ya bana gore pahalı biraz sonucunda lise ogrencisiyiz neyse artık yaza dogru yeni motor alırsam ne olsa burdasınız o zaman goruşürüz dijital gösterge işini
selam herkese.
arkadaslar son gunlerde motorumun sesi biraz arttı gibi geliyordu bana. gercekten oyle oldugunu farkettigimde aynı zamanda egzosun gevsedigini de farkettim.
servise gittigimde motorun tam altında egzosu tutan sabit bir parca oldugunu ve o parcanın kırıldıgını gosterdi bana ustamız. dikkat ettim de biraz zayıf bir metal parcası idi. sanıyorum titresimden dolayı kırıldı, cunku motorun altı biryerlere carpsa idi izi olurdu.
sonuc olarak 800km de ilk olarak basıma gelen arıza bu oldu
iyi aksamlar herkese.
Bu olayın aynısı Yahya (cycle27) kardeşimizin başınada geldi. Yanılmıyorsam şu anda halen öyle dolaşıyor. Benim motorun alt bağlantı deliği biraz daha kalın bir metalden yapılmış. onun için öyle bir problemle karşılaşmadım. Bu arada geçmiş olsun.
evet 8000 devire kadar gercekten motor daha rahat. ama ondan sonra titreşim kullanıcıyı rahatsız etmese bile motorun kendisini rahatsız ediyor. özellikle hızlı giderken grenajların rijitliğini kaybettiğini hissediyorum. eve gelince bakıyorum: sapsağlam duruyorlar ama beni paranoyak etti galiba
bence bu motorun dişli kutusu 6 vitesli olsaydı cok daha iyi olurdu.
tamam o zaman.
demek ki ön dişliyi buyultuyoruz. 15 yerine 17 dişli takıyoruz. böylece şasiye cok yakın olan zincir biraz da uzaklaşır umarım.
ancak daha fazla da degişiklik yapmak istemeyiz şimdilik: zira motor seriligini kaybederse, kırmızı ısıklarda mondiallere falan gecilirse, erkeklik gider
bu arada motorun gercekten cok cekici semih kardes. iyi gunlerde kazasız belasız kullanırsn insallah.
tesekkurler arkadaslar. gorusmek uzere.
arkadaşlar geçen gün bi arkadaşımın ablası evleniyodu.düğüne gittim.içeri girdim 2 dk geçmedi dijital kilometre saatini soketinden çekarıp yanıma almayı unutmuşum.hemen dışarı çıktım ama çok geçti.adi herifin biri soketi ile birlikte tutup koparmış kabloları sarkıyodu.her zaman çalmasınlar diye motordan inerken yanıma alıyordum.o gün unuttum 2 dk içinde çalmış şerefsizler.neyse Allahtan yedekte vardı biraz daha.ama biri gitti.çok canım sıkıldı yaw.o çalan arkadaşa soruyorum ulan sen sadece cihazın kafasını ne yapacaksın mekanik aksamı olmadan.bari ön janttan onlarıda sökseydin.yaw varya çok sinirlendim o gün.düğüne eğlenmeye gittim ama zehir oldu düğünüm.bu arada geçen gün fotoğrafları sizinle paylaşırken dijitalin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum kbakmayın.ama en kısa zamanda fotoğrafları paylaşıcam sizinle.