Kurbanda tek başına büyükbaş hayvana girmek..

merhaba arkadaşlar,

az kalsın bayram namazı yerine bu kurbanda cenaze namazım kılınacaktı. çok şükür ki çok ucuz atlattım.
Herşeyden önce allah korudu daha sonrasında iyi motosiklet eğitimi bana hayatta kalmamı sağladı..

Kaza Şile/Ovacık köyü Teke köyü arasında yaklaşık 4200m menviinde akşam saat 19.30 civarı meydana geldi. Karanlıkta yolun ortasında bulunan başı boş mandayı öldürdüm.. :(

kaza mahallinin Google maps bağlantısı

Tam koruma sayesinde el bileği burkulması ve kaburga eziği ile atlattım. Koruma olmaması halinde hayvanın boynuzu kaburgalarımı delmiş olacaktı, eldiven olmaması halinde ise iki el bileğim büyük olasılıkla kırılmış olacaktı, iyi eğitim ise soğukkanlılığı korumaya, şartlara uygun hız, şerit ve sürüş şekli belirlemeye yaradı, ki yinede hatam var, daha dikkatli olabilirdim. Doğru frenleme ve akabinde kaçış manevrası yapıp motora diz ve ayak bileklerle tutunup bir nevi kendi haline bırakıp düşmemeyi sağladı.

Hayvan orman içerisinde soldan sağa geçiş yapıyordu muhtemelen, çift yönlü asfalt yolun ortasında idi.
Düz yolda seyir ederken çarpmaya 2 saniye kala farkedebildim ve manevra ile sağa kaçıp tam kulağının arkasından çarptım. Gece karanlık, asfalt karanlık, hayvan karanlık içinde kaybolmuştu, kafasını bana doğru çevirmese hiç veya daha geç farkedip manevra yapamadan gövdesine çarpmış olacaktım ki o durumda sonuç çok daha kötü olacaktı.

Çarptışmanın etkisi ile motorun ön kısmında ne varsa paramparça oldu, muhtemelen göstergenin kırılması ve içindeki elektroniğin yok olmasından motor stop etti ve elektriği gelmeyen bir motorun durması gibi durdu. ön fren hidroliği koptu ve arka fren ile sakince frenleme yapıp motoru sağa çektim - çok şükür düşmedim..

Geri geldiğimde hayvan can çekişiyordu, yanında iki otomobil durmuştu ve 5-10 dakika sonra hayvan öldü. Başka kazaya sebebiyet vermemek için yol kenarına çektik. Jandarma, hastane derken çok şükür kazayı burkuk, bir kaç morarık ve takriben 1000 euroluk hasar ile atlattık..

Motor şu an çalışır vaziyette değil, gerçi denemedim fakat anlayan birine göstermeden daha fazla hasar oluşmasını istemedim.

65pn.jpg

ivef.jpg

xfmh.jpg

Son düzenleme:
Ah be hocam çağırsaydın girerdik 7 kişi :(

Büyük geçmiş olsun geçmiş olsun .

büyük geçmiş olsun Allah bterinden saklasın bu arada 1000 euroluk masraf nerede??

büyük geçmiş olsun Allah bterinden saklasın bu arada 1000 euroluk masraf nerede??

gerekli parça listesi.. bir iki eksik vardır kesin..

1 x Radyatör kaplaması 2012 19,87 EUR
4 x EJOT PT vida K50X12 T20 2,40 EUR
1 x ön far 08 111,98 EUR
1 x fren hortumu ön 1265MM 75,03 EUR
1 x F. frenkablo anahtarı. ön. 3,63 EUR
1 x elçik koruma turuncu 55,13 EUR
1 x frensıvısı DOT5.1 0,25L 12,32 EUR
8 x pul 6,1X8,1X14X8 07 14,72 EUR
1 x ön far kabloları 13,09 EUR
2 x somun M5 3,46 EUR
1 x SK-vida M5X20 ISA30 0,54 EUR
1 x gösterge KM/H 21 10 317,85 EUR
1 x frenhortum muhafazası sol 2,14 EUR
1 x ön far grenajı 08 26,72 EUR
1 x kaplama 08 10,71 EUR
3 x EJOT DELTA PT vida 45X12-Z 1,95 EUR
3 x plastik pul 16X10,8X3 02 6,24 EUR
1 x ön çamurluk turuncu 09 28,14 EUR
1 x plaka kedi gözü ROT """"ECIE91"""" 2,86 EUR
1 x sol grenaj alt ve üst 12 169,64 EUR
1 x göserge yuvası 8,81 EUR
1 x TACHO 10 60,10 EUR
2 x pul açık D=8MM OFFEN 1,30 EUR
1 x SLS-valfı 07 44,03 EUR

gösterge panelin soketi paramparça olmus, tekbasına değiştirmek mümkün değil gibi - icabında kablo ağacı komple değişmesi gerekecek ki onun tutarı 800 küsür euro..

ama yine de sağlık olsun..

Eğer durumunuz hepsini orjinal yapmaya müsaitse bişi diyemem fakat bazı şeyler gereksiz ve pahalı başka markalardan uydurma ve birazda işçilikle eskisinden daha hırçın bi görünüme neredeyse yarı hatta yarıdan daha düşük bir maliyetle toplanabilir ama tabi durum meselesi

kış boyunca vaktim var.. orijinalden şaşmam genelde.. bakalım bahara nasıl birşey çıkacak..

gerekli parça listesi.. bir iki eksik vardır kesin..

1 x Radyatör kaplaması 2012 19,87 EUR
4 x EJOT PT vida K50X12 T20 2,40 EUR
1 x ön far 08 111,98 EUR
1 x fren hortumu ön 1265MM 75,03 EUR
1 x F. frenkablo anahtarı. ön. 3,63 EUR
1 x elçik koruma turuncu 55,13 EUR
1 x frensıvısı DOT5.1 0,25L 12,32 EUR
8 x pul 6,1X8,1X14X8 07 14,72 EUR
1 x ön far kabloları 13,09 EUR
2 x somun M5 3,46 EUR
1 x SK-vida M5X20 ISA30 0,54 EUR
1 x gösterge KM/H 21 10 317,85 EUR
1 x frenhortum muhafazası sol 2,14 EUR
1 x ön far grenajı 08 26,72 EUR
1 x kaplama 08 10,71 EUR
3 x EJOT DELTA PT vida 45X12-Z 1,95 EUR
3 x plastik pul 16X10,8X3 02 6,24 EUR
1 x ön çamurluk turuncu 09 28,14 EUR
1 x plaka kedi gözü ROT """"ECIE91"""" 2,86 EUR
1 x sol grenaj alt ve üst 12 169,64 EUR
1 x göserge yuvası 8,81 EUR
1 x TACHO 10 60,10 EUR
2 x pul açık D=8MM OFFEN 1,30 EUR
1 x SLS-valfı 07 44,03 EUR

gösterge panelin soketi paramparça olmus, tekbasına değiştirmek mümkün değil gibi - icabında kablo ağacı komple değişmesi gerekecek ki onun tutarı 800 küsür euro..

ama yine de sağlık olsun..

Eurodan anlamayız biz :cherry: parçaları gerçekten pahalıymış

allah sizi sevdiklerinize bağışlamış geçmiş olsun konuyu okuduğumda böyle talihsiz bir olayı göreceğimi düşünmemiş gülmüştüm.

Tekrar geçmiş olsun düşmemiş olmanızda büyük şans.

başlıktan motosiklet dışı bir konu alğıladım,

ama motosikletinin önü dağılmış olduğunu görünceye başlıkta ki cümlenin gerçek anlamını çözdüm..

Mandanın gövdesine girseydiniz kaderiniz aynı olabilirmiş...

Allah daha kötüsünü yaşatmasın...gEçmiş olsun.

Hayvana da üzüldük ama yapacak bişey yok....

çıkarılacak ders:
- gece gece bilmediğin yoldan gitme..
- çıkıyorsan aydınlatmanın yeterinden fazla olmasını sağla (sis farlari)
- olduğundan daha da dikkatli ve daha yavaş git
- kesinlikle koruma ekipmansız yola bilhassa uzun yola çıkma.. kask, eldiven, vücut koruması, bot ve dizlik can'dır - alırken "çok istiyor şerefsizler" düşündüğüm parası son kuruşuna kadar helal-i hoş olsun!

Bir an önce ağrılar geçer umarım.Motor'da hasar ciddi ama çözülmeyecek değil.Orjinal parçadan şaşmaman çok doğru,hem teknik hem de estetik açıdan.
Tespitler çok doğru çünkü tecrübe sonucu paylaşıldılar.Hayvancağızın sonu ise üzücü.Seni koruyan tek şey tecrüben ve ekipmanların olmuş.Çok geçmiş olsun.Bu arada 690 ı bir an önce topla biliyorsun bir ara ben de de vardı onu öyle görmeye yüreğim dayanmıyor;)

hayvana çok üzüldüm- onun hiç bir suçu yoktur..

asıl hayvan onun sahibidir - allah korudu fakat bazen böyle şanslı olmayabilir insan..
şile bölgesinde hayvanlar hayvanlarını bütün yıl boyunca serbet bırakırlarmış - sadece kurbanda veya satış oldu mu araziden toplamaya giderlermiş ki bunu bana bizzat olayı incelemeye gelen jandarma komutanı anlatıyor..
hadi diyelim bir minibüs dolusu öğrenci gece gece yolda bu hayvana çarpmamak için kaçış manevrası yapıyor ve o minibüste hayvan sahibinin cocuğu allah korusun canından oluyor.. yani illa böyle birşey mi olması gerekiyor hayvanları geceleri sahiplenmek için.. aklım mantığım almıyor bu durumu..

yine komutanın söylediği bir şey- kaza durumlarında sorumlu olmamak için hayvanların küpeleri sökülüyormuş ve kaza durumlarında müthiş(!) bir tutuculuk ile küpeler mal sahibi olmayan kişiler tarafından bile sökülürmüş.. 65 bin tl cezası artı kazadan doğan masrafları karşılamak zordundaymıs hayvan sahibi..

ne diyeyim çok şükür birşeyim yok - tazminat peşinde de değilim fakat bu nedenlerden dolayı bir can kaybı yaşanacak olursa hakkımı helal etmiyorum..

Çok geçmiş olsun.
Tabi suç hayvan da değil, onu dışarı salan eller de. Hadi versin öbür tarafta bu canın hesabını.
Motosikletin yolu aydınlatma konusun da bende de eksikler var. Ben uzunların en fazla gösterdiği noktaya göre, hızımı ayarlıyorum. Diyelim ki uzun far 15 m ileriyi gösteriyor, en fazla 10 m içerisin de motosikleti durdurabileceğim bir hız da gidiyorum. İlk defa gittiğimiz yerler de daha temkinli olmalıyız.:cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun.
Tabi suç hayvan da değil, onu dışarı salan eller de. Hadi versin öbür tarafta bu canın hesabını.
Motosikletin yolu aydınlatma konusun da bende de eksikler var. Ben uzunların en fazla gösterdiği noktaya göre, hızımı ayarlıyorum. Diyelim ki uzun far 15 m ileriyi gösteriyor, en fazla 10 m içerisin de motosikleti durdurabileceğim bir hız da gidiyorum. İlk defa gittiğimiz yerler de daha temkinli olmalıyız.:cat:

kesinlikle öyle olmalı - hızı görüş mesafesine göre ayarlamalı - dar virajlarda ve görüşü engelleyen koşullarda ise görüş mesafenin yarısında durabilecek şekilde ayarlamalı.. fakat bu tedbire ramen benim aydınlatma kesinlikle yetersiz.. asfalt siyah, hayvanın rengi siyah ve zifiri karanlık.. memlekette buna bezer durumlarla karşılaşmıştım, önümde seyir eden traktörü son anda farketmiştim..
kesinlikle motoru toplarken iki adet sis farına da yatırım yapacağım.

Geçmiş olsun :rendeer: işin peşini bırakma bence kulak küpesinden hayvanın sahibine ulaş şikayetçi ol :cat:

sıkıntıda orda zaten- hayvanda jandarma küpe filan bulamadı..

Geçmiş olsun ForzaBJK.
Kazadan sonra değerlendirmelerin işimize yarayacaktır.
Teşekkürler paylaşımın için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar