Başlığın açılması çok iyi olmuş, bu şekilde bi başlık açılabileceğini bazı yersiz tartışmaların son bulması adına cbf 150 forum başlığı altında önermiştim. Eline sağlık. En azından her hangi bi marka model farum başlığından bağımsız, kimsenin tepkisini çekmeden burada paylaşabiliriz düşüncelerimizi.
Bende ilk motorum hakkında bi yorum yapiyim, İlk motorum mondial 150 hs idi, 1 senede 18000 km yaptım, ve çok zarar ettim. Çin malı ile, hele bide scooter ise kısa zamanda fazla km yapmak çok büyük zarar. Hiç yolda bırakmadı. Çin malı min malı gidiyor makine ama, 800-900 km de bir yağ değişimi istiyor, 6000 km de bi kayış değişimi, derken derken külliyen zarar. Grenajları çok zayıf, tangırtulu tungurtulu yollara fazla dayanmıyor. Montaj yerlerinden kırılıyor. Tek avantajı parçası bol ve ucuz, kolay temin edilebiliyor. Ama düşük kalitedeki parça, ömrü kısa olduğundan dolayı sık sık parça ihtiyacınız söz konusu oluyor. 1 senede 150 lik çin malını uzun yola vurdum. 2 haftada 2000 km yaptığım oldu. Ama dediğim gibi, uzun yol için çin malı, ve bu scooter ise.. Olmuyor. Ve o dönem şunu Hesaplamıştım. Ben bu çin malını 1 sene 18000 kullanarak 1 sene aynı yolu Burgman 400 le yapan adamdan daha fazla masraf etmişim motoruma.