Kuba X-Boss Devri yukseltip gazi birakinca gelen metal sesi

Kuba x-boss motorum var 50 den 110 luk son zamanlarda bu ses cok dikkatimi cekmeye basladi yolda giderken devrimi yukseltip 7000 lere falan geldikten sonra gazi dusurunce bir anda tttrrrrrr diye sanki kurmali bir seyi geriye cekiyormus gibi ince bir metal sesi geliyor ve bu ses blok kisminin orlardan geliyor buna eminim motorun yaginda bir sorun yok neden olabilir

👇Sesi kaydettim onu da ekliyorum 👇

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Gevşek sac sesi bu. Gevşek bir metal kaporta parçası böyle ses yapar.

Bu tarz motosikletlerde böyle titreşimden gelen sesler normaldir.

Kuba x-boss motorum var 50 den 110 luk son zamanlarda bu ses cok dikkatimi cekmeye basladi yolda giderken devrimi yukseltip 7000 lere falan geldikten sonra gazi dusurunce bir anda tttrrrrrr diye sanki kurmali bir seyi geriye cekiyormus gibi ince bir metal sesi geliyor ve bu ses blok kisminin orlardan geliyor buna eminim motorun yaginda bir sorun yok neden olabilir

Gevşek sac sesi bu. Gevşek bir metal kaporta parçası böyle ses yapar.

Bu tarz motosikletlerde böyle titreşimden gelen sesler normaldir.
Son 100 kmdir bu ses var duzeltebilecegim bir sey mi yani
Kaportada erisebildigim heryerin vidalarini kontrol ettim sıktım subap sesi degildir demi

Baya baya titreşim zırıltısı tüm vidaları kontrol edin. Biraz dikkatli dinleyerek aşağı yukarı nereden geldiğini de anlayabilirsiniz. Blok bölgesinden geliyorsa motor saplamaları gevşek olabilir bazen egzozdan geliyor üzerindeki saclardan yada saplamalar gevşemiş oluyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bölge tarifine bakarak tavsiyem önce motor saplamaları biri üstte birde altta vardır onları sıkın, koruma demirini sökmediyseniz onu sıkın. sonra egzoz üzerindeki sacları kontrol edin oynama falan varmı onlarıda sıkın egzoz bloğa giren saplamaları sıkın, egzoz saplamalarını sıkarken çok güç uygulamayın saplama kırılabilir. Sonrasında ses azalır ama bu tarz motorlarda o zırıltıları tamamen kesemezsiniz gevşek bir yer yoksa görmezden gelin. Titreşimden rahatsız ve motor yükseltildi ise 100 cc v.s dişlileri değiştirin ön 15 arka 36 yapın tork baya azalacaktır ama artık eskisi kadar titremeyecek ve eskisi kadar zırıldamayacaktır, ama yokuş performansınızda düşecek.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar