Kuba Race 125 Kelle Motor Atma İşi

İyi forumlar 3 ay önce Kuba Race 125 modeli motorsiklet aldım ancak motoru konusunda birçok şikayetim var, öncelikle motor sürekli sorun çıkarıyor istop etme ısınınca zor çalışma vs ve zor gaz yiyor, top speed 85 görüyor ki sıklıkla otobana çıkan biri olarak bu durum çok sıkıntı oluyor, dişlilerle oynayarak 120 civarlarını görebiliyorsun ama bu seferde motor torktan düşüyor yokuşlarda bayılıyor en sonunda kelle motor atma kararı verdim. 250lik cg motorunun uygun olacağını düşünüyorum motora ayıracak çok bütçem yok
Sizinde değerli görüşlerinizi merak ediyorum.

Yorumlarda kirlilik olmasın diye bazı soruları şimdiden cevaplayayım :)
Sürmesi keyifli olduğu için cross tipi motor aldım
Asfaltta sürmek için süpermotoya çevireceğim orjinal haliyle sürülmeyeceğinin farkındayım
Motor tecrübem yeterince var aklınıza gelecek neredeyse her türlü kazayı atlattım motorsikletlere hakimim
Hayır amacım apaçilik değil motorun tatmin etmesi
İleride masraf çıkaracağının farkındayım
Yapacağım işlemin yasal olarak ruhsata işlenmesi gerektiğinin farkındayım
Son olarak hayır üstüne para koyup başka motor almak istemiyorum motorumun görünüşünü kullanımını zevkini seviyorum.

İyi günler Soner bey bende kuba race 125 sahibiyim ısınınca çalışmama sorununa gelince benzin pompasının çıkışındaki geri benzin kaçırmaması için koyulan sibop ısınınca şişiyor ve 1-2 dakika geçip de dış kısmı soğumaya başlayınca sıkışıyor YouTube da bununla ilgili bir video var. Bende kendim söktüm ve sorun çözüldü sıcak soğuk farketmez tek marş çalışıyor. 250 kelle motor işine gelince motor bloğunu zaten motora zar zor sığdırmışlar. 250 cc motor sığmayabilir. Daha önce 200 cc yapıldığını gördüm yani 200 cc yapmanız daha mantıklı olabilir. 63.5 79 boy Mondial Xtreme Max motoru koyarsanız parçasını daha rahat bulabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar