3000 bakımına gittim işte. 3300 falan şu an.makine kaç km deydi?
3000 bakımına gittim işte. 3300 falan şu an.makine kaç km deydi?
4 yad a5 den boşa düşmesi pek normal değil,vites senkromeçlerini kontrol ettirin.
Bakım motorun vites dişlilerine yapılmamış belliki,debriyajda kaçırıyor olabilir iyice bakılması lazım normal değil yani 4den 5 den direkt boşa düşmesi.
İşçilik 50 çokmuş, ben son bakımda yağ+buji+zincir temizliğine toplam 55 TL ödedim ! Yağ castrol marka idi tabii ama en azından NGK buji 10 TL ...
Arkadaşlar merhaba; motoru servise götürücem kadıköy'de güvenebileceğim ,sizlerin tavsiye ettiği servis var mı ? yardımcı olursanız sevinirim..
Bi problemim var tahminime göre yağdan kaynaklanıyor ama yine de bi sorayım dedim, vites geçişlerinde özellikle yükseltirken tak diye takılıyor ve boştaymış gibi bağırıyor gaz almıyor tekrar debriyaj yapıp tekrar sert çekince geliyor ama bu akan trafikte problem yaratmaya başladı iyice. 200 kmlerdeyim diye götürmüyorum 500 bakımına bi öneriniz var mı yoksa 500 beklemeyip götüreyim mi? Bu arada yukarda bahsedilen 4 den 5 e geçerken boş vites olayı bende bu şekilde oluyor takılıyor yani bi yere tak diye hissediyorum. Bende 2 ile 3 arasında genellikle. Ayrıca bende 80-90 km hızların altında da ayakta hafif bi titreşim oluyo ani gaz açışlarda artıyor vibrasyon ayakta.
Bi problemim var tahminime göre yağdan kaynaklanıyor ama yine de bi sorayım dedim, vites geçişlerinde özellikle yükseltirken tak diye takılıyor ve boştaymış gibi bağırıyor gaz almıyor tekrar debriyaj yapıp tekrar sert çekince geliyor ama bu akan trafikte problem yaratmaya başladı iyice. 200 kmlerdeyim diye götürmüyorum 500 bakımına bi öneriniz var mı yoksa 500 beklemeyip götüreyim mi? Bu arada yukarda bahsedilen 4 den 5 e geçerken boş vites olayı bende bu şekilde oluyor takılıyor yani bi yere tak diye hissediyorum. Bende 2 ile 3 arasında genellikle. Ayrıca bende 80-90 km hızların altında da ayakta hafif bi titreşim oluyo ani gaz açışlarda artıyor vibrasyon ayakta.
Yamaha Mt 125 çok güzel motor ama kendiside parçalarıda çok pahalı Honda Cbr 125 R desen 10 bin lira para veriyon bi de üstüne onada 700 . 800 tl lastik parası veriyon satan adam bile kesin değiştir düşersin diyor.Şu anlık kafama yatan tek motor kuba superlight 200 dediğim gibi ilk motorum olcak fazla hız yapacağımı sanmıyorum.
Motor u aldıktan sonra kesin taktır dediğiniz bi parça varmı lastik değişecek artçı için yaslanma yeri taktırcam (evliyim) genelde 2 kişi bincez.
Kask olarak MT KASK sharp 5 REVENGE SOLID MAT BLACK beyendim.sizce alınması gereken bi ürün takılması gereken parça varmı?
iyi günler,bu motor epeydir takip ediyordum,daha önce hiç motora binmedim ehliyetimde yok ama nasipse en kısa zamanda ehliyet almayı düşünüyorum ve para biriktirip sl 200 ü almakta var kafamda,nerdyse bütün yorumları okudum göze batan bir sorunu yok fakat şuan kubanın sayfasında 7000 küsür lira sahibinden de sıfırları 6.000 6,500 den başlıyor,benim bütcem yeterli degil bunlar için o yüzden 2. el 5-10 bin km de alsam başlangıç için sıkıntı yaşar mıyım sizce ? :bounce: