Kuruş Hesabı

Öncelikle burası bir forum değil mi? Burada günlük konulardanda yararlanıyoruz 10 sene önceki konudanda, kıl olduğum bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum mevzuysa kuruş hesabı, vazgeçin şu huyunuzdan artık ne bileyim ben kuruşta ne kadar yaktığını bakıyorum kaç sene önceki konuya o zamanki benzin fiyatıyla bu zamanki benzin fiyatını kıyaslamam gerekiyor bunun yerine hiç değişmeyen litre hesabı yapılabilir "Abi kilometrede 11 yakıyor çok mu?" Diyor iki saat onun hesabını mı yapayım ben dostum? Desene 100 kilometrede 5 litre yakıyor kilometrede bilmem kaç diye. Daha düzgün bir paylaşım ortamı için,teşekkürler

Aynı fikirdeyim, kuruş hesabına oldum olası kılım. Her hafta farklı bir fiyattan benzin satılıyor, ülkenin bir yerinde 4.77 iken bir yerinde 4.85 oluyor. Ben 5 yıl önceki konulardaki kuruş hesabından az mı çok mu yaktığını nasıl hesaplayım :)

Ben de aklına her gelen için konu açıp forumu baştan aşağı dolduran adama kıl olurum ama yapcak bir şey yok.

Kusura bakma dostum ama gereksiz konular açtığımı sanmıyorum. 954Rr,Frenaj ve satış hakkında bir şey açtım ama genede rshatsız ettiysem kusura bakma

Motosikleti
N'aC'i
sürekli 20 lira aldığımızdan sıkıntı yok..
yada güzel ülkemizde benzinin düz hesap 5 lira olduğunu saydığımızdan..
sahi yav.. burası forum ortamı... yani kimse seni birşeye zorlamıyor. her gün açtığın konuları okuyup cevap yazmak istemediğimden kapatıp başka konuya geçiyorum. yani senin içinde benim içinde bir sıkıntı yok..
kim sana illa ki ''GARDAŞ 5 YIL ÖNCE ŞU KADAR KURUŞ YAKIYORDU. BUNU HESAPLAMAK ZORUNDASIN..'' dedi ki ?

benzin sarfiyatı hesabında normal olan elbette litre ve kilometre ile hesap yapmaktır. Benzin bir sıvıdır ve ölçü birimi kuruş değildir.

Lakin memleketin genel kültüründe ve elbette ekonomik durumunda günü kurtarmak olduğu için bu sarfiyatlarda hesaplanan motorun benzin tüketimi değil "bugün cebimden kaç para gitti"dir.

Sonuç olarak, güncel tüketim için güncel konu açılacak filan filan...

benzin sarfiyatı hesabında normal olan elbette litre ve kilometre ile hesap yapmaktır. Benzin bir sıvıdır ve ölçü birimi kuruş değildir.

Lakin memleketin genel kültüründe ve elbette ekonomik durumunda günü kurtarmak olduğu için bu sarfiyatlarda hesaplanan motorun benzin tüketimi değil "bugün cebimden kaç para gitti"dir.

Sonuç olarak, güncel tüketim için güncel konu açılacak filan filan...

Bu cümle anlatıyor durumu....

Güzel konu..Kuruş hesabı hiç bir zaman yapmadım.Bu hesaba kafa yormadım söyleyenlerede litre hesabını sordum.Ülkemin insanı çoğnlukla 7x6 cevap veremez kuruş hesabı yapmaya kalkıyor .. Bu arada 7x6 cidden bilen yol bi ton sokak röpörtajı var :D

Excelde basit hesabınızı yapabilirsiniz.

259zr6v.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar