Kurye için kask önerisi

Arkadaşlar bundan 2 ay önce kaza yaptım sağ bacağım kırıldı. Full ekipmandım bu arada arabayla çarpıştım.
Kaskımla arabanın ön camına çarpıp paramparça etmişim ön camı kazanın şiddetiyle. Kaskta sadece ufak çizikler var kırık falan yok ancak ben kaskımı değiştirmek istiyorum 2. Bir kazada bu korumayı göstermiyecektir muhtemelen.

Aslında aynı Kasktan almak istiyorum ancak kask full face ve kuryelik yaparken biraz zor oluyor. Çene açılır kask almak istiyorum ancak çekiniyorum forumda bazı konularda çene açılır kaskın güvenli olmadığı falan yazıyordu.
Yada önerebileceğiniz çene açılır kask varmı sağlamlık açısından?
Tabi fiyatta önemli yoksa mecburen yine full face alıcam.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Aradığınız kask bu galiba.

Caberg Duke

Ekran-Al-nt-s.jpg

Sharp Caberg Duke/

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:22 ----------

Ekran-Al-nt-s.jpg

Son düzenleme:
Link açılmıyor dostum

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:25 ----------

Benim bütçem fazla olmadığından dolayı biraz daha uygun fiyatlı kasklara bakıyordum; çene açılır olarak LS2 FF370 modeli hoşuma gitmişti bak derim.

Sağlamlık olarak nasıl acaba?
Uzun yolda falan full face kullanıcam yine ama çalışırken zor oluyor full face kask

Motosikleti
Mondial Vulture 125
Link açılmıyor dostum

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:25 ----------

Sağlamlık olarak nasıl acaba?
Uzun yolda falan full face kullanıcam yine ama çalışırken zor oluyor full face kask

Bir arkadaşım bu kaskla yerde sürtünmüştü 85km/h le giderken çiziklerden başka bir şey olmadı.
Çene açılır kask diye açılma durumu olmamış.
%100 demiyorum kendim yaşamadığım; görmediğim için ama bence seni yarı yolda bırakmaz.

caberg duke 2 iyidir. hatta spor sakatlığından ötürü aylarca boyun sakatlığım vardı. motora başlayınca ilk 1 ay çok zorlandım her sürüşümden sonra ağrı çektim. caberg duke 2 çene açılır kask ve normale göre çok ağır. tabi sonra baktım bu kask boyun çalıştırıyor. sakatlığım geçti.

teşekkürler caberg duke 2. iyi ki varsın boynum her zamankinden daha güçlü. artık çok rahat 60-70 derece aşağı bakabiliyorum kask takılıyken o ağırlığa rağmen. teşekkürler caberg

neyse ilk kazamdan bir kesit paylaşırsam. 60da giderken yayaya uçarak kafa atmıştım. ilk 1-2 dakika şiddetli kafa ağrısı yaptı. 3 gün kava travmam devam etti. şahsen olumlu bakıyorum ama daha iyi sonuç verecek kask da olabilir o çarpışı absorbe edecek. yayanın durumu muallak.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çene açılır kasklar çene açıkken sürmek için değildir aman haa. Kısa mesafe, zaten yavaş gidiyorum falan demeyin sürüs sırasında çene kısmı düzgünce kapalı olsun.
Çene açılır kaskın amacı kısa süreli duraklamalarda kaskı çıkarmakla uğraşmak yerine çeneden açıp bir miktar ferahlamak içindir.
Konusu açılmışken eklemek istedim.

Geçmiş olsun biraderim , benim tavsiye kask değilde sürüşünle ilgili olacak , kuryesin yani büyük olasılıkla şehir içinde bir kaza yaşadın , otomobilin kaputunu aşıp ön camını parçaladıysan ciddi bir hız yapıyor olman lazım , kaskdan önce sürüş tarzını düşün kendini hatalı buluyormusun ?

Bakın alttaki sayfada ingiliz devletinin finanse ettiği bir kurumun kasklara yaptığı testler ve sonucuna göre yıldızları var. Ben sadece çene açılır olanları size sıraladım:

Çene açılır olanlar

Yanlarında yazan yüzde sayıları çenesinin tamaen kapalı kalma oranı. %100 hiç açılmayanlar.
Verilen yıldızlar ise ne kadar yüksek puan aldıklarnı belli ediyor.
Ayrıca kaskların isimlerine tıklayınca açılan sayfada kafanın hangi bölgesine gelen darbeyi ne kadar iyi emdiğini görebilirsiniz. Yeşil en iyi, siyah en kötü.

Aynı sitenin ana sayfasında arama kısmı var. Oradan marka model seçebilirsiniz. Yada sadece marka seçip bütün modellerine bakabilirsiniz.

Çene açılır kasklar çene açıkken sürmek için değildir aman haa. Kısa mesafe, zaten yavaş gidiyorum falan demeyin sürüs sırasında çene kısmı düzgünce kapalı olsun.
Çene açılır kaskın amacı kısa süreli duraklamalarda kaskı çıkarmakla uğraşmak yerine çeneden açıp bir miktar ferahlamak içindir.
Konusu açılmışken eklemek istedim.

Ondan dolayı değil binalara girip çıkarken birde asansör yoksa kask çok boğuyor beni her seferinde de çıkar tak zor oluyor buff falan en azından çene açılır olursa önünü açarım binaya girerken rahatlarım. Ben sürüş güvenliğini önemsiyorum sürüş esnasında çeneyi aşık bırakmam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------

Geçmiş olsun biraderim , benim tavsiye kask değilde sürüşünle ilgili olacak , kuryesin yani büyük olasılıkla şehir içinde bir kaza yaşadın , otomobilin kaputunu aşıp ön camını parçaladıysan ciddi bir hız yapıyor olman lazım , kaskdan önce sürüş tarzını düşün kendini hatalı buluyormusun ?

Benim hızım normaldi kavşaktan geçiş esnasında yandan çok hızlı bir şekilde geldi çarptı. Hani arabayı Bi gördüm sonra zaten kaza olmuştu.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ondan dolayı değil binalara girip çıkarken birde asansör yoksa kask çok boğuyor beni her seferinde de çıkar tak zor oluyor buff falan en azından çene açılır olursa önünü açarım binaya girerken rahatlarım. Ben sürüş güvenliğini önemsiyorum sürüş esnasında çeneyi aşık bırakmam.

Hah, çene açılır kask tam da bu işi görür. Yani kısa süreli inip binaya girme çıkma vb. durumlarda tam kapalı kaskı çıkarmak gerekir uzun iş, çene açılır kaskın önünü açmak yeterli olur.

Ben de önceki tam kapalı kaskımdan memnundum ama surf bu nedenlerle çene açılır kask peşindeyim. Nolan N87'den memnundum onun çene açılan modelini düşndüm ama fiyatlar uçmuş.

Hah, çene açılır kask tam da bu işi görür. Yani kısa süreli inip binaya girme çıkma vb. durumlarda tam kapalı kaskı çıkarmak gerekir uzun iş, çene açılır kaskın önünü açmak yeterli olur.

Ben de önceki tam kapalı kaskımdan memnundum ama surf bu nedenlerle çene açılır kask peşindeyim. Nolan N87'den memnundum onun çene açılan modelini düşndüm ama fiyatlar uçmuş.

Çok ağır bir kaza geçirdim cidden kaskım ve montum olmasaydı ne halde olurdum bilmiyorum. Sadece bacağım kırıldı şu an o kadarıyla kurtuldum.
Çene açılır kaskıda zaten belirttiğim sebeplerden ötürü istiyorum sürekli in bin binalara gir çık yapıyorum sonuçta. Ayrıyeten genelde kaskı da pek çıkarmıyorum mesaideyken en azından önünü açarım. Ama sağlam olması lazım işte.
Bir keresinde 11 katlı binanın 11. katına yürüyerek çıkmak zorunda kaldım 2 asansör vardı biri arızalıydı diğeride kullanılıyordu bekledim bir türlü gelmedi kaskın da önü kapalı nefes nefese kaldım resmen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar