litre hesabını iyi yaptınız mı benim 125lik 3 litre yakıyor babam bu konularda iyi hesap yapar
İyi hesap yaptığımı düşünüyorum. Öncelikle ben 172cm boyunda 73kg ağırlığındayım. CBF150 yi orta ayağa alıyorum. Deponun ağzında küçük düz bir metal şerit var oraya kadar benzini değene kadar dolduruyorum. Sonra pompacıdan biraz beklemesini rica edip ölçüm yaptığımı söylüyorum. Motoru ileri geri hafif sallıyorum içeri çekme işi bitince yine aynı şekilde tam o demire kadar dolduruyorum. Sonra 100km sonra aynı işlemi yapıyorum ve ortaya çıkan CBF150 nin yakıt tüketimi işte budur:
26-28 derece hava sıcaklığı aralığında artçısız, resimde görünen kadar bagajlı, 90km genel 110km maksimum(yalnızca sollamalarda) hızda:
Yine aynı derece hava sıcaklıklarında 75kg ARTÇILI, yarım yük topcase'li, 90km genel 110km maksimum(yalnızca sollamalarda) hızda:
Saygılarımla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:17 ----------
Tebrikler bu planlama için Bilal kardeşim. Önce emniyet diyorum ve TAM TEÇHİZAT ve TAM YOL, planlamanın ilk ve olmazsa olmaz maddesi bu olmalı.
Motor tecrüben belirli bir seviyede var gözüküyor ve ifadelerinden bilinçli bir sürücü olduğunu düşünüyorum. Bu doğrultuda bu uzun turun, önceliği sürüş emniyetine vermen kaydıyla , gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Emniyet sağlık ve bakım kriterlerine dikkat ettiğin sürece, aşabileceğin küçük pürüzler dışında problem yaşayacağını sanmam. Yorum yapan tüm arkadaşlar değerli düşünce ve tecrübelerini paylaşmışlar, dikkate almak lazım.
2010 yılı şubat ayında aldığım ilk motorum CBF 150 ile 2010 haziran sonunda, biraz da mecbur kaldığım için -tayin nedeniyle motoru götürmek için- diyarbakır'dan ankara'ya küçük bir rota planlaması ile 8 günde 2340 km lik bir tur gerçekleştirdim. Turu keyifli olması için genişlettim. Güzergahim : Diyarbakır- Nemrut dağı - Adıyaman merkez- Gaziantep- Kilis- sınırdan İskenderun- Hatay- Mersin- Anamur- Alanya - Antalya - Ankara son durak şeklinde gerçekleştirdim. koyu yerlerde konakladım. İskenderunda ve Antalyada iki gece kaldım. Ama gidebildiğim görülecek yerleri de gördüm. Bu turu CBF ile yaptım ve dediğin gibi yakıt 3.5 lt. seviyesindeydi. Ama yumuşak kullanımda 2.5 lt yaktığını da biliyorum. Sanırım vites dişli oranı düz yolda 5.viteste 70 km. ile gidişte en iyi yakıt değerini veriyor. Tabi uzun yolda bunaçok dikkat edemediğimden 3.5 lt. sarfiyatı gördüm. Motor seçimi olarak hiç bir sıkıntı yaşamadığım için ve diğer motorları bilmediğim için CBF 150 derim. Yamaha nın da ikinci seçenek olabilir. Yağ eksiltmesi yaşayabilirsin, Adana Ceyhan daki kontrolüm de yağ eksilttiğini gördüm ve bir motorcu yardımı ile onun ustasında değiştirdim. Yağı 1000- 1.500 km. bir kontrol etmekte fayda var. Bir de molasız 200-250 km de bir motoru ve kendini sağlık açısından bi 30 dk. dinlendirmek gerekir. Uzun yol CBF ile yorar mı dersen keyifli bir yorgunluğu vardır her motorda olduğu gibi. En uzun bacak Mersin Antalya arası ve Antalya Ankara arasında olmuştu. Ama Ankaraya geldiğimde tatlı bir yorgunlukla birlikte turu kazasız mutlu bir şekilde tamamlamanın ve başarısının hazzı çok hoştu. Ayrıntıları bir başka müsait zamanda paylaşırım. Tüm motorculara emniyetli sürüşler...
İlgi ve alakanıza çok teşekkürler Serkan bey konuyu bu kadar erken açmamım sebebide bu zaten: Herşeyi en ince ayrıntısına kadar konuşup bilgi ve görüş alışverişinde bulunabilmek. Övgüleriniz içinde ayrıca teşekkürler.
Serkan bey; ben sırasıyla TVS Apache RTR150, HONDA CBF150 ve Yamaha YBR125'i de kullandım. Hepsine de çok çok iyi baktım. Onlarda beni mekanik olarak hiç üzmediler... İçlerinde benim fiziksel özelliklerime göre en rahatı CBF150. Bu CBF150nin kesinlikle açık ara önde olduğu bir disiplin. Ama yakıt tüketiminde de açık ara önde. TVS de çekiş gücü olarak gerçekten önde. TVS, CBF den biraz daha az yakıyor. Ama ilginç olan birşey vardı. TVS ile sık sık düşüyordum. Anlayamadım gitti 2 tane TVS kullandım 2side aynıydı hatta lastikten mi acaba deyip michelin lastik almıştım ilk önce ama o da fark etmemişti, sonraları bir usta bunların şasisi yamuk o yüzden düşüyorsun demişti. Pek inanasım gelmemişti ama ortada da bir düşme gerçeği vardı. Sonraları CBF ve YBRden aynı yerlerdebile hiç düşmedim. O yüzden şimdi biraz çekiniyorum TVSden. YBR125 herkesce malum en az yakanı ama bana göre en rahatsız olanı YBR125. Yani bilemiyorum ama bir türlü güven veremedi bana o motor. 75-80km hızdan sonra havalanacak gibi oluyor. Yere bastığını hissedemiyorum bir türlü, hep bir tedirginlik var. TVS ye titriyor diyorlar ama bana göre YBR daha çok titriyor. Sonuçta ne seçeceğim gerçekten bende bilmiyorum.
Serkan bey Samsun'dan Kilis'e kardeşimin yanına Antep'e kadar otobüsle gittim. Antep-Kilis arasını özel araçla geçtik ve klasik yurdum yolları. Peki Kilis İskenderun arası sınırdan yollarda bu şekilde mi? Bende sınırdan önce Dörtyol'a oradan da İskenderun'a inmeyi düşünüyorum. Yani Kırıkhan'dan değilde Dörtyol'dan. Siz burada İskenderun'a giderken neyi önerirsiniz Kırıkhan üzeri mi, Dörtyol üzeri mi?
İskenderun-Mersin arasını bilmiyorum. Ama Mersin-Anamur arasını oldukça iyi bilirim. Anamur'u, insanlarını, şehri, sahilini, iskelesini, Mamure Kalesini, yaylalarını, ören yerlerini çok severim. Çocukluğumun 7 senesi Anamur'da geçti. Babam öğretmendi orada...
Anamur-Antalya arası da fena değildir yol bilgim. Oradan sonrası bilen büyüklerimden bilgi toplamakta bitiyor. ...
İlgi ve alakanıza tekrardan çok teşekkür ederim. Saygılar sunarım.