Kuba Razore 100 Supap Ayarı Nasıl Yapılır?

Selamun aleykum kuba razore 100 motosiklete sahibim supap sesini duyduğumdan dolayı supap ayarı yapmak istiyorum mondial servisine yaptırdım elle yaptılar ama pek memnun değilim kendim yapmak istiyorum SENTİL ÇAKISI mevcut 0,06 - 0,0,8 değerlere sahip... Yardımcı olurmusunuz?

Piston üst ölü noktaya geldiğini nasıl anlarım? işaretlerin olduğu kapağı söktüm volanda şöyle işaretler var ( l l ve F l ve T l ) iki cizgi ve F l Ve T l şeklinde işaretlerin resimleri aşağdaki gibi

NOT: Volanı çevirdiğimde İki çizgiden sonra F l ve T l işareti geliyor şimdi hangi işaretteyken piston üst ölü noktada olup supap ayarına geçilmesi gerektiği andır?

gP4jdN.jpg

LvYdkV.jpg

nb5bJR.jpg

Son düzenleme:
piston üst ölü noktaya 2 defa çıkar 1 inde patlar patlama zamanında ayar yapacaksın bujiyi sök elini tıka motoru çevir bujiden nezaman hava üflemeye başlıyorsa o patlama zamanına geliyor demektir buji deliğinden bi tornavida gibi bişey sok pistonu en üst noktaya getir sibopları ayarla elinde bişey yoksa karbiratör tarafındaki sibopun arasını 1 jilet arası eksoz tarafındakini 2 jilet arası yap jilet vidaları sıktığında sibopun arasında boşluksuz tatlı oynasın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar