Yanında w olan değer donmadan dayanabileceği eksi dereceyi diğer değer ise yağın inceliğini belirtir. Ülkemizin batısı için marka bir yağ koyduğunuz sürece fark etmez ama ikinci değer her halikarda 40 ya da 50 olmalı. Bizim motorlarda hem silindir piston yatakları hem de debriyaj ve şanzıman dişlileri aynı yağı kullanıyor, bu nedenle normal yağlarda 1.500 - 2.000, yarı sentetik yağlarda 2.000 - 2.500 km'de bir yağ değişmek motor ömrü için önemli. Tam sentetik yağlar ise bizim motorlarda gereksiz masraftır. Ben ilk değişimden bu yana Motul 15W-50 kullanıyorum, tercihim bu yönde oldu.
Bir de yağın yıpranma oranı şehir içi / şehir dışı kullanımlarda farklıdır. Yalnız şehir dışı kullanılacaksa söylediğim değerlerde +500 km daha toleranslı davranabilirsiniz. 2.450 km'de yağ değiştim bir ay önce ve yağ bal rengi çıktı, sabit devir ve hızlar her zaman daha az zorlar mekanik sistemi ve yağlamayı.
Bir de yağın yıpranma oranı şehir içi / şehir dışı kullanımlarda farklıdır. Yalnız şehir dışı kullanılacaksa söylediğim değerlerde +500 km daha toleranslı davranabilirsiniz. 2.450 km'de yağ değiştim bir ay önce ve yağ bal rengi çıktı, sabit devir ve hızlar her zaman daha az zorlar mekanik sistemi ve yağlamayı.
Son düzenleme: