KUBA XCG 150 GAZ YEMİYOR

Merhaba Arkadaşlar,

Bende Kuba Xcg 150 var daha 400 km de fakat motorun bir sorunu var, Motor Yüksek devirlere geldiği zaman gaz yemiyor yani boğuluyor,
ani haz verince boğuluyor , hava sıcak olamasına rağmen ilk çalışmada cikleyi çekmeden çalışmıyor kaç defa karbülatorden tahliye yaptım ama sorun hala devam ediyor yardım ederseniz sevinirim

Motosikleti
Hero X Pulse 200
hava ayarı düzgün yapılmamış gibi geldi yani bu tür şeyler hava ayarından oluyor genelde kesin bir bilgim yok yanlışım varsa düzeltin lütfen

sorun karbüratörden kaynaklı gözüküyor. ya karbüratör kirli pis benzin kullanmış olabilirsin. ya da fabrika çıkışı ayarları tam değil yakıt ayarına bakmak gerek. ayrıca 400 km deki motora niye yüksek devir yaptırıyorsun? rodaj vardı daha...

sorun karbüratörden kaynaklı gözüküyor. ya karbüratör kirli pis benzin kullanmış olabilirsin. ya da fabrika çıkışı ayarları tam değil yakıt ayarına bakmak gerek. ayrıca 400 km deki motora niye yüksek devir yaptırıyorsun? rodaj vardı daha...

Bencede Karbüratörde,
Kendi İnkanlarımızla Düzeltme Yolu Varmı ? Ayrıca Rodajda Aynı Sabit devirde gidilmeyecek diye biliyorum devir saati bi inip bi kalkacak diye

Peki jikle aşağı mı kapalı oluyor yukarı mı acaba ? galiba bende de aynı sıkıntı var. Bende bugün aldım gün boyunca hiç tıkanmadı fakat şimdi 5 saat kadar dinlendikten sonra çalıştırdım gaz yemedi bende bekledim ısıttım ama gene gaz yemiyor.

Karburatorden olabılır.

Ezbere yorum atıcağına biraz okusaydın keşke. Adam hava ayarı yapıldı, düzeltildi diyor.
---

Ekleme yapiyim. Özellikle yeni motorlarda depodaki fabrikasyon çapak vb parçalar zamanla karbüratörü tıkadığından dolayı tekleme-çekmeme vs gibi düzensiz eğilimler gösterebilir motosiklet.

Karbüratör ayarları tam ama yinede bir sorun var ise depo ve karbüratör temizliği yapın. Özellikle plastik depolarda bu sorun baya bi fazla görülmekte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar