Kuba Kuba XR125 - XR125 Plus Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

CBX olsun Kawasaki'nin eski model GPZ-400 veya 500 olsun enfes makineler.
Cbx ler, çoğunluk polis çıkması 750P ler, her şehirde birkaç tane vardır. Ancak parça olayına amerika da bile (!) pahalı ve zor bulunuyor diyorlar. Burda ise bulan maymun şeyine benzetmeye kalkıyor. Türkiyede bu makinayı alıp uğraşmak tam delilik olur. Bütün yaz uzun uzun yol yapmıycaksan hele. (Tornacılıktan vakit kalırsa eğer!)

Motosikleti
2013 Kuba XR 125 - 2023 MG V85TT
Ben bu aralar motora uzağım geniş bi zamanda yapacağım dediklerini selmani aklımdasın :cat:

360 km de yedeğe düştü depo. Çoğunluk agresif şehiriçi kullanım.Ana depo 10lt ve yedek depo 2lt diye biliyorum. Burdan hesap yaparsak 2.77lt/100km gibi bir değer çıkıyor.
Siz kaç km'de yedeğe geçiyorsunuz ?

full dolu depo 270 km ş.içinde yedeğe geçtim ama 1 aydan fazla bindim 270 km için buharlaşmada oldu baya galiba sizin değer gayet iyi

Yedege dustugunde trip metreyi sifirladim ve 20 tl'ye 3.95 lt yakit aldim ve muslugu duze cevirdim tekrar yedege dusene kadar yaptigim sehir ici (sıkı devirli kullanimlarda) 140 km olmustu.
Sanirim 12-14 kurus arasi değişiyor ve ben gayet memnunum :)

Videolar ne oldu arkadaşlar :p

Tek kişi bindiğim için ve max. 80km hızla kullandığım için amortisörleri en yumuşak konuma aldım, öyle ahım şahım bir yumuşama olmuyor, arkası da yüselmiyor, tam tadında.
Sürüş esnasında yolun engebesini daha az hissediyorsunuz. Artçısız sürüyorsanız tavsiye ederim.

800km ye yaklaştım. Motor sessiz çalıştığından mıdır bilmem seyahat sırasında zincir sesi duyuyorum, zincir yağlı. Eski motorumda egzoz sesinden duyulmuyordu pek.

Hocam zincir sesi gayet normal motor tisil tisil gidiyor sessizce :)
Video ve fotoğraf yuklemeyi beceremedim yardimci olursaniz bende paylasabilirim :)

Videoyu youtube'a yüklemeniz gerekiyor.
Resimleri de hizliresim.com'a yükleyip forum yazan kısımdaki linki buraya atabilirsiniz :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------

50 tl 342km yol yaptım 200km si 2 kişi uzun yol geri kalanı tek kişi bana cok geldi sizce nasıl arkadaşlar

Bardakla titreşim testi yaptık, asistanım olmadığı için görüntü kalitesiyle idare edeceksiniz.
XR'cı arkadaşlara hediyemdir.
İlk 30 saniye sele, ikinci 30 saniye sol ayak peginden :)

Motosikleti
2013 Kuba XR 125 - 2023 MG V85TT
kapanış müthiş olmuş :) bende yapacam ne ara ama bilmiyorum :)

İyi oldu bu ilkerabi saol, yarın hemen karşılaştırırım bende :)
Ayaklık da aynı titriyodur heralde, titreşimin ilk başlardakiyle alakası yok. Km arttıkça motor sakinleşti.

kapanış müthiş olmuş :) bende yapacam ne ara ama bilmiyorum :)

Ben kamerayı çarptırdım sanırım, az daha durabilirdi belki bardak. Kameranın vizörüne bakarken gaz kolunun yerini bulmak sorun oluyor, yardımcı olacak birisi olursa 30 saniyede biter filim.

Ayak pegine bardak koyarsanız altına sakız falan yapıştırın... :)

Son yakıt tüketim değeri 354km de yedeğe geçtim ve 431km de fulledim 11,6lt yakıt altı ortalama 2,69lt yapar. sakin kullansam 2,5lt altı olacak yani

Biraz daha sakin kullanımla 2lt altına inmek mümkün ancak yolda hız tümseği, kavşak, lamba yaya geçidi filan yoksa...

Ona rağmen gel gör ki.. 3.5-4 litre yakan emsalleri yok satıyor..

Titreşim testinin altına bakın ne yazmışlar:

8mEd9k.jpg
[/url][/IMG]

Bugün Anamur-Gazipaşa yaptım. Gidiş dönüş 180km yol yapmışım. Yolların %80'i virajdı, bazı yerler vasattı yalnız, dalgalı tırtıklı virajlar gerçekten rahatsız ediciydi. Yolun bir kısmı ise virajlar çok güzeldi. Vurdum dibine, 2 saatte geze geze gittim, 1 saatte döndüm. Dönüş sırasında geri dönüşüm borusu, o hava üfleyen zımbırtının borusu patladı. Egzoz contası kaçırıyor gibi iğrenç bir sesle geldim. Bunun dışında bir sorunla karşılaşmadım.

Bu da lastik kontrol :) Erimiş asfalta ve dalgalı virajlara güvenip gönül rahatlığıyla yatıramadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar