Ön ve arka frene basınca fren lambası yanmıyordu bugun götürdüm arka fren müşürünü halletti ancak ön fren için siyanl duşlarının olduğu kolun değişmesi gerektiğini söyledi. Bana pek mantıklı gelmediği için yaptırmadım, bir doğruluk payı var mıdır?
Herkese merhaba. Forumdaki ilk mesajım biraz uzun olacak ama yardımcı olursanız çok sevinirim. Uzun zamandır istediğim ve forumdan da takip ettiğim 30binde biraz hırpalanmış SL200 ile aranıza katıldım. Ancak motoru aldığımdan beri yüzüm gülmüyor desem yeridir. İlk motorum, öğrenciyim ve bu kadar sıkıntı çıkması maddi manevi dayanılmaz bi hal aldı. İlk zamanlar farkettiğim bi sorun olan kalkışta zincirden ya da öndeki çarktan gelen garip bi sürtünme sesiydi (tartartar şeklinde). araştırdım yakın diye maltepedeki servise götürdüm baktılar debriyaj balatası bitmiş dediler. Toplamda 300 e hallolur dediler o ara yaptıramadım bi süre erteleyip yaptırırım dedim. Ondan sonra gazı biraz açınca yine zincirden tak diye şiddetli sesler gelmeye başladı çevremdekilere sordum zincirin bol dediler serviste onu daralttım lokma atladığı için o ses geliyormuş. En sonunda dün motora bindiğimde 2. Viteste gaz yememeye başladı. Yine tutup servise götürdüm servisteki genç arkadaş motora bindi biraz da sert kullandı açıkçası çıktı servisten bi tur attı geldi şanzıman dağılmış mil kırılmış dedi. Getirene kadar idareten gelen motor usta bindikten sonra 1.viteste dahi gitmemeye başladı. Neyse kafadan 600-700 tl gider dedi usta. Oradaki parça siparişi ile ilgilenen adama sadece şanzıman ne kadar dedim bilmiyorum dedi bilgisayardan baksak hemen dedim usta sana fiyat çekmedi mi neyse o işte falan dedi. 19 yaşındayım küçük durduğum için pek ilgilenmiyolar gibime geldi. Motoru almak için part time işlerde çalışıp üstüne bu tarz sıkıntılarla karşılaşıp bide üstüne servisin böyle davranması cidden çok can sıkıyor. Verdikleri fiyat ne kadar doğrudur başka güvenilir usta tavsiye edebilecek olan var mıdır büyüklerimden yardım bekliyorum. Teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:53 ----------
Yok mu bi yardımsever abim bi an önce yaptırmak istiyorum motorumu lütfen yardımcı olun
geçmiş olsun yapıcak bişey yok ya yaptırıcaksın yada satıcaksın bu haliyle. keşke sabredip düşük km bir superlight alsaydın. alırken ilk motorun heycanıyla çok incelemeden aldın heralde. hangi parçalar değişçekse hepsini tam öğren internetten bakarsın fiyatlarına usta çok şişiriyosa yüzüne vur öğrenci olduğunu söyle. ankaradaysan yardımcı olurum sana güvenilir usta da önerebilirim.
mitası unut, buzz motora ön için 80-16 sor o daha doğru...
@veatingjar ; motorla birlikte bir avadanlık takımı da almış olmalısın. Onun içinde boru gibi bir anahtar var. O buji anahtarı. Motor soğukken anahtarla bujiyi sök, çünkü eğer ıslandı ise vida dişleri bir süre sonra pas yapar ve sökerken sorun çıkartır. Söktükten sonra bir bezle diş kısmını iyice sil, WD40 sık ama WD40 uçtaki tırnaklara gelmesin. Bujinin en başını (sökmeden önce dışta kalan kısım) da temizle. Buji piposunun (bujinin tepesine takılan şapka) içini de iyice kurula ve WD40 sık sonra tekrar kurula. Tüy bırakmayan bir bez ile söktüğün yuvanın içini de kurula. Buji tırnaklarını ince bir zımpara ile bastırmadan zımparala, üfle bırak. Sonra diş kaptırmadan dikkatlice yerine tak. Motorunu da yıkamacıda tazyikli su ile yıkatma. Elli tane problemle karşılaşırsın. Motor yalnızca ılık sabunlu su (gerekirse yağlı kirler için balata sprayi kullanarak) yıkanır ve hortum suyu ile durulanır. Yıkamacıdaki tazyikli su rölelerin içine kaçarsa çok yakında elektrik sistemin göçer.