Küçük scooter tavsiye

Selamlar. kısa mesafede kullanmak için scooter ihtiyacımız var. Yamaha RayZR veya Fiddle tarzı bakıyorum. 4-5 Yıl gibi uzun süre kullanılacağından dolayı çin malı almak istemiyorum açıkçası. birkaç sene geçince modelin üretimi duruyor veya ülkeye getirmeyi bırakıyorlar ondan sonra bir daha yedek parçası bulunmuyor. bütçe 70-80 civarları muhtemelen ikinci el alacağım. Kasım aralık gibi en son yamaha rayzr bakmıştım, sıfırını taksitle 95'e falan veriyorlardı şimdiki fiyatları görünce ne alacağımı şaşırdım biraz. fikirlerinize ihtiyacım var

Baktığım bazı modeller

Honda activa s 125 / 2023-2024
Yamaha Rayzr / 2023-2024
SYM Fiddle IV / 2023-2024
Hero dash / Bütçemiz dahilinde taksitle sıfır alabiiriz ama Hero markası nasıldır bilemedim
Suzuki adress 125 de baktım ama ikinci eldeki motorlar yıkık biraz
Kymco da baktım ama aklıma yatan model bulamadım çoğu eski modelin satışı kalkmış

Bu seçeneklerden hangisi mantıklıdır ve ekstra öneriniz varsa çok makbule geçer

Motosikleti
Hero Dash125
Okuduğum onca bireysel kullanıcı yorumu ile yardımcı olmak isterim.

Activa: Lastik küçük sıkıntı yaratıyor deniyor. Yeni activanın seveni kadar, olmasa da olurmuş diyeni de fazla.
Yamaha Ray Zr: Tamamen şehir içi motoru. İlk hızlanması güzel. Son hız 90
Hero Dash 125: Genelde kuryeler tercih ediyor. çğnlilere göre beğeniliyor bu hint arkadaş.
Kymco çok enterese etmedi beni
Sym fiddle4: Hastası çok. Sadece bireysel kullanıcı olsam düşünmez alırdım. Pcxe kafa atan motor.

Durumlar beyle. Gece gece aklıma takıldı. Ben de bunlardan birini alacağım ama gözetim vergisiyle parçalar da hayli artacak ne yapacağız? Hani kuryelik de yapacağım, ekonomik takılmak zorundayız, bilemedim. Deli sorular! 😊

Motosikleti
Yamaha XSR700
Hero dash / Bütçemiz dahilinde taksitle sıfır alabiiriz ama Hero markası nasıldır bilemedim
Daha 5 gün önce 2. motor aldım. 117km kullandım. Eksiklikleri olsa da fiyatına baktığımızda göz ardı edilebilir. Biraz daha deneyimleyip objektif bir izlenim yazısı yazmayı düşünüyorum forum için. Kısaca bahsetmem gerekirse 125cc için gidişi fena değil. Dengesi oldukça iyi ancak uzun zamandır küçük tekerlekli motosiklet kullanmadığımdan olsa gerek, yoldaki engebeden çok etkileniyor. Süspansiyonları sert değil. Boyum 183cm gidonu tam kırınca dizlerime değmiyor. Bayiden aldım ve direkt depoyu doldurmaya gittim. Toplamda 3.5 litre yakıt aldı. 117km yaptım daha yeni gösterge yarım depoya düştü. Yakıtı az diyebilirim. Kısaca 2 litre civarı yakıyordur muhtemelen. Daha ilk depom bitmediği için herhangi bir ölçüm yapamadım. Kolaçan incelemesinde hiç titreşim yok diyordu ama titreşim var. Öyle çok rahatsız edecek kadar değil ama yine de yok denecek kadar da değil.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başka merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.

TVS ntorq bakabilirsin. Bu ara güzel fiyat dan veriyorlar. Fiyatına göre çok iyi iş görür.

Motosikleti
Hero Dash125
Daha 5 gün önce 2. motor aldım. 117km kullandım. Eksiklikleri olsa da fiyatına baktığımızda göz ardı edilebilir. Biraz daha deneyimleyip objektif bir izlenim yazısı yazmayı düşünüyorum forum için. Kısaca bahsetmem gerekirse 125cc için gidişi fena değil. Dengesi oldukça iyi ancak uzun zamandır küçük tekerlekli motosiklet kullanmadığımdan olsa gerek, yoldaki engebeden çok etkileniyor. Süspansiyonları sert değil. Boyum 183cm gidonu tam kırınca dizlerime değmiyor. Bayiden aldım ve direkt depoyu doldurmaya gittim. Toplamda 3.5 litre yakıt aldı. 117km yaptım daha yeni gösterge yarım depoya düştü. Yakıtı az diyebilirim. Kısaca 2 litre civarı yakıyordur muhtemelen. Daha ilk depom bitmediği için herhangi bir ölçüm yapamadım. Kolaçan incelemesinde hiç titreşim yok diyordu ama titreşim var. Öyle çok rahatsız edecek kadar değil ama yine de yok denecek kadar da değil.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başka merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.
Gidonda yamukluk var mı? Tespit ettiğin durumlat neler? İkinci ele güvenemiyorum. Spontini ile bunun arasında gidip geliyorum🤣🤣🤣

Motosikleti
Yamaha XSR700
Gidonda yamukluk var mı? Tespit ettiğin durumlat neler? İkinci ele güvenemiyorum. Spontini ile bunun arasında gidip geliyorum🤣🤣🤣
Gidonda yamukluk yok ama ben de gördüm bir kaç yerde gidonda yamukluk olduğu yazılmış. Göbekten düzeltiliyormuş. Titreşim biraz var ama öyle rahatsız edici değil. Frenler bir acayip ona alışamadım henüz. Kombine frende arkayı sıkınca ön kilitlemiyor. Ne kadar sıkarsam sıkayım sadece arka kilitleniyor(iyi bir şey yani). Onun dışında saçma sapan bir durumla karşılaşmadım. Memnunum motordan. Cuma teslim aldım 117km yaptım sadece şehir içinde :D

Motosikleti
Hero Dash125
Gidonda yamukluk yok ama ben de gördüm bir kaç yerde gidonda yamukluk olduğu yazılmış. Göbekten düzeltiliyormuş. Titreşim biraz var ama öyle rahatsız edici değil. Frenler bir acayip ona alışamadım henüz. Kombine frende arkayı sıkınca ön kilitlemiyor. Ne kadar sıkarsam sıkayım sadece arka kilitleniyor(iyi bir şey yani). Onun dışında saçma sapan bir durumla karşılaşmadım. Memnunum motordan. Cuma teslim aldım 117km yaptım sadece şehir içinde :D
Biri spontini ya da dashi güzel bir gömse de gidip diğerini alsam. Çıkarın beni buradan! 🤣🤣🤣

bulabilirseniz activa alın. hero dash kullandım yetkili servisleri biraz sıkıntılı ama motor kaliteli. taksitli fiyati 100 olmasi lazim.

Motosikleti
Hero Dash125
Hint yine çinden iyidir bence. Parça sorunu yok. 5 yıl 50000km garanti var.
Servisleri çok övmüyorlar kanka... Gerçi caponların servislerinden de ses gelmeye başladı. Heroya ikna olmaya çalışıyorum, kafama sym drg bt, fiddle falan giriyor😜🤣🤣🤣 Feci açmazdayım. 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar