Bugün benim motorun titreşimi ciddi anlamda canımı sıkmaya başladı.
Bugün 60km kadar yol yaptım. 50-80km arası seyahatte, özellikle ayak pegleri uyuşturacak karıncalandıracak seviyede titriyor. Çok rahatsız oldum. Elciklerde pek yok.
Özel durumları da söylemem gerekirse, motorda koruma demiri var. Elimi o rahatsız edici titreşim anında motor bloğuna koyduğumda motorda zerre titreşim yok. Koruma demirine koyduğumda ise ayağımdan beter titriyor ! Aktarma sisteminde mi titreşim oluşuyor diye de düşündüm. Motor sabit boşta gaz verdiğimde de titriyor.
Şüphelendiğim şeyler, sırasıyla şu şekilde,
-Koruma demirinin yanlış montajı, veya uygunsuzluğu nedeniyle şasi titriyor, bu da peglere yansıyor. Hoş, titremeyen blokla nasıl titriyor demir bilmiyorum. O çok az titreşimi koruma demiri yayıyor olabilir.
-Buji, ateşleme bobini, sübap ayarı üçlüsünden birinde sıkıntı olduğundan vuruntulu çalışıyor olabilir ?
-Tüm gevşek civataları sıktım, ama gözümden kaçabilecek gevşek bir civata olabilir, son ihtimal.
-Krank balansöründe fabrikasyon hatası nedeniyle sıkıntı olabilir.
Büyük ihtimal 1. veya 2. düşündüğüm. Koruma demirsiz halini bilmediğim için öncesini bilmiyorum. Motoru çalıştırmadan koruma demiri taktırmıştım.
Yarın 500km ilk bakımına gideceğim. Büyük ihtimal "Daha motor açılmamıştır" zırvalarını atacaklar da, yemezler. Hafif titreşim olur da, bu kadar olmaz.