha Crypton 2016, Kymco KRV200, Motolux Ceo 125
Merhaba. Taşrada Fiyuu kuryeliği yapıyorum. Kullandığım motora güvenemiyorum. Çünkü çok montaj hatası çıktı ve şasesi kırıldı. Kaynak yaptırdım. Şase kırığı etkisi ile ön demiri kırılmış ve amortisörleri de yamulmuş. Şase hariç diğerleri yenilendi. Şasede kırık var diye gönül rahatlığı ile kullanamıyorum. İçin rahat değil. Yeni ve problemsiz bir motor almak istiyorum. Çantası da ruhsata işli olmalı.
Çantayı ruhsata işletmek için motoru çantasıyla birlikte İstanbul, Ankara veya Antalya'ya götürmek gerek. Bildiğim kadarı ile bu işi başka yapan yer yok ve bu benim için büyük külfet olur. Bu sebeple, çanta ruhsata işli motor almak istiyorum.
Honda ve Yamaha'yı arayıp çanta ruhsata işli herhangi bir motor satıp satmadıklarını sordum. Olumsuz cevap verdiler.
Aklımda 2 model var. Biri, Kymco yerli Skytown 125. Diğeri RKS VRS 125. RKS kesin ruhsata işli de, Kymco Çantalı ibaresi yazılı olarak notere geliyormuş. İşli olarak çıkıyor diye düşünüyorum: Çünkü zaten motoru çantalı olarak satıyorlar.
Sizin kurye motoru olarak bu 2 motor hakkındaki düşüncelerinizi veya başka motor tavsiyelerinizi almak istiyorum.
Açıklama: Şimdi trafik polisleri her ne kadar çantanın ruhsata işli olup olmamasını pek aramıyor olsalar da, birkaç ay sonra arayacaklar ve bütün yaptırımları uygulayacaklar. Bununla ilgili onlara genelge gelmiş.

Merhaba. Taşrada Fiyuu kuryeliği yapıyorum. Kullandığım motora güvenemiyorum. Çünkü çok montaj hatası çıktı ve şasesi kırıldı. Kaynak yaptırdım. Şase kırığı etkisi ile ön demiri kırılmış ve amortisörleri de yamulmuş. Şase hariç diğerleri yenilendi. Şasede kırık var diye gönül rahatlığı ile kullanamıyorum. İçin rahat değil. Yeni ve problemsiz bir motor almak istiyorum. Çantası da ruhsata işli olmalı.
Çantayı ruhsata işletmek için motoru çantasıyla birlikte İstanbul, Ankara veya Antalya'ya götürmek gerek. Bildiğim kadarı ile bu işi başka yapan yer yok ve bu benim için büyük külfet olur. Bu sebeple, çanta ruhsata işli motor almak istiyorum.
Honda ve Yamaha'yı arayıp çanta ruhsata işli herhangi bir motor satıp satmadıklarını sordum. Olumsuz cevap verdiler.
Aklımda 2 model var. Biri, Kymco yerli Skytown 125. Diğeri RKS VRS 125. RKS kesin ruhsata işli de, Kymco Çantalı ibaresi yazılı olarak notere geliyormuş. İşli olarak çıkıyor diye düşünüyorum: Çünkü zaten motoru çantalı olarak satıyorlar.
Sizin kurye motoru olarak bu 2 motor hakkındaki düşüncelerinizi veya başka motor tavsiyelerinizi almak istiyorum.
Açıklama: Şimdi trafik polisleri her ne kadar çantanın ruhsata işli olup olmamasını pek aramıyor olsalar da, birkaç ay sonra arayacaklar ve bütün yaptırımları uygulayacaklar. Bununla ilgili onlara genelge gelmiş.
accayip merak ettiğim bir konu bu... bende kurye yapacağım ve bu motosikletten aldım. çanta demiri işli olarak geldiği söylendi fakat ekstra tekrardan bir çanta demiri projesi çizdirip işlem yaptırmama gerek olacak mı acaba ? yoksa direk üzerinde gelen çanta demiri ile kullanmaya başlayabiliyormuyum bilen tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. motorum önümüzde ki haftalarda gelecek o güne kadar bilgi sahibi olup ona göre bir yol haritası çıkarmak isterim kendime

Motosikleti
Çanta demiri üzerinde gelmiyor. Satın alırken çanta demirli olarak satın almak istediğini söylersen, ücretini de alarak çanta ve koruma demirlerini takıp size satarlar. Bu satıcıya göre değişebilir. Satıcı hediye de edebilir. Satın almazdan önce, çantanın ruhsata işli olması gerektiğini mutlaka özellikle istemeniz gerekiyor. Ve ticari amaçlı olmasını. Bunları şu an kullandığım Motolux Ceo 125 için yazdım. Asla tavsiye etmiyorum.
Ancak, RKS VRS 125 satın alırsanız, muhtemelen bunların hepsi hazır gelir. Ama yine de çantanın ruhsata işli olması ve ticari olmasını mutlaka özellikle bildirmekte fayda var. Bu motorda da parça sıkıntısı olduğunu duymuştum. Yoksa çok güzel bir motor.

Sym Xpro da düşünebilirsiniz, gördüğüm kadarıyla büyük çanta demiri motorun bir parçası olarak geliyor, ruhsatta da gözükmesi lazım diye düşünüyorum.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Noterde alırken taşımacılıkta kullanacağım diye belirtin.

Çanta demiri üzerinde gelmiyor. Satın alırken çanta demirli olarak satın almak istediğini söylersen, ücretini de alarak çanta ve koruma demirlerini takıp size satarlar. Bu satıcıya göre değişebilir. Satıcı hediye de edebilir. Satın almazdan önce, çantanın ruhsata işli olması gerektiğini mutlaka özellikle istemeniz gerekiyor. Ve ticari amaçlı olmasını. Bunları şu an kullandığım Motolux Ceo 125 için yazdım. Asla tavsiye etmiyorum.
Ancak, RKS VRS 125 satın alırsanız, muhtemelen bunların hepsi hazır gelir. Ama yine de çantanın ruhsata işli olması ve ticari olmasını mutlaka özellikle bildirmekte fayda var. Bu motorda da parça sıkıntısı olduğunu duymuştum. Yoksa çok güzel bir motor.
Kymco SkyTown 125 abs aldım özellikle sordum çanta demirini ruhsata işli geliyor dediler. benim merak ettiğim üzerinde 25 litre kadar bir topcase ile geliyor yemeksepeti yada trendyolgo taşıma çantalarını o çanta demiri ile direk hiç bir kanuni işlem yaptırmadan kullanabiliyormuyum, bunu merak ediyorum. ruhsat çıkarma aşamasında bir şeylere netlik kazandırayım ki ona göre hareket edeyim. proje falan çizdirmem gerekecek mi, motoru ticari olarak mı trafik tescili yaptırmam gerekecek. bununla ilgili bilgi verir misiniz bana
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Noterde alırken taşımacılıkta kullanacağım diye belirtin.
motoru sıfır mağazadan aldım. ben sadece ruhsat çıkartacağın ve sigortasını yaptıracağım mağazanın tescil işleminde bir şey belirtmesi gerekiyor mu

Son düzenleme:
Motosikleti
Sky Town 125'te çantaya işli olarak geliyor. Ama her ihtimale karşı satın alırken ve noterden ruhsat alırken bu çantanın ruhsata işli olmasını hatırlatmakta fayda var. Çanta işlemek için başka bir prosedüre gerek yok.
O motorla ilgili tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Sky Town 125'te çantaya işli olarak geliyor. Ama her ihtimale karşı satın alırken ve noterden ruhsat alırken bu çantanın ruhsata işli olmasını hatırlatmakta fayda var. Çanta işlemek için başka bir prosedüre gerek yok.
O motorla ilgili tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum.
sanırım önümüzde ki perşembeye kadar elimde olacak motosiklet bir miktar kullandıktan sonra deneyimlerimi sizinle paylaşacağım

Evet arkadaşlar; Motorsikletimi 03.10.2025 tarihinde bayiiden teslim aldım.çok fazla olmasa da bugün ile birlikte totalde 150 km yol yaptım ilk izlenimleri mi naçizane olarak aktarmaya çalışacağım. Yakıt konusunda bir fikir veremeyeceğim bilginiz olsun ilk izlenimim için çok yakıyor şuan :D rodaj bittikten sonra yakıt tüketimi düşecektir. Benim değinmeyi unuttuğum şeyler olursa sizlerden gelen sorular ile onlara cevap verebilirim.

İlk önce söylemek isterim ki, motosiklet çok yakışıklı rengi ve renk kombini çok iyi yapmışlar. Motosiklet cüssesine göre gitmek ve hızlanmak konusunda oldukça istekli, artçı ile sürüşlerim oldu özellikle bilenler bilir bodrumun bazı bölgelerinde ciddi yokuşlar var orada bile isteye denedim çok güzel çekiyor iki kişi boğulma zorlanma ben gitmek istemiyorum gibi bir şey asla yaşamadım. dengeli bir bir alet daha önce bir çok scooter kullandım japon yada çinli kısa dönüşlerde denge kaybı olmadan rahatlıkla dönebiliyorsun o kalitesiz motorlarda olan düşeceğiz şimdi hissi kesinlikle olmuyor. Süspansiyonlar bir miktar sert kısımda yolda olup biten her şeyi hissettiriyor bu beni biraz memnun etmedi daha yumuşak olmasını isterdim. motor tuş takımı takoz dizilimi klasik ve kaliteli hissettiriyor grenaj bağlantı alanları iyi dengesizlik yok. motorda şuan için olumsuz diyebileceğim tek şey motor sesi, motor sesi çok fazla. düşük hızlarda bile giderken ciddi derecede gürültülü çalışıyor. uzun yolda sanki bir miktar yoracak gibi duruyor. He bir de titreşim meselesi var ki oda yok gibi yani varda belli bir an oluyor yani belli bir hızdan belli bir hıza geçiş esnasın da onun haricinde titreşim beni rahatsız etmiyor tek rahatsız eden motor sesinin yüksek olması sanki tapa gaz gidiyorum da motor bas bas bağırıyor gibi
birde bilir kişiler olabilir aramız da diye bir şey sormak istiyorum. Motosiklet yeni diyemidir bilmiyorum sabit hızda giderken motor sesinde böyle bir dalgalanma oluyor gibi hissediyorum bu normal bir şey mi yada geçecek bir durummudur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar