Kuba Kuba Motor Superlight 200

Superlight ön siperlik camını nereden bulabilirim ? Servise sordum 130 tl para istediler.. Bana sadece cam lazım.. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.. :)

Eğer dediğiniz gibiyse bu motor benim için uygun değil demektir.Çünkü hem servis sorunum var hem de bahsettiğiniz gibi motorun zincirinin gevşemesinden,balatasından,vidasından hiç anlamam.Yamaha Mt-125 im vardı.Bakımdan bakıma gidiyordum servise.Yani bu kadar uzağım bu olaydan.Biraz yeniyiz heralde motosiklet dünyasında.
Şeytan diyo al kübayı bu işleride öğren...Ama yolda debriyaj teli koparsa güzel sonuçlar doğurmaz.Teşekkürler cevabınız için.

motor kullanan her kişi illaki kıyısında köşesinden bir alet tutmasını bilmeli.yani servisden servise gidip geleiym mantığı doğru değil,kullandığınız motoru ne kadar iyi tanırsanız sizin için o kadar iyidir.bunun çinlisi yada japonu filan fakr etmez.

servis olayına gelince,benim ev ümraniyede ama ustam avcılarda...bu işler motorsiklet dünyasında has bir durumda değil,arabanızda olsa güvendiğiniz bir ustanız olmalı aksi halde her türlü sıkıntı çekersiniz.

kısacası motoru komple söküp toplyacak kadar bilginizin olması şart değil ama elbetteki basit bir vida,zincirin gevşemesinden vs anlamanız lazım..en basiti yağmur çamur şartlarından kullandıkdan sonra zincirinizi temizlemeniz lazım,bunudamı servise yaptıracaksınız?
motosikleti sadece bir araç gibi görmeyin,siz araç gibi gördüğünüz için bu tür şeyler size uzak kalıyor.

İSTANBUL'DA YAŞAYAN ARKADAŞLARIMIZA DUYURU..

http://img.gecce.com/2013/03/25/resim-102810C7.jpg

Arkadaşlar,

31 mayıs 2015 pazar günü, istanbul'da riva-şile yolu üzerinde bir gezi planlaması yapmayı düşünüyoruz.Ortak buluşma noktamız ise kavacık olacakdır.O bölgede toplanıp,gerekli ihtiyaçları karşıladıkdan sonra yolculağa çıkacağız.

Kavacıkdan ilk etapda riva'ya geçip sahilde mola vereceğiz sonrasında da şile yolundan devam edip rotamızı tamamlayacağız.
Rota üzerinde farklı noktalarada gidebiliriz,daha önce bu rota üzerinde tecrübesi olan arkadaşlar ile paslaşabiliriz.Şile yolu üzerinde güzel bir lokanta var,son noktamız orası olacktır.

BU gezi amacımız ise ,forumdaki paylaşımlarımızı birebir tanışma ile kaynaştırmak,grup yolculuklarını daha iyi tecrübe etmek,motorlarımız üzerinde konuşmak ve keyifli bir gün geçirme düşüncemiz bulunmakdadır.

Geziye bize ayak uydurabilcek arkadaşlarınızıda davet edebilirsiniz,belli bir sınırlamamız yok ancak malum bizim makniler hızlı aletler değiller buna istinaden gruba uygun hareket etmek daha sağlıklı bir sürüş yapmak anlamı taşır.

katılmak isteyenler yorum paylaşırsa memnun olacağız.şuan 3 kişiyiz,katılımlarınız ile beraber sayımızı artırıp klasik chopper gezimizi başlatmak istiyoruz.şimdiden herkeze teşekkürler..

Arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum sırf bu etkinliğe katılabilmek amacıyla. Avrupa yakasından geleceğim, Kavacık'ta nerede buluşacağımız ile ilgili konum paylaşırsanız sevinirim.

Görüşmek üzere.

Arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum sırf bu etkinliğe katılabilmek amacıyla. Avrupa yakasından geleceğim, Kavacık'ta nerede buluşacağımız ile ilgili konum paylaşırsanız sevinirim.

Görüşmek üzere.

Merhaba,öncelikle hoşgeldin aramıza.

Kavacık köprüsünden sonra sağ kavşakda olan benzin istasyonunda toplanacağız muhtemelen,yani kavacık girişinde olacak,buluşma daha kolay olsun vede ihtiyaçlar (benzin,yiyecek wc gibi) karşılandıkdan sonra gezimize başlayacağız.

cuma-cumartesi gibi saati belirleyeceğiz,takribi 11-12 gibi buluşuruz gibi düşünüyorum.

Tamamdır. İlk defa geziye çıkacağım için acemiliğimi maruz görün. Yanıma almamı önerdiğiniz bir şey var mı? Ya da gelmeden önce dikkat etmem gereken bir nokta?

yani gezi için çok bişey getirmenize gerek yok.normal yola çıktığınız şekilde ekipmanınız tam olsun yeterlidir.önce rivada bir çay-kahve molası vereceğiz sonra şile yolunda bir kebabçıda yemek yiyip dağılacağız.

Geziye katılan tüm arkadaşlarımızın;
- Kask
- Korumalı Mont
- Eldiven
- Korumalı pantolon ya da harici koruma
- Korumalı bot

olmak üzere full ekipmanla gelmeleri gerekmektedir. Benzer gezilerde daha önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum, sonrasında üzülmeyelim.

Eksik ekipmanla gelenler grup sürüşüne alınmazsa kırılıp darılmasınlar.

Bu konuda gerekli duyarlılığı göstermenizi rica ediyoruz.

Ve tabii artçınız olacaksa aynı şekilde :)

Görüşmek üzere :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katılıyorum. henüz motorumu alamadaım :pale: Ama en kısa zamanda alıcam :) Şimdiden bütün konuyu okudum. Yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Rüzgar dostunuz olsun, tekeriniz düz bassın :king:

Hoşgeldın ve hayırlı olsun .
Önceki sayfalarda merak edebileceğin çoğu bilgi mevcut. Konu zaten süreklı guncel. Yeni yeni bilgiler her an gelebilir ..

şimdi makineleri bir ustaya götürüp baktırmadan bu ilanlara itimat etmek zor.bu her araç için geçerlidir.zaten 5000tl altında ikinci el bulmak zor oldu.

@blackghost benim aklıma en yatan 4 numaralı ilan. Onu bi ustaya göstermek lazım o zaman. Peki herhangi bir usta olur mu? Servisler bu işi yapar mı?

@opie ;
Sürüş eğitimi aldınız mı ? 300 km tecrübe hangi motorla ?
Hemen hemen tüm servisler belli bir ücretle ekspertiz yaparlar. Konuyu tam okuduğunuzda göreceksiniz ki mutlaka orjinal lastikleri değişmelisiniz, bütçe ayarlaması için hatırlatmak istedim.
Anadolu yakası için servis önerebilirim, biraz aksi ama çok tecrübeli bir ustam var.

@eddie ;
Şimdiden hoşgeldin o zaman aramıza, lastik ve aynalar olmazsa olmaz işlemler, motoru alınca yine konuşuruz 😊

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar