Ben de genelde temizlemeden yağlıyorum, hatta 3 bin kmdir ilk defa temizledim
Şahsen ben bizim zincirler çok ucuz olduğu için ve sürekli asfalt kullanımında fazla kirlenmediği için temizleme gereği duymuyorum. Temizlerken motorun sağına soluna yağ sıçraması beni ayar ediyor. Ama 600 RR'ın zincirine dikkat edersin heralde, bozulursa yamultur 20-30 liraya çıkamazsın, kaç paradır kim bilir![]()
@ilkerabi sen aküye çok yüklendin şatafata doldurdun motoru![]()
sizin yerinize ben sürüyorum motoru yağmur çamur biniyorum işe gidip geliyorum en basiti12 bin olmak üzereyiz taş gibi maaşallah
![]()
Krom egzoz siparişini bugün geçtim, cumartesi ya da pazartesi elimde olur, umarım katalizörün olmaması kayda değer bir fark yaratır![]()
Yok be yahu, nazar boncuğu bile yok.
Zenon normal far ile aynı wat, ledler ise normal park ampulunun 1/4 ü kadar..
Hayırlısı olsun, mekanik problem çıkarmaz inşallah; kaynaktır şudur budur.
Ben ses ve yakıt olarak ne değişecek onu merak etmekteyim.. Hararet atma görevi bir kısım da egzosa düşüyor, SİYAHA BOYALI malzeme her dalga boyunda salım yaptığı için soğutma için iyidir, ama çok fark edeceğini sanmam.. Soğuma esnasında çın, çın gibi sesler çıkmaya başlayabilir.
Mevcut egzosla yapmıyor dikkat ettiyseniz..
Selam arkadaslar. 2012 de bu motordan aldim. Fiyatina gore gayet basarili diyebilirm, motoru ybr motorudur dogru. Titresim yok cok konforlu. Gecen yaz izmir istanbul yaptim motorla 9 saatte istanbula ulastim yine 8.5 saatte geri dondum, hic yormadi diyebilirim ki ben motoruma cok bakmiyorum duzenli bakima.sokmuyorum uzun.yol yapiyorum buna ragmen hic motor agrizasi yasamadim.diyebiirim bazi elektrik agrizalari ve mekanil agrizalar oldu ama o kdari hepsinde olur, suan agir bakima soktum 500tl masrafi var ama 3 senede yaklasik 50.000km yaptim buda normal, hala motoru tas gibi ne yag yakma var ne cekis kaybi. Motora iyi bakarsaniz sizi uzmez diyebilirim, motoru tam japon ama kaportada iscilik ve kalite bir ybr degil, iyi bakmaniz lazim ama arkadaslardan biri motor piyasada yok demis. Ben izmirdeyim heryerde var kuryeler bile kullaniyor, parcalari ybr uyumlu oldugundan heryerde ve ucuza bulunabiliyor, yalniz allah sizi qubanin eline dusurmesin bu konuda, yetkili sevrisin 50 tl dedigi parcayi carsidan 10 tl ye aldim 810 tl dedi yetkili servis komple agir bakimina parcalari kendim alinca yari yariya kar ettim 500 e yaptiiryorum simdi, quba fabrikasi parca gonderdiginde bire bin katiyor, kargo parasini bile.musteriden talep ediyor, quba yetkili servisleri cok dandik ve disiplinsizler, 2 sene gatanti bozulmasn diye goturun ama sonra kendi ustaniza baktirabilirsiniz, genel anlamda motorun beklentiyi karsiladigini ve konforlu oldugunu soyleyebilirim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:55 ----------
Bu arada Egzoz katilazor diyenler flan goruyorum. Sakin katilazoru iptal ettirmeyin agalar, bi boka yaramadigi gibi nerdeyse 2 kat fazla benzin yaktiriyor ve dusuk devirlerde cok agirlastiriyor motoru.
Selam arkadaslar. 2012 de bu motordan aldim. Fiyatina gore gayet basarili diyebilirm, motoru ybr motorudur dogru. Titresim yok cok konforlu. Gecen yaz izmir istanbul yaptim motorla 9 saatte istanbula ulastim yine 8.5 saatte geri dondum, hic yormadi diyebilirim ki ben motoruma cok bakmiyorum duzenli bakima.sokmuyorum uzun.yol yapiyorum buna ragmen hic motor agrizasi yasamadim.diyebiirim bazi elektrik agrizalari ve mekanil agrizalar oldu ama o kdari hepsinde olur, suan agir bakima soktum 500tl masrafi var ama 3 senede yaklasik 50.000km yaptim buda normal, hala motoru tas gibi ne yag yakma var ne cekis kaybi. Motora iyi bakarsaniz sizi uzmez diyebilirim, motoru tam japon ama kaportada iscilik ve kalite bir ybr degil, iyi bakmaniz lazim ama arkadaslardan biri motor piyasada yok demis. Ben izmirdeyim heryerde var kuryeler bile kullaniyor, parcalari ybr uyumlu oldugundan heryerde ve ucuza bulunabiliyor, yalniz allah sizi qubanin eline dusurmesin bu konuda, yetkili sevrisin 50 tl dedigi parcayi carsidan 10 tl ye aldim 810 tl dedi yetkili servis komple agir bakimina parcalari kendim alinca yari yariya kar ettim 500 e yaptiiryorum simdi, quba fabrikasi parca gonderdiginde bire bin katiyor, kargo parasini bile.musteriden talep ediyor, quba yetkili servisleri cok dandik ve disiplinsizler, 2 sene gatanti bozulmasn diye goturun ama sonra kendi ustaniza baktirabilirsiniz, genel anlamda motorun beklentiyi karsiladigini ve konforlu oldugunu soyleyebilirim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:55 ----------
Bu arada Egzoz katilazor diyenler flan goruyorum. Sakin katilazoru iptal ettirmeyin agalar, bi boka yaramadigi gibi nerdeyse 2 kat fazla benzin yaktiriyor ve dusuk devirlerde cok agirlastiriyor motoru.
Halil kardeşim heralde ben titreşim konusunda fazla hassasım, motor çalışmıyormuş gibi gitmesini bekliyorum :cherry: Eşzamanlı olarak karşılaştıracak bir motor olsa yakınımda, Xr, Ybr, Drift vs içim rahatlar da, bulamıyoruz test edecek motorKışın yeni kasa bir Cbr 125 test etmiştim benimkinden fazla titriyordu o kesin. Yazın Orhan'la buluşursak değişiriz motorları deneriz. 5. vites sadece 65-70 arası bir süre sonra rahatsız ediyor titreşim, ama bu Ybrlerde de olan kronik bir devir aralığıymış. Öncesi ve sonrasında titreşim yok gibi birşey, sadece çalıştığı hissediliyor. Senin de bahsettiğin gibi, titreşim göreceli bir kavram sanırım
Benim göstergeyi de bizim araba ile karşılaştırmıştık (doblo). 50-70-90-100 km hızlarda birebir aynı gösteriyordu.