Kuba süperlight 0 alma sıkıntısı hakkında

Öncelikle herkese merhabalar aranızda yenıyım ama saatlerımı vererek motorlar hakkında yorum okudum, ellerinize sağlık..

Kuba süperlight almayı düşünüyorum çok süre geçmedi bir motorcuya gittim fiyat almak için kuba'nın sitesindeki yaklasık 7000tl(2015) dedi.Bende gerek sahibinden.com olsun gerek galeri sitelerinde olsun araştırma yaptım 0 süperlight 6000bin tl'ye kadar var.Motor satıcısına bu durumu söyledim 0 'ı daha ucuz diye adamda, "O motorlar 2013/2014 hatta 2012 bile olabilir dedi elinde kalmıstır satamamıştır, elinden cıkarmak içince 2015 diye satıyodur dedi.Burdaki abilerimi bunu soracaktım sitesinde 7000bin tl olan motor bazı yerlerde 6000/6500 bin tl bu nasıl olabiliyor,ve bu motorların 2/3 sene yatmış olup bazı malzemelerın kullanılamaz halıne geldiğini söyledi eğer dediği gibi bir durum varsa haklı yani depoda nemin vsvs. içinde çürüme bile yapabilir 2-3 senede, adamın dediği gibi bir durum söz konusu olabilirmi.
Öğrenciyim çalışıp bu motoru almayı düşünüyorum ve acemiyim ondan bu konuya acıklık getirmenizi rica ediyorum, şimdiden teşekkür ederim.. :)
:silent::silent:

Eğer güneşte çok bırakılmadı ve sadece olduğu yerde durduysa sıkıntı olmaz gibi.Sanırım bi kaç mesaj öncede söylemiştim arkadaşım 2013 xcg150 aldı 2500 diye.Normal bir şekilde kullanıyor bi şikayeti yok şimdilik.Bence olabilecek sıkıntılardan biri satarkendir.Sonuçta 1 yıl kullandın sattın varsayarsak 2016'da 2013 model bi motor satmak fiyatını baya bir etkiler bence.

Şahsi görüşüm ve edindiğim tecrübelere dayanarak şunu söyleyebilirim; stok durumu olsa da bu maksimum 2014 motoru 2015 yılında satmak olabilir. Bunun iki nedeni var, satıcı model değişikliği riskini alıp asla 2 yıllık stok yapmaz, bir far ya da renk değişse stoklar elinde kalır. Örneğin SL200, 2013 yılı sonuna kadar siyah koruma demirli üretildi. 2014 sonrası krom kaplama oldu. Bir de hiçbir satıcı satış performansını ölçmeden böyle para bağlamaz ticari olarak. SL200'ün satışları 2015'de artış gösterdi. Yani 2012 yılında 50 motor alıp kenara koyayım diyecek bir çılgın yoktur bence. 2016'da SL200'ün haki yeşil modeli gelecek mesela. Sanırım bağlantıda olduğun satıcı 7.000'de ısrarcı olmak adına biraz abartmış olayı. Hayırlısıyla birikimini yapıp gönlündeki motoru alırsın inşallah. Tek söyleyeceğim alır almaz fabrika lastiklerini çöpe atman gerektiği, ki bu şu an minimum 550 maksimum 800 TL ek maliyet demek...

Selamlar

Hazır konusu da varken bir soru da benden:

Motosiklet modeli yıla göre değişmedi ise örneğin 2014 ve 2015 yılı görsel bir değişiklik yok hangisinin 2014 hangisinin 2015 olduğunu (ikiside sıfır) nasıl anlarız?

Motor şase üzerinde yazar mı bu ? Yazıyor ise şase numarasında mı gizli oluyor bu yoksa ayrıca başka bir yerde mi yazar ?

Bilmeyen bir alıcıya "2015 bu güzel abim" diye 2014 iteleyebilirler mi ??

Cevaplar için teşekkürler

@ELque @shadowmaster Cevaplarınız icin teşekkür ederim muhtemelen dediğiniz gibidir, birde yeni baslayacagım icin süperlight200 ideal midir sonucta 5000-6000 tl para vereceğim, önerebileceğiniz motor. varmıdır başka

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:50 ----------

Tam bilmiyorum ama koltugun altında şaşe numarası oluyormuş, e devletten sorgulatınca motora dair herşey cıkıyormuş

E devletten sorgulatmadan da anlaşılabilecek bir durum varmıdır? Asıl merak ettiğim bu.

Bildiğim kadarıyla şaşe no'yu sorgulatıyorsun birde satıcılar bunu göstermiyormuş bazen anlaşılmasın diye ama tecrübeli birinin yorumlarını dikkate almanızı öneririm

Kesilen fatura olacak zaten o faturada yazmıyor mu model yılı diye :silent:

Bence satıcı itelemek istiyorsa bunuda kılıfına uydurur önemli olan şase no ve şaşe nonun ruhsatla aynı olması , sorgulatınca herşey cıkıyor zaten

Şüpeye düştüğümüzde şase No sorgulatıyoruz. İzin vermeyen satıcılar için "geriye DÖN" "ileri MARŞ" :))

Yahu sıfır alınırken de bu kadar ölçüp tartmaya gerek yokki. Shadowmaster açıklamış işte ne güzel. Bas parayı al nerede ucuzsa. Garantili sonuçta.

Para da senin keyf de, ama ben fiyata biraz takıldım. 7 bin lira tek silindir v twin bile olmayan 12 beygirlik hava soğutmalı Çin malı bir motor bence o parayı hak etmiyor.

İkinci el regal raptorlara bir göz atsan bence güzel olur. Her gün gittiğim kafenin yanında bir regal var adam bugun döşemeyi yeniletmiş egzoz ları falan da açtırdı hayvan iki silindir 2006 model ama kükrüyor bildiğin. Ben ÖN yargılı idim ama öyle sağlam görünce gerçekten imrendim motora fiyat da 6.5a satarım gibi bir laf ediyordu internetten daha ucuzunu ve temizini bulacağına eminim.
Acele etme biraz araştır güzel kardeşim.

ben satıyorum istersen iletişime geçebilirsin. 3800km.de 15 gün sonra 1 senesi dolacak garantisi devam ediyor

Fiyat nedir

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:04 ----------

Haklısınız zaten bu gidişle 0 alamıcam ancak 2. El uygun 4-5 arası bişey alabilirim regal raptor daytona 250 ler çok güzel fakat 2. Eli 7000-7500den baslıyor öğrenci adamım gücüm yetmiyor 😂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar