Van dizel merhaba
Kastettigin sey, suysa "Bunlar yeni seyler degil bosuna gereksiz duygusal tepkilerde bulunmayın. " diyorsan anlarım. Yani teorik olarak hayvanları dogal ortamından kopardık, temel iki yasam tarzı olarak AV ve SÜRÜ yapılarını yokettik ve kendimize bagimli hale getirdik diyorsan da anlarım.
Buraya kadar aynı seyi soyluyorsan bu kez sen Elini Kaldır! Devamını okuyabilirsin yani. Tavugu besin zincirimizde marketlerdeki "bana oradan 1 kg kanat tart usta" seklindeki bir meta, tuylu hayvanları da deri sektorunun hammaddesi olarak goren bir dünya yarattık diyorsan buna da eyvallah.
Bu boyutta entellektuel bir teorik bakiş taşisan neyse. Ama tasımadıgın goruluyor.
Evet herseyin sorumlusu o linkteki adam degil. Hepimiziz. Hepimizin payi var bunda. Chopper lardaki deri cantaları vs. ornek vermissin. Eh guzel bir zeka oyunu tabi bu. Dana , derisi icin kesilmiyor. Deri yan üründür. Besin ihtiyacına da karsı cıkacagını sanmıyorum tabi. Yine de guzel bir ornek vermissin chopper konusunda. Ama bu senin tum soyledigin seyleri haklı kılmaya yetecek bir ornek degil. İnsanların bu sitedeki tepkilerini de gulunc bulma lütfen. Herkes sosisli sandvic yerken, ya da deri canta kullanırken bunların bilincinde. Ama ozensiz ve acımasız bir katliam , canlı canlı deri yüzmek ayri bir seydir. Buna tepki duymak da insan olmanın geregi. DAha ne diyeyim bilmiyorum.
vandizel' Alıntı:
Pauıauahuahauhauahua ....Hayvanlar evrimlerini gerçekleştiremediler bu yüzden bizim endüstriyel sektörümüzde yok olmaya mahkumlar zaten elimizde onları clonluyrak diriltecek teknoloji mevcut her şey evrim işidir beyler ve bayanlar neden kendi türümüz dışındaki türleri düşünelimki a bize faydaları vardır mesela eylendirriler köpekler besin sağlarlar balıklar inekler yaşatırız ama yaşaması bizim için gereksizleride yok ederiz tıpkı şu an içinde yaşadıgımız dünyadaki gibi etikmi değil ama kim takar etiği.
Etik'i sen takar mısın bilmiyorum. Ama hala insanlık olmedi. Endustrilesmeye ve herseyin alinir satilir bir ticari meta olmasına ragmen. İnsanlık da satiliyor tabi bazen ama o temel etik duygusu hala bircok insanda var. Komunist de olsa, ülkücü de olsa, katil de olsa, orospu da olsa, musluman da olsa, ateist de olsa bircok insanda var. Niye var? Cunku herseyin uzerinde İNSAN olmak bununla ilgili bir sey.
Herseyi "biz evrimimizi tamamladık, onlar kaybettiler, bize hizmet etsinler bari" diye mantıga burumek ancak "evrimini tamamlamamıs beyinlerin yapacagi bir iş.
Ki bunu soyleyen bir insan bile prometheus'un verdigi linkteki goruntulere yine de tepki duyar. Bu sekilde mi hizmet edecek yani hayvanlar bize.
Forumu okumaya sondan baslamıstım. Aralardaki mesajlarını gordum. Adam dogru seyler de soyluyor, Metal falan buna haksızlık etmis canım, anlamamıslar Vandizel'in kastettigi seyi demistim. Ama bastaki mesajları okuyunca hic de haksızlık edilmedigini gordum. bu da benim gorusum.