Herkese tekrardan merhaba
Urfadan katılıyorum okuyan varsa son dönemlerde sıfır süperlight alarak aranıza katıldım. Dün itibariyle ilk bakımı yaptırdım ve servis sadece yağ değişimi ve civataları sıktı başkada bişe yapmadı. Yağ olarak Shell 20W-50 yağ koydu. Ve sabahları 3-4 marşta çalışan motor şuan vurdurunca anca çalışıyor. Bugün hemen servise gittim tekrar ve dün koyduğunuz yağdan dolayı havalarda hala soğuk olduğu için motor çok zor çalışıyor dedim. Servisteki adam '' yağla alakası yok. aküde sıkıntı var ona bakalım'' dedi. FOrumu okuduğum kadarıyla bu durum yağ ile alakalı. Ancak ısrarla aküye bakmak istedi. Bende hayır dedim. Dün bakım yaparkende 10W-40 koymak gerekmiyormu dediğimde '' 40'lık yağ ile sabah çalıştırırken sorun yaşarsın '' dedi.Bugün bunu hatırlattığımda öle bişe demedim dedi. Daha sonra adam ''Bundan sonra bu motorun bakımı 100 tl'' dedi. Şikayet edeceğim seni dedim. Selamda söle dedi. Ne yazık ki urfada tüm esnaf bu şekilde bilen bilir. Neyse bugün akşam tanıdık iyi bir motorcuya gideceğim muhtemelen yağı boşaltıp 10W-40 koyacak. Yaz için 50 olan yağ uygun diye biliyorum.
2 sorum var.
1- Şuanki 50'lik yağ kalsın mı. Havalar 10 güne ısınacak. Havalar ısındığında motorun sabah çalışmama olayı biter mi?
2- Bu servisleri şikayet edeceğimiz bir kurum var mı?
Şimdiden teşekkür ederim.
Ben askerliğimi urfa zırhlı tugayda yapmıştım yıllar önce,çarşı izinlerinde her esnas bizi görür asker olduğumuz anlar yanlarına çağırır bir şeyler ikram eder sohbet etmek isterlerdi.Zaman ilerledikçe insanlarda yaşamlarda değişiyor maalesef.
20-50 yağ koyan bir motorcu görmedim açıkçası,garip bir durum olmuş.Ben şahsen 15-50 yağ kullanırım yaz ayları için.Değişmesi yerinde olur zira motor daha yeni.10-40 da koyasanız yaz ayında sorun olmaz yeterki motul 5100 marka olsun.Yağ konusu kişiden kişie farklı yorumlar getirsede sl200 de motul yağı tavsiye ediyoruz.Akünüzüde kontrol ettirin bu arada sarj durumunu.Soğuk havalarda aküler boşalma yapar ,özellikle sıfır sl200 aküleri sıkıntı bu noktada.
servisleri şikayet için tüketici haklarına veya zabıtaya şikayet etmeniz lazım.oradaki servisin yeterlilik belgesi,sertifikası varmı kontrol edilmeli.her önüne gelen servis açıyor ve kontrol edilmiyor.vatandaşın şikayetleri üzerine gidiliyor.bu şekilde bir davranış çok yanlış servis tarafında.aslında bu tür durumlarda kendi yağınızı kendinizde kolayca değiştirebilirsiniz,bu motorunuzla aranızda olan bağıda artırır ve yağ değişmek zor bir işlemde değildir.