Merhaba arkadaşlar.
Malum son zamanlarda kask kameraları revaçta.Bu konuda en iyi çözüm go pro olarak görünse de ekonomik anlamda cepleri zorluyor.Bende buna karşılık alternatif bir çözüm buldum.Go pro kadar kaliteli çekimler yapamasam da işimi görecek derecede sonuçlar aldım.
Yalnız benim kullandığım kamera kaska takılabilecek bir kamera değil.O yüzden birkaç deneme sonrası kameranın en iyi konumlanacağı yerin farın üstü olduğuna karar verdim. Far maskesinin üzeri aslında harika bir yer ancak çekim açısı maalesef yukarda kalıyor.O yüzden farın üstü en güzel açı.Tabi akşamüstü motosiklet kullanan arkadaşlar uzunları kullanamıyor.Ben akşamları kullanmadığım için hiç sıkıntı yaşamadım.Birkaç kez denemek için akşam üzeri dışarı çıktım.Kısa farlara hemen hemen hiçbir olumsuz etkisi yok.
Gerekli malzemeler:
1. Kodak zm 1 kamera
Bu kamerayı seçmemde ki sebep hem çok ucuz ,hem batarya süresinin uzun hem de su geçirmeme özelliği var.(bu fiyat aralığındaki kameraların bataryaları yaklaşık 2 saat dayanıyor.Bizim kameramız yaklaşık olarak 4 saat kayıt yapabiliyor.)
2. Amerikan fermuarı(cırt cırt)
Tuhafiyecilerde rahatlıkla bulabilirsiniz.Fiyatıda çok komik rakamlarda.Yalnız kalın olanlarını tercih edin.(resimdekilerin eni daha kalın olanlarından)( Tabi arkası yapışkanlı olanlarından.)
Sonrasında kameramızın ön yüzeyini Amerikan fermuarının tırtıklı olan yüzeyiyle güzelce kaplıyoruz.Diğer parçasını ise motosikletin farının üstüne yapıştırıyoruz.Devamında ise kameramızı çalıştırıp farın üzerindeki fermuarın üstüne konumlandırıyoruz.Bu kadar basit.İşimiz bittiğinde ise kamerayı çekip alıyoruz.
Kamera aşırı sarsıntıdan düşüp zarar görmesin diye küçük kamera ip askılarından kullanabilirsiniz.Yarın o ip askıyı nereye taktığımı çeker paylaşırım.
Temsili resim.Yarın motosiklet üzerindeki fotoğraflarını da paylaşırım.
Son olarak ben kamerayı genelde şehiriçinde kullanıyorum.Birkaç kez arazide de kullandım.Hoplama zıplama yapmadığınız sürece iyi sonuçlar alabiliyorsunuz.Zaten kamera fermuardan kurtulsa bile ip askı sayesinde yere düşmüyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Alternatif bir kamera arayanlar için umarım faydalı olur.
Toplam maliyet : Kodak zm1 video kamera:45 TL + Amerikan fermuarı : 2 TL + 8 GB sd Hafıza kartı 12 TL = 59 TL
Ve sonuç