@Burak ; şimdi biraz abuk bir soru soracağım : benzin aldığında kaç litre konduğuna dikkat ediyor musun ? Yani boğaza kadar doldurduğunda kaç litre yakıt alıyorsun ? Bunu şunun için soruyorum ; yakıt tankının içinde benzine dayanıklı ikinci bir katman vardır, depo içinde depo yani. Sende bu katman xyz nedenle deformedir fabrika hatası olarak, böyle bir durum varsa misal biz 14 ile full derken sen 12lt ile full görüyor olabilirsin diye geldi aklıma, aradaki fark böyle bir şey neredeyse ?
Ptsi günü servis şefime danışacağım senin konuyu ayrıca, bilgi alınca tekrar yazarım.
Shadow öncelikle ilgin için çok teşekkürler.
En son 13 lt civarı almıştım. Yedek 2 lt normal 13 lt depomuz galiba.
Bir de iki tane kırmızı çizgi var yan yana onların hangisi yedek depo anlamına geliyor tam anlayamadım.
Bir de şöyle birşey var benzin göstergesine göre ibre fullden tam ortaya(yarım depo) gelesiye kadar 250 km gidiyorum ama yarıdan sonra ibre çok hızlı düşüyor.İbre yarıdan kırmızı çizgiye düşene kadar da 70 km gidebiliyorum en fazla..
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------
egzozu deldiniz galiba, kapattırıp deneseniz? otobanda sabit hızlarla denerseniz iyi olur, dur kalkın çok olduğu durumlar yanıltır, her araç o şartlarda yakar...
Ben genelde ev iş arası yaklaşık 20 km'lik yol yapıyorum her gün. Onun için tek seferde ölçme şansım olmuyor. Egzos konusunda ise birçok arkadaş benim gibi açık kullanıyor ve belirttikleri yakıt değerleri optimum seviyede..