Herkese selam,
1 aydır motoru çok aktif olmasa da işe gidip gelirken kullanıyorum. Birkaç sıkıntı yaşadım o konuda yardım ederseniz sevinirim.
-Motoru 4500 km de aldım rodajından mı yoksa motor ısınmadığından mı dinlediğimde hafif ritmi bozuk gibi geliyor ve devir 900-1000 dolayında olup stop ediyor. Karbürator mandalı ile gaz verip rolanti 1000 deviri geçince sıkıntı yapmıyor. Belki tek silindir olmasından da kaynaklı.
-Geçen TEM'de bir hız denemesi yaptım 110km den sonra hız göstergesi sabitleniyor. Sizde bu durum oluyor mu? Yokuş aşağı denediğim halde hiç hareket etmiyor.
-Yan kapakları tutan civatalardan birisi diş yerinden kırılmış. Sanırım fazla sıkmışlar. Civatayı buldum ama üstündeki yuvarlak şekilli pullardan bulamadım. Bildiğiniz satan/yapan bir yer var mı? Yoksa hepsini söküp normal civata takıp siyaha boyamayı düşünüyorum
-Depo göstergesinin yarısı neresi oluyor? Kırmızı çizgi yedek depo mu yoksa normal hali mi? Mandalı yedek depo da kullanacak şekilde tutuyorum ve gösterge ortadaki dik çizgiye gelince dolduruyorum.
Mecidiyeköy'de çalışıyorum isteyen arkadaşlar iletişime geçebilir.
Şimdiden teşekkürler. Kazasız sürüşler dilerim.
merhaba.
-muhtemelen karbüratör ayarınız bozuk,jigle kapalı olarak kullanınız havalar düzerldi artık(gerçi kışda osa çok fark etmiyor,o jigle gaz değil hava akışını artırıyor)Motor devrini 1700-1800 rpm de sabitlerseniz düzelir çalışması.
-KM saatinde bir bozukluk olabilir ,yani 110da titreşimsiz sabit takılıyor ise bir şey olabilir km saatinde,servisinize gösteriniz.
-Civata için elinizde örnek varsa her hangi bir civatacıda uygun civata bulup takabilirsiniz,hazır siyah civatada satarlar zaten.
-depo göstergesinde genelde depo içindeki şamandıra yanlış gösterebiliyor,full depo dolu iken sürüş yaptığınızda depo yarıya gelene kadar ibre yerinden oynamıyor genelde.Yarıya geldiği zamanda çok az bir süre gösteriyor sonra direk yedek depo çizgisine kayıyor.Burda en etkili takip tripmetre ile sürüş yapmanız olacaktır böylece daha etkili takip yapabilirsiniz.
herkese merhaba .bu akşam maslak sanayide motobakkala uğrayıp ngk dpr7ea-9 buji alacağım. PİPO olarak hangisini almam gerekiyor eski sayfalarada göz attım fakat bulamadım..
@BlackGhost akü voltajını ölçtüm 12.4 çıktı. Ayak müşürünü daha önceden iptal ettim (yan ayak demirindeki müşüre baskı uygulayan küçük demiri eğerek temasını iptal ettim. az önce deneme turuna çıktım.
Motoru ayak marşıyla çalıştırdım. korna,sinyal hiç birşey yolda giderken çalışmadı.
Motorun aküsüne direk bağlı olan 2 adet chopper minik sis farı var yanıyordu.
Ayrıca 12 voltluk kartal gözü gündüz farı var o yanmıyordu.
yarım saat dolaştım geldim stop ettim gene çalışmadı yan akü kapağını açıp akünün voltajını ölçtüm 12.4 volt çıktı biraz akünün yanındaki kabloları kurcaladım tesadüf çalıştı. Şu an çalışıyor ama acaba tesadüf mü yoksa oralarda bir problem mi var?
Şu anda korna çalıyor, farlar ve sinyaller yanıyor. sis farları ve kartal gözü gündüz ledi çakarlı o da yanıyor.
@burakcvck debriyaj müşüründeki kabloları kontrol ettim her hangi bir sorun göremedim.