Herkese iyi akşamlar. Yazılanları baştan sona okudum. Her zamanki gibi millet olarak tahammülsüzlüğümüz, bencilliğimiz, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak gibi özelliklerimiz ve hoşgörüsüzlüğümüz bir kez daha ortaya çıkmış. Üzülerek bunu görüyorum. Her kesin fikrine saygım var. Ancak lütfen biraz daha anlayışlı, sabırlı ve hoşgörülü olmamız gerektiğinin altını çiziyorum. Kurye olayına gelince, tabiki getirdiğinin bedelinden fazla para istemesi anormaldir ve saygısızlıktır. bunu yapanlar benim gördüğüm kadarı ile azınlıkta. azınlıkta olanlara kızarak artık bir meslek haline gelmiş kuryeliği tümden kötülemek, aşağılamak, hor görmek bana acımasızlık geldi. Doktorların içinde de bıçak parası almadan ameliyat yapmayanlar var, şimdi bu meslek grubunu da bu kadar eleştirebilecekmiyiz vb. gibi örnekleri her meslek grubu için çoğaltabiliriz.
Bazı kurallar vardır, bunlar yazılı değildir, ancak bir gelenek haline gelmiştir. Berberde, hamamda, lokantada, araba yıkamacıda üç beş az çok bir bahşiş bırakılır. Bu bahşişi verenin gönlünün zenginliğini, aldığı hizmetten memnuniyetini belirtmek için yapılır. Bahşiş verdiğiniz yere bir kez daha gittiğinizde daha çok yakınlık görürsünüz. İnsanlarda sosyal bir varlık olduğundan gördükleri bu yakınlıktan dolayı memnuniyet duyarlar. Yaşım 50 belli bir sosyal statüye, tahsile, birazda hayat tecrübesine sahibim. Genç arkadaşlarımızın biraz daha hoşgörülü olmasını, empati yapmasını tabiri caizse kalender olmasını bekliyorum.
yukarıda yazdığım yazı belirtilen foruma yazmış olduğum yazıdır ve hayat görüşüm bu şekildedir. Şimdi o sitedeki ergenler bana saracak ama olsun. Doğru bildiğimi her yerde savunurum.