Kuba Kuba Motor Superlight 200

Herkeze merhabalar foruma yeni katildim konuyu 70. Sayfaya kadar okuyabildim motorumu 21 ağustos ta aldim ve şuan 490 km de benim şöyle bir sikintim var bulunduğum ilde(kırıkkale) Küba servisi yok rodaj bakimini yaptirmam lazım ustamda yaptirsam garantisi bitermi ?

yani kırklarelinde berk motor ,hero motor gibi bir servis varsa orasıda yapar bunu.Ordaki servisleri araştırmak lazım.

Kırklareli değil kırıkkale diğer markaların var falcon mondial vb ama Küba yok malesef

yani sonuçta hangi il olursa olsun bir bayinin kuba satışı yaptığı bir servis olması lazım,isim çok önemli değil ama o satan bayinin serviside kuba motora bakacaktır,aksi taktirde rodaj bakımını ücretsiz yaptıramasınız.Yağ değişimi ve yağ filitresi temizliği ile genel bakımlarının yaptırılması lazım.

Arastirdim ancak bulamadım forumda kırıkkalede olan arkadaşlar varsa yadimci olurlarsa çok sevinirim kendi ustamda yaptirirsam yaptirmam gerekenler nelerdir söyleyebilir misiniz?

yağ değiştirin, 10-40 yağ koydurun ve yağ filitresini temizletin.Zincirinizin ayarını yaptırıp onuda yağlatın.Frenlerinizde sorun hissediyorsanız onlarada baktırabilirsiniz.Bunun haricinde herhangi bir bakımı yoktur motorun.

Arkadaşlar herkese merhaba.Küba Süperlight 200-2015 model sıfır aldığım motorumu nakit paraya ihtiyacım olduğundan satıyorum.Tüm bakımları eksiksiz yapılmış olup , suan 3600 km dedir.Yanında kask ve branda hediye edilicektir. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-2015-kuba-superlight-200-232670029/detay
Almayı düşünen arkadaşlar bu numaradan ulaşabilir. 0542-604-01-20

@tem621 ; servisinin telefonu :
0318 218 99 18
Gittiğinde ;
1- Yağ süzgecini temizlemelerini mutlaka hatırlat,
2- Zincir gergisi kontrol edilsin,
3- Zincir yağlansın,
4- Egzost manifolt çıkış vidalarını sıktır,
5- Sağ elcik içine ve fren maneti içine WD40 sıkılsın,
6-Arka fren kampana maşa bağlantısındaki vida sıkılsın,
7- Debriyaj teli manet ve motordaki mafsal bsğlantılarına WD40 sıkılsın,
8- Ana sigorta kutusu içinde yedeği yoksa bir tane bıraksınlar,
9-Yolcu ayaklıllarını şasiye bağlayan vidalar sıkılsın,
10-Rölantini 1700-1800 RPM olarak ayarlat önümüz kış,

Kolay gelsin :)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar benim motora kaz verdikçe önden bir yerden bir zırıltı geliyor bi türlü bulamadım, birde arka freni sıkınca ses yapıyor. Neden olabilir sizce?

@avici ; en çok egzost koruyucu zırıldar, o değilse far bağlantı bölümünden gelebilir, SL200'de bu tarz zırıldamalar çokça olur :) tavsiyem rahat bir mekanda orta sehpaya alıp gaz verip dinlemen sesin kaynağını. Bazen gevşemiş bir bağlantı ya da birbirine çarpan birşeyler oluyor, mesela kornalar bağlantı bölümüne çarpabilir.
Motorun kaç kilometrede bilmiyorum ama arka frenden ses iki nedenden gelir :
1- Balata inceldiği için deforme olup kampanaya sürtebilir, ki acil açılıp bakılması gerekli yoksa kampanayı çizip deforme eder,
2- Fren yaptıkça balata aşınır ve üst katmandan dökülen toz kampanada toplanır, bu da ses yapabilir.
Eğer her frende ses geliyorsa açılıp kontrol ettirmende fayda var.

@avici ; en çok egzost koruyucu zırıldar, o değilse far bağlantı bölümünden gelebilir, SL200'de bu tarz zırıldamalar çokça olur :) tavsiyem rahat bir mekanda orta sehpaya alıp gaz verip dinlemen sesin kaynağını. Bazen gevşemiş bir bağlantı ya da birbirine çarpan birşeyler oluyor, mesela kornalar bağlantı bölümüne çarpabilir.
Motorun kaç kilometrede bilmiyorum ama arka frenden ses iki nedenden gelir :
1- Balata inceldiği için deforme olup kampanaya sürtebilir, ki acil açılıp bakılması gerekli yoksa kampanayı çizip deforme eder,
2- Fren yaptıkça balata aşınır ve üst katmandan dökülen toz kampanada toplanır, bu da ses yapabilir.
Eğer her frende ses geliyorsa açılıp kontrol ettirmende fayda var.

son iki mesajını bilgisayara kaydettim, teşekkürler ...

Castrol 20w40 koyuldu benim 2000 bakımında bi sıkıntım yok ama 10 15 20w40 nasıl etki ediyo bu motora yani ondaki mantık nasıldır?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar