Kitapçığı falan boşver. 19.000'de şu yapılır diye bir kural yok.
1-Debriyaj, gaz ve kilometre tellerinin içindeki tele wd-40 ve sıvı gres uygulat,
2-Arka lastik sökülsün, kampana ve fren balatası temizlensin, balata durumu iyiyse üstü zımpara yapılsın,
3-Ön fren balataları kontrol edilsin, hideolik seviyesi düştüyse balata da aşınmış demektir,
4-Karbüratöre giriş yakıt hortumunu söktür, içine hava basıp takın. Temizlik için yeter, karbüratörü söktürme,
5-Hava ayarına baktır, rölanti 1.900-2.000 RPM'de kalsın, Şubat sonu 1700-1.800 RPM'ye dönersin,
6-Ön amortisör yağları değişsin, bu yapılırken gidon mafsal boşluğu var mı baksın usta varsa bilya değişsin,
7-Hava filtresinde yağ normaldir, metal ızgara hafif yağlı olmalı tozu tutsun diye.
Diğerleri klasik bakım işleri zaten. Zincir vs duruma göre gergi ayarı vb.
Lastik için diş derinliği ve hamur yapısını görmeden bir şey diyemem.
Benim motor 29.800 oldu, şimdiye kadar 6 kere buji, 1 kere zincir/dişli değiştim, 25.000'de amortisör yağı değişti geri kalan herşey orjinal lastiklerim dışında.
Bu gün test için yaşlanınca yakıt ne oldu diye baktım 430 km gitti, 60 TL benzin aldım, 12,5 lt. Yani 100km'de 2.8 lt yakmaktayım bu günlerde şehir içinde.
&
Buzz motora telefon edip sormak lazım stok durumunu...
&
NGK / DPR9-7EA doğrudur.
&
Aynalar için önce ne yapılacağına karar vermek gerek. Orjinale uzatma mı, yeni alıp uzun kollu ayna mı, yeni ayna + uzatma mı , 8mm ya da 10mm gibi versiyonlar da girince tek bir çözümü yok yani. Benim çözümüm uzatma kullanıp üstüne 10mm yükseltici ve yeni oval ayna oldu...