Kurbanlık.!!!

Simdi kendi kendime soruyorum bu konuyu acmakla ne kadar doğru ne kadar yanlış yaptım orasını bilmiyorum ama sizlerle paylaşmak istedim.
Evet Bayram geldi kurbanlıklar sergiye çıktı imkanı olan insanlar kurbanlık almak icin hayvan pazarlarını dolaşır oldu. Bende bugün söyle bı dolaşayım dedim o heyecanı yasayayım bütçemize uygun bı kurbanlık bulabilirsem alayım keseyim dedim nerden dediysem baslarım böyle heyecana ne heycandi ama en ufak kurbanlık tek bı insanı bile anca doyuracak bisey fiyatı 600-700 tl den başlıyor. Yav arkadas sizin hiçmi insafıniz yok hiçmi Allah'tan korkmuyonuz dedim dememle basımda 10 yakın pazarcı belirdi kendi kendime dedim hadi oğlum Caner konuşmaya devam etsene sana mı düştü hesap sormak diyerekten pazar dan çıktım sonuçta yılda bir kere olan bı Bayram 640 tl asgari ücretle çalış git 700 tl ye bı tavuk kadar kurbanlık al gel ne kadar akil kari oda mechul bu olay bugün Cok canımı sıktı aksama kadar dusunmekten basıma ağrılar girdi tam ağrı gecti derken haberlerde Bulgaristan da bizim burda 1000 tl ye satılan kurbanlık orda 350 tl tamam orası Bulgaristan Simdi gidip ordanmi alalım kurbanı demiyorum demek istedigim burda bı yerde bı yanlışlık var ama nerde. Simdi siz istemezmisiniz herkezin kurban kesmesini gorevini yerine getirmesini heralde istemeyen yoktur. Böyle bir konu actım sadece icimi dökmek icin dediğim gibi dogrumu yaptım yanlismi orası sizlerin taktiri saygılarımla hayirli aksamlar...

doğru bir şey yapmışsın herkesin bunun sebebini bilmesi lazımdır bunuda şöyle açıklıyım:
dana-koyun-keçi=saman+yem+buğday=tarladaki bitki=traktör-tarla-su=benzin
yani sorun kaynakta adam benzini 4 liraya alınca haliyle bu döngüdeki herşeyin fiyatı o oranda artıyor çiftçinin yapabileceği bir şey yok her nekadar onlara kızsakta kızılması gereken farklı yerler var

benim zoruma giden şeyde şudur..

normal zamanda kimsenin uğramadığı dikkatini bile çekmediği arazilerde 30-40 metrekare yerlere 3000-4000 tl kira veriyorlar 10 - 12 gün için...

rezilliği içinde ,çadırını kendin kur v.s v.s....
yatak yok ısınmak imkanına bağlı ..
çamur içinde......

yahu bu devlet neden insanına hizmet etmez???

kurban dini bir ibadet değilmidir??

oylara göre hükümetimi,z ve Türkiyemizin yarısı da bu dini bütün dedikleri partiye oy vermedilermi???
peki bunlar neden hep vatandaşı yolunacak kaz gibi görüyorlar???

neden vatandaş gelsin kurbanını satsın bende ona kolaylık sağlayayım sevap kazanayım diye düşünmezler hiç???

bu şekilde 10 - 12 günlüğüne vatandaş 5 yıldızlı otelde kalsa o parayı gene harcamaz yahu...

bu para yüzünden satıcıda bunu maliyet olarak her hayvana yansıtmak zorunda kalıyor...

kimse kusura bakmasın..bunun masrafı var filanı var hikayelerini geçelim...

devlet baba değilmi??

baba neden çocuklarına hizmet etmez????

abartmak gibi olmasın ama yakında büyük ve meşhur camilerde Selimiye ,Süleymaniye Sultanahmet gibi...

ilk önce bayram namazları,sonra cumaları ve sonunda da her vakite para almadan içeri giremez duruma gelirsek,
gerekçe olarakta bunun imamı var müezzini var, elektriği var suyu var,ısıtması var soğutması var derlerse hiiiiiç ama hiç şaşırmam ..........

Benim babam kurbanlık bakıyor bende yardımcısıyım Türkiyede Fiyatların yüksek olmasının tek sebebi var artık kimse hayvan bakmak istemiyor ve hayvan sayısı azalıyor bu durumda cambazlar elindeki hayvanı istediği fiyata satabiliyor cambaz hayvan alan adamda daha palıya satmak zorunda böyle böyle yükseliyor fiyatlar... Eskişehirde olsaydınız ucuz bişeyler ayarlardık ama alanyaya servisimiz yok:)bi konuya daha Deyineyim hayvan alıp satarak ve üreticilik yaparak kazanılan parayı saymak bi hayli zor oluyor asgari ücretle el işinde çalışacağım hayvan bakarım ama kendi işim olur parayada para demem...(hayvancılığı amma övdüm bende işinizi bırakıp hayvan almaya filn kalkmayın göründüğü kadar kolay değl)...

Cambaz:hayvan ticareti yapan kişi....

arkadaşım ne desen haklısın. et fiyatları bu ülkede çok astronomik rakamlara ulaştı. enine boyuna incelendiginde bunun birçok sebebi var. yıllar önce hayvan ihrac ediyorduk. şimdi ise ithal eder duruma geldik. malesef hayvancılıgı bitirdiler bu ülkede. yem fiyatları çok yüksek rakamlara ulaştı. hayvan besleyenlerde zor durumda. sanmayın ki iyi paralar kazanıyorlar. aksine bazen zarar bile ediyorlar.

yumurtayı ihraç ederiz olan vatandaşa olur. çünkü fiyatlar birden bire artar.

tavugu ihraç ederiz yine aynı durum.

sonrada şu kadarlık ihracat yapmışız diye övünürler. oysaki bizim ihracatımızın toplamda büyük bir bölümü tek kalem olan otomotiv sektöründen gelir. oda zaten bizim paramız degil. çünkü kendimize ait bir otomobilimiz yok.

Her sene bu hayvancilar agliyor, hic kar etmiyoruz diye. Bu aglama hic bitmiyor. Simdi de Angusa lanet okuyorlar. Insanlarin oto yollarini kapatiyorlar. Niye ? Cunku onlarin hayvanlari satilmiyor.

Ne istiyorlar peki , Anguslar satilmasin efendim

Adam ucuz kurbanlik alacak. Parasi bu. Gunahi ne 700tl maas aliyor ise.

Biri cozum getirmis ayagina kadar. Ama millet halen para pul pesinde. Kurbanlik sirf rant, ve para olayi.

kurban fiyatları pahalı olanlar için alternatif var aslında.
bazı kuruluşlar somali gibi afrika ülkelerinde sizden vekalet alarak
200 tl karşılığı kurban kesiyorlar. artan paraylada kendine kasaptan et alabilirsin
böylece hem dini görevini yerine getirmiş,hem muhtaç insanlara yardım etmiş olursun
bu işi yapan kuruluşları araştırıp en güvenilir olanına baş vurulabilir

sbr

bizimkilerde 2900'e almışlar. yuh dedim, biraz daha verip apache alırdık valla :p

doğru bir şey yapmışsın herkesin bunun sebebini bilmesi lazımdır bunuda şöyle açıklıyım:
dana-koyun-keçi=saman+yem+buğday=tarladaki bitki=traktör-tarla-su=benzin
yani sorun kaynakta adam benzini 4 liraya alınca haliyle bu döngüdeki herşeyin fiyatı o oranda artıyor çiftçinin yapabileceği bir şey yok her nekadar onlara kızsakta kızılması gereken farklı yerler var

Vanda koyunlar 300-400 TL

ekonomik ve politik sebeplere bağlama çabası beyhude.
olay bildiğin "vole vurma hevesi"

Mersin İl Temsilcisi
müslüman bir devlette, müslüman bir hayvancı esnaf yıl boyunca tüm cemaatül müslimin esnaftan ve devletten zam ve kazık yedikçe, "sıra bende" olayına girilmesi hiiiç de ayıp kaçmaz...

peki çözüm ne?

kurban bayramında din değiştirelim...

15 günlükçük gavurluktan bişey olmaz sanırsam :p
aksi halde eşçinsellikten cehennemi boylayacaz :bounce:

hayvan ıthalatına vesıle olan ve bu ıthalatı gerceklestırenler haric.bu donemde yerlı iştirak marmaradakı bırcok buyuk caplı ısletmeler kapanmısken ,ulkemde hangı koylum,ciftcim hangı kooperatif hayvancılıktan zengın olmus,kım vole vurmus merak ederım

kurban fiyatları pahalı olanlar için alternatif var aslında.
bazı kuruluşlar somali gibi afrika ülkelerinde sizden vekalet alarak
200 tl karşılığı kurban kesiyorlar. artan paraylada kendine kasaptan et alabilirsin
böylece hem dini görevini yerine getirmiş,hem muhtaç insanlara yardım etmiş olursun
bu işi yapan kuruluşları araştırıp en güvenilir olanına baş vurulabilir

dini vecibeleri yerine getirmek istersen kurbanın tamamını biyerlere vermen olmaz arkadaşlar,
üçte birini ihtiyaç sahiplerine vereceksin (dağıtacaksın, bunu da yedi parçaya böl),
üçte birini yakın akrabalara vereceksin,
üçte birini kendin yiyeceksin,

ayrıca kurbanın kesilmesi çok önemli, islami esaslara uyacaksın,
verdiğin yer tam olarak bu kurallara uyuyormu, kesin olarak bilemezsin.

kurban fiyatlarının bu kadar yüksek olması, fırsatçılığın hayvan üreticilerine olan etkisi işte :pale:

Moderatör
ekonomik ve politik sebeplere bağlama çabası beyhude.
olay bildiğin "vole vurma hevesi"

Evet ankaraspor, vole vurma hevesi, ama mesele yeğeen, voleyi vuranin kim oldugu asıl mesele. Mesele yeğeennn diye uzar bu mevzu. Cümle de devrik mi olmus ne.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar